GRATTIS!

Till vild o vågad's Vilja som fick ett fint resultat på sin andra utställning!

inofficiell utställning, sundbyholm/e-tuna 28/3

Söt tik.utav utm typ.Mörka vackra ögon,bra bett.
Rör sig mkt bra för åldern.
Lovande
1a,1a,HP,BIM-valp 6-9 månader.


Patron

här kommer härliga vårbilder på patron, tycker nog gott att även ni andra kan skicka in lite vårbilder på era vov hundar som vi kan lägga upp här i bloggen, seså, dela med er av glädjen nu:D

Vår?

i vår trägård

Kritiker från malmö INT

kritik för melodie (vild o vågad's montana)
Utmärkt typ av storlek. Välbyggt käkparti, Bra öron. Snygg hals/överlinje. Utmärkt kors. Ngt framskjutet skulderläge. Behlver fylla ut bringan. Står ngt frammåt på ngt platta fötter. Normala vinklar bak. Fram väldigt ostabil. 1a,5a
Dommare: Britta Roos-Rörjesson


kritiken för dino (vild o vågad's seger)
Vältypad, bra stomme. Mkt bra huvud, välplacerade öron. Ngt framskjutet skulderläge. Ngt lång i ländpartiet. Ngt knapp knäledsvinkel. Rör sig med bra bredd fram, ngt trång bak. Kunde ha bättre drive. 1a, 3a
Dommare: Britta Roos-Rörjesson




Malmö INT

utställningen igår gick okej trots allt.

dagen igår började med att vi packade bilen och rullade neråt, väl framme möttes vi av marica och jimmy samt nicole och denis. vi gick in och tog en plats till att börja med så att hundarna fick lugna ner sig.

Dino (Vild o vågad's seger) var först in i ringen, han fick 1a KV och blev 3aKK, alltså tredje bästa hanvalp av 6 valpar. hans kritik kommer, roligast på hela dagen var ju att jag nästan sprang in i stolpen som var mitt i ringen när jag visade dino:P

sen var de dundras tur (vild o vågad's vimla), hon blev 1a kv och 1a kk, alltså bästa tikvalp av 6 tikar.
dundras kritik:

6 m

 

ånader, fortfarande baby, ganska bra huvud. utmärkt underlinje. välformade ögon. slarviga öron. ganska bra överlinje. bra stomme för storleken. knappa knäledsvinklar. ännu valpig men ganska markvinnande rörelser. 1a, 1a.
Dommare: Britta Roos-Rörjesson

sen var de mellie och majkens tur, marica ställde Majken ( nyadals born to be wild) och jag ställde mellie (vild o vågad's montana) både fick ettor i kv och majken blev 4 och mellie 5a i unghundsklassen av 6 tikar.

här är majkens kritik: 
vältypad, kompakt, utmärkt typ och storlek. Välbyggt huvud, bra hals och överlinje. väl ansatt svans. ganska välvinklad både fram och bak. något vek mellanhand. rör sig med bra steglängd ganska trång bak, svajig fram. 1a, 4a.
dommare: Britta Roos-Rörjesson

dino:


dundra:



melodie och majken:


Dundra

VoV's Vimla

jag och dundra var ute och lekte i solen i tisdags, passade på att ta lite nyare bilder på denna skönhet:) nu har jag precis varit ute med hundarna, ska ta tag i hästarna och sen kommer marica och Jimmy en sväng. alltid lika trevligt och vi hoppas på positivt resultat, mer får ni veta när/om allt är bestämt.

vill skicka en *kryapådig* kram til Mormor oxå:) eller som hon skule skrivit.. Mor-Mor

en ponny, med älgvakt

den 13/3-09 vid 5 snåret (jag hade inte en tank att titta på klockan) så knackade det på dörren. jag hörde gubben öppna där nere, jag var uppe och pysslade med annat. då hörde jag en främmande mann säga, jag tror att vi hittat er häst. min gubbe lät förvånad och frågade om han var levande.

jag kastade mig ner för trappan för att höa svaret, och jodå, han skulle vara levande. vi följde efter mannen ut från våran grusväg, över stora vägen, genom ett sågverk (ganska stort, med timmerbilar där dygnet runt) in på en skogsväg och fram till en förådsbyggnad.

där mötte vi hans tjej, som sa att mannen som bodde i huset lite längre fram hade sett honom i sin trägård och då ringt dem, då de har hästar i närheten. han hade stått under fågelmaten/havreneken och ätit. hon hade försökt fånga honom men "han var rädd som ett rådjur" sa hon.

vi kastade oss i bilen igen, hem snabbt som ögat, utan att ha sett vilet skick min lilla ponny var i. packade linor, grimskaft, foder, morötter och allt annat vi kudne komma på i stundens hetta, gubben kastade sig i bilen igen och körde, jag sadlade mitt halvblod och red så fort jag kunde ner till platsen där vi mött paret. nu i efterhand an jag inte riktigt förstå att mitt i vanliga fall ganska fjantiga sto, gick rakt igenom sågverket, med maskiner, truckar och lastbilar, utan att bry sig de minsta! hon var på ett uppdrag, precis som jag!

när vi väl var framme satt jag av och gick sista biten, förbi huset, en gammal kvarn och över en ström bäck. och

där stod han, mitt i en hög med hö som de stött ut till de vilda djuren, och mumsade glatt. först stannade han upp när han såg oss, men när vi provad att vända oss om och gå ifrån hoom skrek han och kom springandes i världens fart fram till oss, men lite mutor kunde vi fånga honom.

de fanns inte en skråma på honom! både han och grimman var förvånansvärt rena och han är frisk och pigg, något smalare än när han försvann men ändå inte mage för att varit försvunnen i tre veckors tid!

in i skogn fanns massor med små upptrampae stigar med häst, rådjur och älg spår, så troligen har han inte bara haft änglavakt, utan även älgvakt!

de finns ingen tacksammare, gladare, mer lättad, lyckligare än jag i skrivande stund, vi har återfunnit de vi inte längre trodde fanns. vd kan man säga? han lever allt upp till stt namn, lilla trubbel (kattedals egon)


Vild o Vågad's Seger

som ni ser så börjar de bli vår i malmö, väldigt orättvist om ni frågar mig! nästa vecka tar även vi oss en tripp dit för att ställa ut majken (nyadals born to be wild, Dundra (vild o vågad's vimla) och dino ( på bilderna). vi har även lovat att visa melodie, (vild o vågad's montana) vilket ska blir väldigt spännande!

majken ska göra mh den 1/5 och vilda (vild o vågad's dakota) ska göra mh den 2/5.




Träning träning träning!

för de första kan jag ju berätta att Vinna/Ponyo nu är tingad och åker till nytt hem på måndag.

igår hämtade vi nellie, jag frågade vem hon ville köra och hon sa att hon ville köra Muffin, själv. sagt och gjort! hon fick sele, spänna för och köra hela rundan själv. eller ja, nästan själv. jag körde med Likör. på ditvägen låg hon i rygg på mig och hem fick hon köra först. hon klarade detta galant och va allt ganska nöjd med sig själv när vi väl kom tillbaka! Vi körde bara ett kort styrke pass med mycket backträning på ca45 min-1 timme. grabbarna behöver lägga på sig lite muskler inför tävlingssäsongen!

på lördag skriver vi prov, så ska ner till pappa och plugga som tuuusan med nellie i morgon. givetvis går vi igenom lite varje gång vi kör:)

full fart!

som alltid! gubben har precis bytt jobb och hästarna börjar komma igång med sin träning, allt rullar på!
igår var nellie hos oss, hon tränade både häst och hund:) de är rätt häftigt att se hur väl lennox följer henne. han är duktig han!


underbara Lördag!

i lördags hade vi en riktig mysdag i de underbara vädret:) vi steg upp och gjorde alla morgon sysslor så som att mata höns,får,hästar och rasta hundar. efter ettpar timmar var vi klara och gick då ut i hästhagen och myste.. jag red kakan lite i hagen (utan sadel och träns, så åkte runt på kanske är en bättre beskrivning) och gubben hade henne i en lång lina.. trots allt första gången jag satt på henne:)

vi tog lite bilder, sen tog vi en extra lång promenix med grabben och pysslade om hundarna lite extra. efter någon timme slängde vi maffia i bilen, åkte ner till granefors och åkte in på en skogsväg, vi kom inte så långt med bilen så fick gå istället. gick ner till isen och gick på isen bort till den bortesta båtplatsen, för att då traska upp över kullen och tillbaka mot bilen. en promenix på ca 2 timmar. maffia njöt.. hon älskar verkligen att springa lös över isen:)

när vi kom hem var de dags för rastning igen, passade på att träna lite extra med dundra, trots allt två veckor tills hon ska ställas på stor utställning! (NERVÖÖS!)

fick även ett trevligt mail om att majken ska göra Mh den 20/3 och vilda den 21/3:) spännande!

hur somhelst, när vi kom hem lagade vi middag. kyckling sås och ris och slängde oss framför filmen UPP med kladdkaka och chips efter de. vi hade en riktigt mysig dag, och kväll<3

de är otroligt vilket bra humör solen kan ge oss.. underbara älskade sol:)

bacardi

min underbara!

min vackra<3
well's diapsalma - angloarab
Bacardi

riden av marica


Vild o Vågad's Arizona

Zona är nu (fö ett tag sedan) röntgad med hd C/C och ad 0/0


Dino

ÄRLIGT nu!
vill veta vad ni tycker om denna grabben, han är 6 månader gammal efter great vikings against all odds och Moonchild

så, va tycks?


till salu

glöm inte att vi har hundar till salu!
www.freewebs.com/amstafflover


vild o vågad's modig

aka luca

vild o vågad's seger


Mischka och Diesel

vov's vilja (röd tik) och vov's hades (blå hane)


efterlysning



Har någon sett Trubbel?
Liten B-ponny hingst på ca 110 cm och ca 8 månader gammal försvann från Åboda i Småland den 21/2. Han är fux med vit bläs och har en vit kota bak. Har du sett honom eller vet något? Ring polisen eller 0768562335! Hittelön utlovas!

RSS 2.0