Valpar

Eller ja, rättare sagt en valp! En gigantisk hanvalp föddes nu på morgonen. Ser för tillfället ut att bli Seal/vit. 580 gram vägde han och är nu välmående trots att han kom baklänges och inte andades vid födslen.

Inbjudan


Ensam, aningen förvirrad och smått stressad

Ja, nu är jag ensam hemma tills söndag kväll. Känns både trist och lite läskigt. tycker lite synd om gossen som ska sova i tält i snön och stormen, men mäst synd om mig själv.

I veckan har jag jobbat som en galning med projektet, allt börjar verkligen falla på plats och vi blir nog faktiskt klara i tid!

Majken har fortfarande inte valpat, hon har nu gått 2 dygn över tiden.

Idag är de stenhårt jobb med projektet hemifrån som gäller, hoppas även att mica kan ta mig till stoa staden och handla med mig. Behöver hundmat snart och lite mat till mig själv. De finns lite kinamat kvar sen igår, annars gapar de rätt tomt faktiskt. Varken jag elr gubbn har tid att äta hemma för tillfället. 

I morgon är de mer pojektarbete som gäller, och på lördag och söndag måste jag befinna mig i skolan. vilket jag verligen hoppas går att lösa.

Nehe, dags att bege sig ut i vinterlandskapet för att mata hästar, får och höns och rasta hundarna. Hämta ved står på listan de med, så de blir någon värme här i huset!

bilderna är egenhändigt snodda från sannes blogg, fotade av linn ernerstam. Ponnyn med den vackra rakade randen är likör, och hästen under ryttare är min hingst Kapo KL


Träning, plugg och snö

Just nu går så gott som all energi till ymis for pakistan projektet, nästa vecka är de iaf över, då blir de överstökat!

3 dagar kvar tills Majken ska valpa. Väldigt spännande! gossen har idag kört ner en traktor till sin bror och är nu iväg och plockan ner staket. Under kvällen ska han iväg och fira sin bror.
Jag ska strav dra på mig lite mer käläder och gå ut och fodra hästarna för 4de gången idag och rasta doggsen. De vill nog ha mat snart med skulle jag tro.

i torsdags red jag befana 3 km barbacka, efter ca 1 km small de till i ryggen på henne och efter de tuggade och dreglade hon finfint! så något släpte iaf. de blev skritt och kort trav. kommer ta tid att bygga om hennes muskler. Tanken var att rida idag med, men då vi har 10 cm snö och hon går med skor och jag inte kan ha sadel på henne så hoppade jag över de. blir bara massage. förstår inte vf vi alltid har mkt mer snö än alla andra?

I morgon blir de roadtripp med mica, alltid lika spännande!

Dagläger

 

Östanåkra Ponnytravare anordnar dagläger 12/12

Det blir en heldag som går i julens tecken, med både teori och praktik. Start kl 9.00 slut 15.00, lägret hålls i Tävelsås, samåkning går att ordna.

Om det finns snö kommer vi tolka, alternativt köra släde, eller rida och köra en runda. Eftermiddagen bjuder på föreläsning inom träning för hästen, efter detta binder vi julkransar att hänga på dörren till stall eller hus samtidigt som vi dricker glögg och äter pepparkakor.

Har ni några önskemål på saker ni vill göra eller lära er? Meddela oss!

Medtag egen eller lånad häst, om ni vill testa på att vara med första gången kan ni få åka med i rockard tillsammans med en erfaren kusk. Det spelar ingen roll om ni vill köra eller rida.

Anmälningar eller frågor görs till Veronica Ingolf, 076-1651667, [email protected] eller Camilla Karlsson, [email protected]

Välkomna!


mer info kommer inom kort att komma upp på www.opt.dinstudio.se


valpar

kennel vild o vågad's väntar valpar under vecka 47, hemsidan är uppdaterad med mer info! www.freewebs.com/amstafflover
e: great vikings royal court duke   U: nyadals born to be wild

glest

ja, de blir inte så mkt skrivet här för tillfället. främst pga att jag har så galet mkt annat att göra.
Jag sitter för tillfället och arbetar med projektet, följa gärna oss i den bloggen, länk finns här: http://blogg.ymisforpakistan.com

Igår var veronica ute och masserade igenom befana, och hittade MASSOR!! båda bogbladen va låsta, hon reagerar starkt vid beröring av båda bakbenen, en muskel i nacken var överarbetad, och hon har haft en sadel som inte passat så att ryggen är felmusklad. Massor att jobba med. mkt släppt när veronica va ute och jag har fått order om att massera själv 3 gånger i veckan så ska hon snart komma ut igen. Va inte alls konstigt att hon hade reagerat så skarpt på trycket från selen och sadeln när veronica visade hur felmusklad hon va. men när jag sitter barbacka på så blir de ju inte samma belsatning vid bogbladen.

i övrigt så är de lite mindre än en vecka kvar tills majken ska valpa, spännande värre! nehe, rasten är över, åter till livet!

Mamma, bli inte galen nu!

Snälla söta rara mor, blir inte galen nu, men jag kärade ner mig i stoet så hon flyttade hit igår. Här är söta befana!


Hon är ett sto på 13 år som har ett rekord på 1,53,? men tränar under 1,50. Hon har deltagit i elitloppet (med en 5e elr 6e placering, de mindes inte) och har även gått sm. Först och främst kommer jag tävla henne nästa säsong, men om allt vill sig väl kanske de även bli ett föl i framtiden! här är hennes stam:
Bandit 30-85-2172   Granit 368   Grane 253   Dröm 131   Klippman 97  
Bo-Dolla 399  
Frigga 844   Frigg 150  
Sessan 522  
Lita 2016   Rajman 232   Raggen 101  
Ultra 574  
Lill-Lotta 664   Putte fux f 1947  
Lilldocka 354  
Babett 2671   Tokai 280   Tjelvar 135   Gullding 108  
Bonita 320  
Danni 1104   Dennis 164  
Dana-Bess 623  
Linett 1217   Criban Daniel 124   Owain Glyndwr WSB 1889 (A)  
Criban Marian Sais WSB No.1130-FS2 (A)  
Lill-Gull 937   Gullding 108  
Lillmarlen 649  
Bigarett 3399   Manfred 277   Dröm J:r 212   Dröm 131   Klippman 97  
Bo-Dolla 399  
Jäntan 779   Raketen 102  
Lisette 459  
Daisy 643   Klippman 97   Klipp 93  
Dodo 276  
Fröken 376   Klipp 93  
Isabella 299  
Brunette 2734   Brunte 220   Klippman 97   Klipp 93  
Dodo 276  
Becka 529   Revel General 106  
Blanka 405  
Jill 2346   Gullbon 233   Gullding 108  
Bonita 320  
Jasmin 1318   Järker 178  
Winsie 1005  

Öpt:s Licensutbildning!

Vill du börja med ponnytrav?

 Vara med om gemenskapen, lära dig träna och tävla en eller flera ponnysar? Då ska du gå vår licenskurs!

Vi kommer under januari 2011 att starta upp en ny licenskurs, vi börjar med att blanda teori och praktik. När våren närmar sig börjar vi sedan träna voltning, lopp och allt därtill på Östanåkra Travbana. 

Även ni som har körlicens men vill ta montélicens och tvärtom är självklart också är välkomna!

Alla frågor och intresseanmälningar skickas till [email protected] eller [email protected] så får du mer information om kursupplägg mm.

Utbildningsansvarig: [email protected]

Kursen kommer ta minst 10 veckor då vi ska köra 10 provlopp med minst en veckas mellanrum. Lägsta ålder är 7 år och egen/lånad häst med utrustning krävs

 

Hjärtligt välkomna!


Vild o Vågad's Vinna

Här kommer lite bilder på söta Vilma, hon börjar bli så fin!

Vild o Vågad's segra

Nu är hemsidan uppdaterad med kritiker hos segra, gangster och vilda. Besök gärna vår hemsida.. www.frewebs.com/amstafflover

här är en bild på Segra och hennes kritik:
Vild o Vågad's Segra på växjö utställningen!
Correct head with good prop, good topline, enough deep chest. Correct legs. Free movement good size and temperament.

1a,1a,ck, BTKL 2a!!


Klubbmöte

Idag har de varit en aktiv dag, först våffelfrukost (tack mormor för smöret) och sen ut och köra Laban för att ta bilder till hästfocus. Efter de bar de av på höstmöte med ponnytrav klubben.
De åts smörgåstårta, tårta, delades ut priser, va lotterier och gick igenom en hel rad viktiga fråor. här kommer lite bilder. Nellie blev 3a i kuskchampionligan och Muffin (Nicke IV) kom 3a i hästchampionligan. 1a var veronica ingolf och tvåa camilla nilsson borg:) Vi nykomlingar fick oss oxå varsitt pris, jättefina glaspriser! tusen tack för en trevlig säsong

Växjö utställnigen

Mail of plenty of substance, strong head, a littel bit to roundish, big eyes, god top and underline, free elbows. the hocks should be stronger. movement should be more powerful. Cross a littlebit the front legs. good tempearament, 2a

dedär va dukes kitik. Massor med hundar åkte ut på tvåor och treor, duke fick en 2a och de fick vilda med (2a = very good) kritiken på vilda kommer.

Vild o vågad's segra, fick 1a,1a,ck, 2a bästa tik! slog båda championtikarna. grattis till henne!

även stort grattis till kennel nyadals då eras scar (great viking's against all odds) slutade som 3a bästa hane!

bilder kommer, nu ska jag äta, ut och köra häst och sen till höstmötet!


Gubben i Lådan

"Och för dig har jag låtsats, och dolt mina tårar, med dig blir jag mindre.. som gubben i lådan.. "

"Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.. jag gräver mig grav för dig.. jag är en soldat för dig.."

"Ta mitt skimmer, för jag brinner, du är blott en blek lanterna!!

kan man säga annat än att den är grym?

http://www.youtube.com/watch?v=pPOZx_Txho0 länge sen jag hittade en låt som jag gillar såhär mkt! lyssna du med


Ska du till växjöutställningen?

om du ska till växjö utställningen tycker jag verkligen att du ska besöka Hundzonens monter. De kommer ha med sig en massa fina saker och till riktigt bra priser!
Säger ni att ni är tipsade av mig (Joanna) eller vår kennel (kennel vild o vågad's) får ni ytterligare 10% rabatt på de redan låga priserna! missa inte detta erbjudandet!!
www.hundzonen.se

bilder från klubbdagen

Min kära mor påpekade att hon inte kunde se bilderna i min fb länk. så lägger upp dem på nytt!

Nellie och likör:


Sanne och Likör:

Loretta

Igår var vi och hämtade gubbens nya älskling, ardenner stoet loretta. Hon är ett diplomsto på 8 år.

RSS 2.0