Vovdogs

Fler Vovhundar, de blir en riktig bildbomb idag! Här har vi Vild o vågad's hades (diesel) och Vild o Vågad's Vilja (mischka)

 


Malmödoggs!

här kommer lite bilder på Dino (vild o vågad's seger) och Melodie (vild o vågad's montana). Dino är anmäld till utställningen i sofiero i september (även vår majken)


Zona

en underbar bild som Lotta gjort på Zona (blåbrindel) och hennes andra tik leia.

uppehåll!

de regnar inte! vilket betyder att idag (om de håller uppe) så ska hundarna få sig riktiga arbetspass i skogen, blir nog dw som står på listan! hästarna ska få nya hagar och de ska bäras en jäävla massa grus:P

Idag är gossen här ovanför backen och pysslar, de låg en lapp i brevlådan om att de skulle slås hö med hela "byn". Om jag fattat de hela rätt, så ska de slå för hand.. alltså med lie och sen ska höt hässjas. Lite coolt att de fortfarande gör sånt! Gossen tyckte de lät kul så han hoppade ur sängen och pinnade dit:)


Igår fick muffin sig sitt första riktiga ridpass, de vill säga med sadel:) jar har bara lagt grunderna tidiagre och då har de varit barbacka, men nu blev de en uteritt av en 9 årig flicka. hon skrittade, travade och lyckades galoppera (= ren lycka från hennes sida) som en galning helt själv.  

När hon var klar med muffin gav hon likör ett hoppass. vi fick dock ta de helt från grunden, trots att hon hoppat på ridskolan så va hon helt grön. förstår inte riktigt vad de lär sina elever egentligen men inte är de hopptecknik iaf! Vi gick igenom allt från grunden och sen fick hon till riktigt bra hoppningar! i både trav och galopp. Så skönt när de klarar att gå ett ridpass på 1,5 h nu utan att svettas!!:)

renovering

att gå från en orange, ful heltäckingnsmatta till dehär, är rätt najs vill jag lova:) nu ska de rivas tapeter och spikas lister! rummet ska bli grått med en mörklila fondvägg, med svarta detaljer. de kommer bli mums:) (rummet är ca 25m2)


Nyadals Eclipse

Den 10/8 flyttar denna sötsak hem till oss!
han är efter:
Ch Dracula Rockstone (finns i ungern), blå brindel, född 1998-08-18. 52 cm hög och väger 32 kg, hd: B/B ed: UA (0/0), ataxia clear,  utställningsprestationer:                                                                                                                                  HungariaChampion                                                                                                                             Hungaria Show Champion
Hungaria Grand Champion
Veteran Champion
Veteran European Winner 2008
12 x CAC, 5 x Best of Breed,
2 x r.CACIB
Best of Group 1,
Best of Group 3,
Best in Show 3,
2 x Veteran Best In Show

Undan: Ch Savannah Rockstone (ungersk import), hd: b/b, ed:UA (0/0), Ataxia Clear, röd med vita tecken, 47 cm hög och väger 22 kg.




en bra dag!

Igår var helt enkelt en bra dag! rakt igenom.

På morgonen fick jag träffa mica en snabbis, efter de lullade jag in och fick ett sms från gossens mor, de vill ekomma ut och lägga golv, woho! Så idag är (efter sådär 6 timmars slitande) har vi ett nytt och fint golv! de va en orange heltäckningsmatta, nu är de ett laminatgolv, ek, superfint:) så nu ska de inhandlas lister och rivas tapeter, Gossen har bestämt sig för att han vill ha lila, så vi har beslutat oss för en mörklila fondvägg:)

Gossen ramlade hem vid middagstid och flyttade traktorn, för mitt grus skulle äntligen komma! WIHO! De kommer bli så fint nu till vovvsingarna när de är grusat och klart:) Gubben med gruset backade smidigt in ändan ner till vändplanen, så är bara till att börja dra upp de nu, fick ett helt släp!

Efter någon timme kom de ett sms till, mina stolpar (ekstolpar, 150 cm höga och +6cm grova) är klara på måndag, 200 st! då kan vi ÄNTLIGEN börja stängsla.. LYCKA!!!

på kvällen kom johan och lina och lagade den andra traktorn, de bestämde att gossen idag ska iväg och hämta vår nya hövändare (han har ju införskaffat sig en lösbalspress, nu har vi hövändare med:))

efter de lagade jag taco och gossen pysslade om djuren. fick ett mess från marica om att startlistorna från tingsryd var ute, båda våra kom med:) rent tidmässigt, borde muffin trilla in på en 4de plats sådär, emn allt kan ända! Likörs lopp såg trots allt ite så galet ut? de andra/flesta har gjort strater de senaste som liknade hans senaste start iaf! vill ni se? klicka här: http://www.sptf.nu/startlistor/2010/100804_TI_banprog_russ_01[1].pdf

snabbträff

Marica var här en snabbis nyss och lånade transporten, alltid mys att träffa henne även om de bara va en kort stund. kanske längre i morgon när transporten kommer hem igen, vem vet:)

regnet öser ner utanför fönstret, vilket betyder att hästarna har fått extra mat och att jag och vovvarna kommer troligen hålla oss inne idag. varken de eller jag gillar regnet.

kanske skulle man istället plocka undan nere och bjura in gossens päron till att lägga golv i nya tv rummet? kändes som en bra plan:)

En lång dag

dagen har varit lång, första delen av dagen va de superhärligt väder men jag var helt slut och hade feber så orkade inte åstakomma speciellt mycket trots allt. gossen var lika trött han så när han kom hem kastade jag ihop en lasagne, vi åt och sen har han faktiskt sovit sen dess! inte lätt att gå upp tidigt för att arbeta jämt och ständigt!

Nu på kvällen har de regnat ganska bra här hemma så mina kvällspromenader blev kortare än tänkt. Vilja hade lite för mycket energi över så vi körde ett lydnadspass i köket. tjoho vilken hund man har!

Tränade till en början på att sätta och lägga henne på avstånd för att få henne att koncentrera sig.. sånt jag vet att hon kan men som ändå gör att hon för börja använda skallen. efter de lärde vi in "Upp" (ställande) även de på håll. att lära den hunden tass är helt omöjligt! har försökt sen hon var liten men jag lyckas inte. de är så onaturligt för henne att lyfta tassen, hon bjuder inte på de alls, så istället lärde vi in snurra, de tyckte hon va kul för då kunde hon använda hela kroppen och snabbt gick de!

körde även med att hon ska sitta 3-4 m ifrån mig och mellan oss ligger 4 godisar. jag säger varsågod, hon få går fram till första, då ber jag henne stanna och tex sätta sig, lägga sig elr lägga sig och till stående innan hon får gå vidare till nästa. Vi körde även med att jag kastade ut en massa godis huller om buller och hon fick ta den jag pekade på, när hon tagit den skulle hon sitta och vänta.. detta lyckades förvånansvärt bra! Duktig och framförallt lycklig liten vilja:)

i morgon ska de flyttas hagar och badas med hundarna om vädret vill sig väl!


bilder på Vild o Vågad's Chance 5 veckor

idag trillade stamtavlan ner i brevlådan, i fredags var de lilla knippet 5 veckor:)

helgen

Sitter hemma och är grymt trött efter sena kvällar och regniga dagar!

I fredags bar de av tills tora staden, köpte flugmedel och havre till hästarna, blev även en tripp till hemma kväll (wunderbar!) vi åkte hem, kastade i oss lite mat och slängde oss på soffan. jag somnade som vanligt en kvart in i filmen när jag kommit fram till att detta inte var en film för mig.

i lördags vaknade vi, gjorde alla morgonsysslor och begav oss för att väcka gossens päron, mkt riktigt så sov de när vi stövlade in, men gossen gjorde kaffe, då vaknade huset till liv! Vi lånade hans fars bil och begav oss återigen til växjö, hyrde ett släp och åkte ut till filip och anna. där blev de så gott som en heldag! fika och middag fick vi, de är så snälla! Sen smet gossen och filip iväg och kom tillbaka med en löspress (till höt, så nu kan vi göra små fyrkantiga balar!) sen bar de av hemmåt! väl hemma drog jag med mig doggsen ut och gossen fick hjälp av sina päron att lasta av löspressen. sen bar de återigen av in till stan för att lämna släpet och sen äntligen hem! efter lite middag skulle vi återigen försöka kolla film men de va lönlöst för jag somnade:) de småregnad hela dagen.

igår vaknade jag av att de regnade riktigt, kastade oss i bilen och åkte bort till betet, bytte hage på hästarna så att de bättre kommer in under träden och har tillgång till ligghallen (som de ändå aldrig använder!)

vi åkte sen till gossens päron för att träffa hans bror som varit i norge ett tag, efter en stunds pratande gav vi oss iväg tillsammans med gossens bror och hans dam. vi tittade på lite andra roligheter till höt, vi får väl se vad de blir av att! Gossen är helt såld på alla dessa maskiner.

väl hemma tog gossen djuren och jag lagade sjömansgryta, vi åkte återigen till gossens päron, skrev ut lite papper vi behövde och pratade höns. de har fått en kyckling oh vi hittade en annons om sånna höns vi hade, kochin, de är ganska ovanliga så vi ska se om vi kan få tag på ett par.

mycket text lev de, men jag har inte haft tid på ett par dagar:) dag är de äntligen upphåll och mycket tid kommer spenderas ute! ska försöka knäppa lite bilder med.

lyx!

Idag på morgonen så loggade jag in på min internet bank för att se att jag fått en tusenlapp mer än jag trodde denna månaden, woho! dock ska jag in till stan under helgen och lägga 1700:- på staketstolpar.. behöver ca 200 st.. får 100 st för 1700:- men man får väl ta lite i taget antar jag!

De är ganska grått idag, ganska skönt faktiskt för de är behagligt ute. Hundarna ska få tillbringa dagen i skogen är väl tanken och springa av sig lite energi.

Körde Likör i joggingtempo med Muffin i jämte vagnen igår i ca 50 min. Likör var ganska svettig med tankt på att vi körde i backarna, muffin skruttade efter som ingenting men å andra sidan hade han inte en vagn efter sig heller! massa odjur i luften borta vid sommarbetet så fick smörja halva hästarna med helosan. De fick flughuvor på sig iaf.

Nehe, ut i hagen och försöka bekanta mig lite mer med triss, inte så lätt när jag har en bacardi som gärna vill bekanta sig med mig:) min busunge!

så spännande!

Den 4de augusti bär de av till Tongsryd för kvällstrav! Muffin ska anmälas till ett auto lopp, 3,30 och sämre och likör (som kommer köras av marica) ska få gå ett autolopp för 2,16 och sämre. tack annelie för att vi får låna din bil!

Muffin tror jag verkligen kan ha något att hämta! Han har nu gått 3,32 på östanåkra och tingsryd är en betydligt snabbare bana. så de hela är så spännande!! Likör har nog inte så mycket att hämta, men marica ville gärna köra och de kan vara bra för honom att gå ett autolopp på en snabb bana. de går 10 sek snabbare än vad han gick sist, men kanske kan vi komma ner någon sekund till och få honom att vilja springa?

här kommer ett par bilder från förra tävlingen, hoppas på att få fler ifrån sanne snart!

Nellie kom tvåa


Jag med likör


Nellie kom 4a i sitt andra lopp
 

uppdatering

har äntligen lyckats uppdatera hemsidan!!!! duktiga jag:) har fått upp herman och ny bild på lillkillen plus ändrat lite under till salu. dock måste vi nog verkligen lösa de med en ny hemsida nu. för denna hemsidan är full:S kan inte lägga till fler sidor, och behöer sådär 3-4 sidor til för att få de som jag vill.. inte bra! någon som är bra på dehär med webbhotell och program att bygga i? orkar inte koda själv!

för övrigt har jag en massa hundsaker ute på tradera! koppel, halsband och lekasaker i massor! (tror de är sådär 30 annonser elr så) så behöver du något nytt, klicka tex på denna och sen på se säljarens övriga annonser. mkt är nya grejer! http://www.tradera.com/Supersnyggt-brett-ezydog-halsband-XL-4-5-cm-brett-NYTT--auktion_161602_115562306

Idag är jag väldigt trött och mina njurar skirker verkligen! Igår tillbringade jag hela dagen i tingsryd med Marica. hon premerade 3 av sina ston. alla fick 37 poäng och hon gjorde även körprov med ett shettis sto. gick kanon med andra ord! Nu tjatar hon om att få visa mina killar, vi får väl se hur de blir med den saken:P

hundarna är med trötta idag, de är grått och trist vilket gör dem lite extra hängiga. vi ska iaf ge oss på en skogstur nu!


Ännu en bild

Har ju missat att visa er den sötaste bilden på lillkillen! kolla in:)

precis inkommen

Japp, de stämmer fint de! precis inkommen för första gången idag..

Igår fick jag ett ryck och städade av hela huset, inte speciellt noga men så att de blev lite ordning och reda iaf. Emma kom på besök vilket alltid är lika trevligt! Vi var förbi hennes mormor och sen i stan en sväng.

Idag började jag med att gå en skogsrunda var med herman och nevada (Nevada letar fortfarande nytt hem, mer info på hemsidan) och efter de blev de en och en halv timme i skogen med bad och bus för Majken, Dundra och Vilja. Lennox och jag har precis varit ute på mysrunda och nu ligger han nere i soffan, ska strax göra honom sällskap innan jag går ut till hästarna.

Är riktigt galet sugen på att åka till tingsryd och tävla den 4 aug, där finns ett auto lopp (kat A) som är för 3,30 och sämre. muffin gick 3,34 i kvalet på den banan och har utvecklats massor sedan han kvalade! hade varit så kul. men tyvär så ser de ut som att vi är utan bil och kan vi så fall inte åka:/ Finns ett autolopp att starta likör i med.. men tror de går lite för fort för honom. vi får väl se vad som händer. Går ett auto lopp på östanåkra nästa tävlingsdag med.

här kommer lite bilder från dagen


Hejja Skk!

skk har för en gångs skull gjort ett bra uttalande, ta er tid att käsa dehär!

Rasförbud smakar 
populistiskt valfläsk!

 

Hundar som attackerar människor och andra hundar är ett stort problem och alla krafter behöver läggas på att lösa detta problem. Svenska Kennelklubben har arbetat för detta i åratal, men Mats Odells (kd) uttalande om förbud av så kallade kamphundar känns i dessa tider som populistiskt valfläsk! Han blundar för verkligheten och fiskar efter röster genom ett ogenomtänkt och okunnigt förslag på nya förbud.

Människor i vårt land ska känna sig trygga i mötet med hund! Aggressiva hundar är absolut den sämsta reklamen för hunden och hundägandet, och varje olycka är en olycka för mycket! Hade problemet med bitande hundar lösts med ett rasförbud hade Svenska Kennelklubben som hundägarnas riksorganisation redan för 20 år sedan gått i bräschen för en sådan lag.

Mats Odell (kd) nämner ordet kamphundar – vad är en kamphund? Bland de raser som man nu har förbjudit i Danmark finns flera herderaser, utan någon som helst bakgrund som kamphundar.

Ingen skulle väl komma på tanken att förbjuda den lilla ”skokrämshunden” bostonterrier, numera en uppskattad sällskapshund, som däremot har ett ursprung inom hundhetsning? Eftersom uttrycket kamphund används så osakligt och urskiljningslöst blir det extra svårt att definiera vilken ras eller vilken typ av hund som man vill förbjuda.

Förbjuder man ett visst antal rashundar finns dessutom alltid nya att tillgå. Den som vill ha en farlig hund kan genom selektiv avel och yttre påverkan få de flesta hundar att bli farliga för sin omgivning. Det innebär att listan på raser som kan komma att förbjudas kan bli mycket lång. Många raser som nu är populära hos landets mer än 550 000 hushåll med hund, kan också komma att drabbas.

Öppna dina ögon Mats Odell (kd), och se sanningen i vitögat! Att införa förbud mot vissa raser löser inte grundproblemet – de oseriösa hundägare som håller sig med aggressiva hundar, oavsett ras! De hundägare som saknar både kunskap och ansvar men med målet att hota sin omgivning lär inte stoppas av ett rasförbud.

Detta är ett samhällsproblem, som ofta bottnar i sociala problem, som därför måste prioriteras och hanteras på ett seriöst sätt. Att förenkla problematiken genom att förbjuda enskilda hundraser är både dumt och verkningslöst i det långa loppet!

Både Nederländerna och Italien, som haft lagar som liknar Danmarks, upplöste 2008 respektive 2009 dessa lagar på grund av att de visade sig vara helt ineffektiva.

Svenska Kennelklubben vill istället att polisen får tillräckligt med resurser för att på ett kraftfullt sätt kunna använda sig av den tillsynslag som redan finns (Lagen om tillsyn över hundar och katter 2007:1150).

I Stockholm har man redan startat upp en grupp engagerade poliser med inriktning på djur, främst hundar. Dessa poliser får bredare och djupare kunskaper i hur man hanterar den här typen av ärenden. Genom sin synlighet ger de trygghet och möjlighet att möta hundägarna på plats. De ska snabbt kunna ingripa och använda den tillsynslag som finns i dag. Denna lag hänger inte upp sig på en viss ras utan är utformad för att gälla den specifika hund som är farlig och den hundägare som är en klart olämplig hundägare.

Att en politiker uttalar sig i en fråga som han så uppenbart inte har någon kunskap om är skrämmande. Att en politiker dessutom vill åtgärda de egentliga problemen med en ”plåsterlapp” är helt enkelt oseriöst. Kom gärna med förslag på lösningar, men ett rasförbud är inte en lösning!

 

Hans Rosenberg Presstalesman/PR Svenska Kennelklubben
E-post [email protected]
Telefon 08-795 30 18
Mobil 0705-83 83 32


Resultat

Yes igår var de trav som gällde för hela slanten. är nöjd med dagen i sin helhet:)

I första loppet startade Muffin, han sprang på riktigt bra och höll ledningen länge men blev tvåa efter ett riktit bra lopp! Han satte nytt rekord på 3,32,5. Nellie fick ännu en bukla och var så nöjd! Hon fick även körglasögon, en väska, en plånbok och en ryktborste.

i fjärde loppet gick likör, han gjorde ett riktigt bra lopp och svarade upp fint när de andra kom. grundlagen låg på 2,17 så 1 sek snabbare än vad han har som rekord. han gick på 2,26,5 vilket jag är toknöjd med. han slutade som 6a. nu är han nere på samma tid som han var för 4 år sedan! vi har kommit en bit på vägen:)

Nellie hjälpte marica med att kvala findus, tyvär gick de ca 14 sek för sakta och därför blev han inte godkän. tror han kvalade på 4,04,?

efter de var de dags för likör igen, han gick fint de första två varven, men blev otroligt trött på slutet! inte så konstigt med tanke på att de fick springa ett varv extra kanske:) något hade visst blivigt lite galet. tiden har jag inte riktigt koll på men den var inte bra.. inte bra alls;)

sen var de dags för muffin igen! Han gjorde ett fint lopp, ett bra lopp för nellie då hon fick träna på att ta sig om och ta för sig! Hon blev omkörd men körde ill sist om de andra:) hon slutade som 4a och fick åter igen rosett! muffin gjorde ett bra lopp och slutade på tiden 3,32,7. bara några hundradelar från sitt första lopp! duktig ponny.

kakan kvalade efter detta, hon skötte sig bra trots att hon fick leda defileringen osv.

så, med andra ord, muffin satte ett nytt rekord på 3,32,5 samt har numera 150 kr på sig. Likör är tillbaka där han var för 4 år sedan! vilket visar att träningen har fungerat. skönt helt enkelt!

Valpisen

Sitter just nu och lägger in mängder med halsband och annat kul på tradera. har rensat bland hundsakerna här hemma, och köpt en del nytt, så allt behövs helt enkelt inte längre. Så nu gör vi oss av med lite.

solen har tittat fram lite då och då under dgaen så jag har passat på att ha ute lillvalpen en del. fick ett par okej bilder med.

Inatt var tingeling och tris ute sin första natt, allt verkar ha gått fint och de betar så stilla:)

Diesel ch Mischka åkte vid 12 snåret, de hade med sig en vecker ros som tack för hjälpen, tusen tack! den är jättefin! ska hitta ett bra ställa att plantera den på!


Andra dagen ledig

och de står massor med grejer på schemat!

Ska bort och skritta muffin och likör under kvällen, blir ingen riktig träning idag inför tävlingen i morgon. ytterligare en person har tippat muffin som trea MEN vi får se hur de blir med den saken. För de första ska han vilja springa och för de andra så ska han orka pringa. hans flås är långt ifrån itopp och han springer på ren illvilja. så ta inte ut någon seger i förskott nu! Tävlingarna börjar klockan 12 i morgon iaf.

Idag flyttar bacardi hem från betet, vågar inte låta henne stå själv på betet när jag tar hennes pojkar ifrån henne i morgon, så hon får komma hem till Tingeling och triss. byggde en ny stor hage till dem igår så att även dem har ström. måste säga att jag är Mallig över mina hingstar som sköte sig så bra! de går 5 ston med föl på andra sidan vägen och jag har ett sto här hemma bara några meter ifrån dem nu. och allt de gör är att ropa lite då och då. duktiga pojkar!

Idag åker troligen Diesel och Mischka hem. de har skött sig superfint under tiden de varit här! Inga problem alls, väldigt skönt faktiskt. Herman ( även kallad harry) verkar trivas han med, fast hälst vill han sitta i knät hela tiden^^

Lennox ligger och vilar sig vid mina fötter, han är nöjd över att jag är hemma så att han får sova ut. strax ska jag gå ut till hästarna här hemma en vända, sen en runda till med hundarna, kanske gå ner och bada?

här kommer lite bilder på bacardi. inte speciellt lätt alls att ta bilder på en nyfiken anglo som hälst vill stå två cm ifrån dig och hålla koll.

startlistor och ledighet!

Startlistorna kom ut i tisdags, Likör och Muffin har två lopp var. Muffin går i första och sista lopper (lopp 1 och 13, han heter ju Nicke IV) och Likör går i lopp 4 och 9. Nellie ska även hjälpa marica att kvala Äppelbo findus och Marica själv ska kvala kakan ( Gunni) som jag kört in. fösökte kopera startlistorna och lägga in här men de blev så rörigt, vill ni se dem kan ni äl klicka på denna länken: http://www.sptf.nu/startlistor/100717_OA.pdf

Trots att Muffin är väldigt ny så tippar faktiskt´folk på forumet (ponnytrav.ifokus) att han kommer trea i båda sina lopp, de undrar ju dock jag vi har samma mål som sist, att han tar sig runt:)

Idag är jag helt ledig! ska sätta staket och lägga en massa tid på hundarna.

Igår kväll blev de en tripp till emma och fredrik, jag fick 6 fina täcken till tingeling och bacardi och så fick vi en superfin svart skinsoffa:) tusen tack! den kommer passa så fint i vårt tv rum när golvet är lagt och tapeterna är uppe. så smidigt med läder med när man har hundar. bara att torka av:)

Herman är en Bulmastiff hane som jag fick i födelsedagspresent:) Han är verkligen supergo, en riktig knähund!


min lilla födelsedags present!

snabb blogg från jobbet! Igår kom kattis och lowe ner till oss, de mellanlandar hos oss innan de smiter vidare till danmark. de sussar nog gått fortfarande! ville mästadels visa min lilla diskreta födelsedagspresent:) herman:)

blir nog sista jobbadagen idag, skönt:)


hett

hej i värmen!!

Bloggen har stått still ovanligt länge, till största delen beror de på denna rekordvärme (tydligen hade de inte varot såhär varmt sedan 94 i sverige, inte illa!) och pga att jag jobbat en hel del.

Helgen har varit riktigt kalasbra!<3 i lördags vaknade vi vid 8 och började dagen med att packa fikakorgen, rasta hundarna och vattna hästarna. sen drog vi ut på sjön. var ute i nästan tre timmar (på helgasjön) hittade en mysig liten strand på en ö där vi stannade och fikade, sen fiskade vi lite och bara lullade runt.

Efter de begav vi oss hemåt, jag gjorde tårtor och gossen hämtade trågårdsmöbler. Mamma, lillasyrran,mormor och morfar samt gossens päron kom och åt lite tårta sen på eftermiddagen. När de hade åkt så kastade gubben in veden och jag mockade och rastade hundarna. efter de va både vi och hundarna helt slut!

söndagen började med att jag smet till travbanan och gossen blev hemma med filip och anna. efter de hjälpt oss bygga ett par timmar så fick även de en tårta, den smällde vi lätt på 4 pers plus teddan:)  de var galet varmt så på dagen blev de inte mycket gjort. jag och lennie somnade på soffan.

Igå kväll vid 8 snåret gav jag och emma oss ut med bacardi och likör, vi skulle rida min träningsrunda på ca 2 mil, tar inte mer än en timme elr så för mig att köra runt.. men vi skrittade så mkt så de tog oss nästan 3 timmar! frammåt 11 blev de riktigt mörkt och började både regna och åska. första långritten på bacardi:) min lilla ponny är så grymt underbar!

Idag har jag jobbat, 06:30(vi försov oss) - 12:00. jobbar bara halvdagar denna veckan då de blir en hel del att göra här hemma pga att vi ska passa diesel och mischka när kattis och lowe är i danmark ett par dagar. Härligt! Har hunnit med att traska till skogen med Vilja, Majken och Dundra för att göra slut på deras energi. lyckades ganska bra faktiskt men får nog tacka värmen för hjälpen:) de hade riktigt kul, precis som alltid! De andra har jag promenerat med i skuggan, ingen vill vara i sloen just nu.

har burit ut ca 200 liter vatten till djuren, fåren håller sig i skuggen, hästarna föredrar solen just nu pga alla djuren. ska ställa mig och koka myggmedel till dem ikväll. Har flyttat tingeling och triss hage så att de har lite nytt gräs osv.

ikväll blir de träning på banan. marica kommer med findus och kakan och jag tar med mig likör ner för att kunna trycka på kakan lite extra.

när gossen kommer hem så ska jag ta nya bilder på lilla chans, har inte kunnat göra de då mitt minnerskort ligger i bilden, surt! han börjar bli stor nu:) stapplar redan runt.

Triss

bilder på triss när hon va 5 dagar

Kattungar

eftersom jag jobbat hela dagen och är supertrött blir de bara bildinlägg:) här kommer bilder på våra kissungar tagna igår. någon som är sugen på en liten?

2 veckor

Ja nu är lillpysen över 2 veckor. Här kommer lite bilder tagna idag.

Hemma

yes, igår kväll ramlade jag innanför dörren här hemma.

i torsdagskväll bar de va mot high chaparall, de blev en hyffsat lugn kväll med lite grill och en runda till krogen, tävlingarna slutade strax efter två på natten då de blivigt någon miss i planeringen. Bodde i en riktigt fin stuga, 4 bäddar och en soffa, egen dusch och toalett.

på fredagen var de en heldag i solen som gällde, vi stod me framridningsbanan framför oss och arenan bakom oss. sen var de hem för att grilla, ha trevligt och sen drog vi en runda till krogen. lyckades träffa lite känningar denna kväll och fick ett och annat uppklarat..vilda diskutioner blev de men kan nog varit nyttigt trots allt.  tävlingarna var slut innan 12 iaf, veterinären som fanns på plats sa annars att han skulle blåst av tävlingarna vid midnatt då varken hästar, kor elr ryttare mådde bra av att behöva abeta natttid när de drar igång så tidigt dagen efter.

Lördagen var galet varm! riktigt tryckande värme och jag mådde kass halva dagen, men de rättade till sig frammåt eftermiddagen så när dagen var slut drog de andra och badade och jag tog en dusch. vi fick två nya nattgäster och drog därefter igång grillen. efter de var de först en snabb tripp till tävlingsområdet, sen till krogen och efter de till campingen. jag och min nya vän sofia tog de ganska lugnt denna kvällen, trots de var vi hemma vid 3 snåret på natten. tävlingarna var slut innan 11! duktigt av dem!

söndagen körde de bara finaler, dagen flöt på bra och de var inte riktigt lika varmt (BARA 29 grader) och vid 5-6 tiden på kvällen var de faktiskt klara! Sofia hade åkt hem redan på morgonen, de hade även våra nattgäster, Helen smet vid 4 snåret så jag emma och ulf packade ihop och sen rullade vi hemmåt.

har varit en riktigt trevlig helg, har inte hunnit se jätte mkt tävlingar men har fått se de jag velat se. sett mkt på framridningsbanan med, kul att få titta på hästar en hel helg. idag är jag riktigt trött och sliten, vi har sovig i snitt 3 timmar varje natt, och de har varit GALET varmt! men ack så skoj:)

igår så lagade gossen middag till mig efter de att emma kört hem mig, Lennox var nog gladast av alla skulle jag gissa på, mattes tokunge! efter maten somnade jag, är så trött i kroppen. och har sand överallt!!

ska ta itu med lite pyssel här hemma. i morgon blir de jobb:)

sista dagen

Idag är sista dagen jag är hemma på några dagar, HEMSKT! Kommer troligen få hoppa in och jobba lite nästa vecka med. på gott och ont.

Igår hämtade vi ett löst aggrigat hos marica, så nu kan gubben vara trygg under helgen för alla hästarna har ström på sina staket (även om alla inte behöver) vilket är skönt!

dagen idag består av att packa och fixa med hästarna så att alla har mat så de räcker. Ska även ta nya bilder på lillvalpen, Chance.

Kommer lägga träningen med pålle roll på hyllan tills han fått sina tänder utdragna, ingen av de andra har ens de tänderna så jag tycker synd om honom, kanske han faktiskt är inkörd när de är ute. de är ju styrningen som inte funkar, vilket inte är så konstigt om han har ont! dessa tänder.. va de kan ställa till med problem.

här kommer lite bilder på Triss från igår kväll. inte ens ett dygn gammal:)


RSS 2.0