söker du sällskapshäst??

Smitte är en snäll äldre herre som lämnas ut på livstidsfoder. endast til sällskap pga gammal skada. Smitte är valack och av rasen varmblodig travare.  Han är supersäll i all hantering, älskar at bli ompysslad! tyvär inte ridbar. pigg, glad och frammåt. busar gärna runt i hagen. ca 160 i manken.hör av er vid intresse!

nu är de verkligen sommar!

för nu har skrållan, en shettis (på 34 år??) rymt ner till bett:) hon hittar allt nu de gamla damen:) snodde en bil från annelies blogg på skrollan och lillasyster wilma.. shettisen Lingon i bakgrunden!


Grillning

ja detär precis vad som står på schemat ikväll! ska bli riktigt trevligt:) Mica och Jocke kommer hit ikväll.. brasa blir de ju ingen u när de ä eldningsförbud.. riktigt trist men men.. vi har ju eldat en del tidigare i vår:)

igår red jag kasper, och jag blev så grymt ledsen.. någon har varit riktigt elak mot honom för har aldrig i hela mitt liv sett en häst så rädd som han var när han såg spöt! lilla gubben:(

nehe.. dags att a itu me lit saker: gubben bytr däck på bilen och jag skastäda av lite här hemma:) alla vovvarna ligger ute si solen och slappar:D härligt!!!

Kritik

fick precis Vildas (vild o vågad's dakota) kritik från utställningen i moheda. 

Labbrador småland - inofficiell - valpklass 4-6 månader (19/4-09)

Kraftfull tikvalp, med stark hals, tillräckligt vinklad fram, ngt framskjuten skuldra, lång fin bröstkorg, bra vinklar bak, bra rörelse, bra bredd i bakstället, trevligt temperament. 1a, hp, 2a

Dommare: pernilla falk 

kritiken från växjö kommer!


hittade även en supersöt bild på diesel, här kommer den!  

trötter

de får men faktiskt va såhär dags på morgonen! har bytt om och tagit ut valparn.. ska ut med de andra med strax och sen åka till skolan. klarade av alla mia 3 nationella prov igår förresten.. fick VG på mitt muntliga svenska nationella.. måste erkänna att jag är lite besviken för de.. men men.. som hon sa.. hon har sätt mig göra så mkt bättre.. ! de två englska vet jaginte ännu.. men läraren gillae mitt och mimmies muntliga i alf:) skönt! och presentationen gick med bra..

idag är de ännu en presentation.. en om jag helt ärligt inte är riktigt klar med.. men de ska nog gå bra. börjar ganska sent så hinner skriva lite till. ska försöa knäppa lite nya bilder på hundarna idag! nehe, dags att borsta tänderna:) sista dagen i skolan idag!!!

(kasper på bilden)

20 dagar kvar!

exakt 20 dagar kvar i skolan idag.. känns så grymt underbart skönt samtidigt som jag har lite ångest över att jag kanske inte kommer in på de utbildningarna jag sökt och inte vet riktigt vad jag ska göra då? men de löser sig.. på ett eller annat sätt!

har precis skrivit nationella i engelska B och gjort en inlämnings uppgift.. nästa lektion drar igång 12:40 och då är de redovisning.. efter de är de muntligt nationellt prov i svenska B och efter de muntligt nationellt prov i engelska B. ska strax sätta mig och skriva ihop de sista på presentationen jag ska göra i morgon.. lite stressigt är de nu men sånt man får ta helt enkelt! bara att kämpa på!

de regnade inatt, spö regnade! vaknade av att de blåste och regnade som tusan och hästarna var oroliga.. gick ut och matade dem och fixade vid ca 3 inatt sen va de lugna.

försöker lista ut vad vi ska hitta på på valborg, blir väl troligen att leta upp en bra brasa att titta på och sen ha lite mys.. kanske göra en egen brasa? ingen koll på om de är eldningsförbud just nu??

aja, fortsätta plugga nu:)

valpkurs och kasper:)

ja vi är preis hemkomna från valpkursen, maffia fick idag vara med och visa hur man "skickar hunden mellan sig" bara för att hon är så kär i precis alla.. vid inkallningen ville hon först stanna hos anne för att hon var väldigt intressant.. heheh! allt gick i alf toppen som de alltid gör och vi fick höra lite om alla raserna på kursen..

jag har haft hicka sen jag kom hem från skolan:S känner mig sjuk:/ och de gö gubben med.. kul när man har 3 nationella och en redovisning i morgon!!

försökte knäppa lite nya bilder på kasper, men lyckades inget vidare.. här kommer några i alf:

ren och skär lycka:)

en bild på Tiny trillade ner idag och han ser så välmående ut, riktigt kul att se att den lilla plutten växte till sig till slut!

igår kom kasper hem, en vacker hingst i sina bästa år (hehe 8år). svart och super gullig. ca 150 i manken.. gudomlig!

sitter nu i skolan och ska ha min andra lektion snart, min sista lektion.. fick precis reda på att de är den 1 maj på fredag så vi är lediga:)

igår la vi de sista plattorna i hundgården så nu ska de bara på tak, vi hämtade även en till som vi fick av farfar, tack snälla du!<3

bilden på tiny (som blev lite platt när jag vände på den.. hehe!)

ännu en solig dag:)

vaknade ganska tidigt idag.. har varit ute med hundarna i de fina vädret, riktigt skönt!

igår fick jag och emma ett ryck och åkte till ljungby för att bada.. för de första hittade vi inte badhuset när vi väl var i ljungby.. och när vi sen hittade de ( med pappas hjälp) så SÖG de! de va jätte litet ochvi bestämde efter 10 min att nu åker vi hem.. sen kom vi på att vi ville ju faktiskt bada.. så velde mellan att dra till jönköping eller till växjö.. blev växjö.. och tur va väl de för när vi kom dit så ville vi inte bada längre^^ blev Max och spring i djuraffärerna istället:)

på kvällen satte jag och gubben upp staket, till vem får ni se ikväll;)

nu ska jag uppdatera hemsidan, och all valpköpare.. ni hr väl nte missat inbjudnings mailet till valpträffen?:)

en bild på daisy utanför utställninsringen i söndags..

skolan

yes har precis gjort ett prov i konferens och reseption som känndes starkt:) duktiga jag! nu väntar jag på att gubben ska bli klar hos sin personlaga handledare som de så fint heter: han är iväg och snackar jobb och utbildning.. hoppas de kommer fram till vad han faktiskt vill göra!

jag har skickat in mitt projekt igen efter ett par ändraingar ( jävla 8 punkter hit och dit!) och nu sitter jag och spanar in bilder! vill dela med mig av lite bilder på Diesel, som ni alla nog vet vid dehär laget heter han vild o vågad's hades, och är efter pretty poison adolf och undan sanoya's daisy.. njut!:

skönt att vara ledig!

idag har de varit torsdag hela dagen, med andra ord ledig hela dagen:) hr tillbrigat dagen med polly, jonatan och rasmus och har haft riktigt trevligt:) hjälpt hnne komma i ordning med en hel del och vi har fixat å trxat.. de blir allt en del gjort när jag hälsar på du polly;)

gubbn har varit super duktig och hämtat sten till hudgården som vi börjat lägga in nu ikväll.. kontrollerade måtten på jordbruksverkets hemsida igår.. och våra gårdar blir mycket större än deras minst mått vilket känns skönt.. ! ska beställa en annan hundgård i morgon.. inte riktigt likadan men en som kommer funk i alf.. ska bli skönt att få i ordning så att de kan tillbringalite tid ute när vädret tillåter.. tycker synd om dem om de ska ligga inne när de är fint väder:)

just nu lagar gubben middag och jag pluggar till morgondagens prov.. fick VG på natur provet som jag inte hade pluggt till så är SUPER GLAD! har troligen bestämt mig för att plugga till hösten.. så har beställt personbevis osv..

har även varit duktig och beställt körtider på körskolan.. kommer bli grymt spännande!!

Alltid lika kul med bilder!

Patron - Vild o Vågad's alaska


Bäjby - Vild o Vågad's Arizona

vår = nya skor:)

ja de blev en tripp in till stan med emma, hon fick 2 par skor i födelsedags present av mig.. och då tyckte jag att de är inte mer än rättvist att jag med får de!! så köpe ett par skate skor och ett par pumps:) gubben blev svartsjuk så fick bli ett par nya skor till honom med:)  blev ett par Etnies till mig och ett par svarta pumps.. gubben fick vita skate skor med lite orange och svart.. minns ej märket på hans^^ är nöjd med mina nya skor i alf:)

melodie och diesel!

lite nya bilder har återigen rullat in! hoppas ni gillar dem!

vi börjar med lite bilder på melodie ( vild o vågad's montana) :



och så några av alla vackra bilder vi fått se på diesel ( Vild O Vågad's Hades):

Uställning

nu var de allt ett tag sen jag skrev men här hemma är de fulltupp med pluggande, hundar och hästar! idag har vi varit duktiga och satt pp första hundgården.. nu sitter jag och ska skriva mitt NP prov i svenska B ( muntliga)

igår va vi på utställning med Majken, Maffia, Daisy och Rocky.. även Vilda var med:) det var en inoffeciell utställning i moheda bollhall som hölls av labrador småland, här kommer kritikerna:

Daisy:

Kraftig tik, stark hals, bra förbröst med markerat bröstben, kraftig bröstkorg, tillräckliga vinklar fram och bak, kraftfullt steg, fin bred i bakstället, bra temperament. 1a,1a, hp, BIM
dommare: pernilla falk

Rocky:
Kraftfull hanhund, kraftfull hals, bra halslinje, tillräkliga vinklar fram, kraftig bröstkorg med bra längd, aningen lång i länden, välvinklad bak, bra bredd i bakpartiet, välmusklad, bra rörelser runt om. välvisad.1a,1a, hp, BIR, BIG 3a
dommare: pernilla falk 

Majken:
Feminim tikvalp, med vacket uttryck, fin ögonform, stark hals, bra vinklar fram och bk, tillräkligt bra bröstkorg för åldern, markerat bröstben, bra längd på länden, bra kors, trevligt temprament, välvisad. bra steg från sidan, något hastrång, kan bero på åldern. 1a,1a,hp, BIR valp
dommare: pernilla falk

Maffia:
6 månader, välkonstruerad. härliga rörelser. vackert huvud. fina proportioner, utmärkt överlinje, goda vinklar fram och bak. passande stomme, samlade tassar, rör sig mycket sunt. utmärkt mentalitet. välvisad. 1a,1a,hp, BIR valp
dommare: Jan Herngren

somsagt var även vilda med, men jag har inte fått hennes kritik ännu. hon fick i alf 1a, hp, 2a. trots att de gick kanon för valparna valde vi att inte stanna till finalen. istället blev de berömm och bus och få åka hem och vila sig. de är ju trots allt första gången för de små så det är lika bra att det inte blir lång tråkigt för dem! alla skötte sig i alf över förväntan och vi är super nöjda med dagen! bider kommer snart!


äntligen!

en lugn stund:)

den stressiga skolan fortsatte även efter lovet så har inte haft tid att sätta mig vid datorn alls den senaste veckan.

igår va de projekt redovisning, och jag fick MVG av både svenska läraren och min projekt ledare: har även ändrat lite småsaker på rapporten ( tabbar och radavstånd är mina ovänner!) så nu har jag chans på ett högt betyg på den med! känns bra:) pratade även med musik läraren som har höjt mitt betyg från G till VG.. snällt va?:)

allt går bra med vovvarna och vi laddar för utställningen på söndag:) i måndags va de valpkurs.. emma fick hoppa in och gå med majken då gubben är ny gaddad:) de gick skitbra ändå så nu har vi fått lite till att träna på! gubbens nya tatoo blev faktiskt bra dne med och hans mor dödade inte mig^^

igår hade jag och gubben varit tillsammans i tre år!<3 firade detta med mys och städning.. hehe..

nu har vi en elektriker hemma som ska byta ut vår tvättmaskin som hyresvärden lämnade av för någon dag sen..ska bli skönt att bli av med tvättbergen! den har säkert varit sönder en vecka nu.. håller på att dö!! 

har precis haft prov och ska snart springa till min sista lektion.. sen är de dags att träffa emma: inte träffat henne på flera dagar! hemskt!! 

ha de fint folks, ska försöka återkomma med lite nya bilder snart!!  

hos mamma

yes, sitter hos mamma just nu.. gubben är inne i stan och ska snart få sätta sig i stolen och få armen gaddad.. han va allt lite nervös när han åkte;) han vet ju inte exakt hur han vill ha den och de är första gången har gaddar sig hos House of pain.. men de kommer säkerligen bli toppen!

mor står i duschen och lillasyster spelar gitarr, om ett par timmar ska vi till mormor... har precis gjort rent öronen på Kelly, mammas eller rättare sagt min gamla blandis som är 9 år i år.. knubbigare hund får man leta efter!

har precis varit inne och läst en del på andras sidor.. och kan inte låta bli att bli arg.. att människor som inte vet vad de snackar om inte bara kan hålla käften? varför hacka på andra när de injte själva vet hur de är? man kan helt enkelt inte rädda alla!

nehe.. dags att göra något åt håret och göra sig i ordning kanske?

mysdag:)

ja de har varit en riktigt mysig dag.. trots att jag inte riktigt gick upp förrens vid 4.. var ute med hundarna.. matade hästar osv innan.. men hamnade i sängen igen hela tiden! gubben va en runda hos sina päron.. sen har vi badat bacardi en vända och pysslat allmänt med pållarna..

vi var nere med rocky vid sjön i de fina vädret.. tror att han är en riktig badkruka! än tycker jag de är för kallt så han hade inte fått bada även om han ville.. men han va inte så intresserad.. valparna + vilja har varit ute så gått som hela dagen och de andra har gått en hel del promenixer..

försökte ta lite nya bilder på rocky.. vilket inte gick så bra då vilja va med ute och bara skulle leka! massor av bilder finns HÄR

ett par blev i alf skapliga, rocky som sagt:

Vild o Vågad's Hades

trots att jag får se bilder på diesel så gott som varje dag så kan jag ju faktiskt visa er en del av dem med! dessa bilderna är tagna nyligen ( 2-3 veckor sedan) och jag har bara valt ut några av alla de vackra bilderna som hans ägare Katarina har tagit.

Grattis Medea!

medea har idag deltagit i sin första officiella utställning! vill ni veta mer om medea? gå då in här: http://www.freewebs.com/maxomea/

givetvis har vi uppdaterat vår hemsida med de fina resultaten ifrån helgen! är ni lata och inte orkar gå in och leta upp medeas kritik där? då får ni den även här!

Lilla storckholm, junior klass.

Utm storlek. Bra balans. Dåligt burna öron. Fina ögon & pigment.

Behöver utvecklas i stop & underkäke. Stark hals. Utm kropp.

Utm benstomme. Välvinklad bak.  Lite brant skuldra. Rörelserna behöver

bli kraftigare o stabilare. Utm kondition. Lite vek i mellan händerna.
2a, oplacerad
dommare: Paul Stanton       

blir en bebis bild igen på sötnosen!:)


Glad Påsk!

glad påsk på er allesammans! hoppas ni hade en riktigt bra lång fredag? som ni redan vet spenderade vi våran i bergunda ridhus tillsammans med en massa andra hund människor, trevligt men de va en lång dag!

idag har mamma varit här och lämnat en påsk blomma, choklad och små choklad ägg! senare ikväll ska vi till pappa och grilla och på måndag blir de påskmat hos mormor och morfar.

på måndag ska även gubben Gadda sig! spännande:)

under dagen/kvällen kommer de upp en bild bomb på diesel ( vild o vågad's hades) så håll ögonen öppna:)

Grattis Mytologi Kullen!!

som alla tre blir ett år idag:)
Vild o Vågad's Medea, Vild o Vågad's Hades och Vild o Vågad's Minos
efter Sanoya's Daisy och Pretty Poison Adolf


lite bebis bilder!
Diesel (hades)


Minos ( som fick fortsätta heta minos)


Mea (Medea)



vild o vågad's dakota

dakota ( numera kallad vilda) ställdes med i bergunda, hon fick 1a, 1a, Hp, BIR för Agneta Kappers, kritik kommer.

så länge får ni nöja er med lite ya bilder på vår lilla dam! 41 cm hög, 15 kg tung.

inoff utställning, bergunda ridhus, svenska boxer klubben

Nyadals born to be wild - majken

näpen tikvalp med ett sött huvud och uttryck. kunde vara något fastare i fronten och ha lite mer stomme. bra vinklar bak. rör sig med bra steg från sidan.

1a, 2a - Agneta Kappers

inoff utställning, bergunda ridhus, svenska boxerklubben

nyadals all i want is you - maffia

tilltalande tikvalp. vackert huvud, bra hals, stark rygg, välanlagt kors, bra kropp som dock inte får bli tunnare. passande benstomme, välvinklad fram och bak, rör sig med ett vägvinnande steg. rör sig med fria lätta steg från sidan.

1a, 1a, HP, BIR - dommare Kjell Carnbrand

bildbomb

ja, efter att ha skickat ut ett kennel mail har de ramlat in lite nya bilder! så känner att jag behöver dela med mig av dem till er:)
vild o vågad's texas/ Tiny, med sin bästa kompis.



vild o vågad's medea/ mea


Vild o Vågad's Oregon / Hugo

Grattis!

har ju helt glömt att säga grattis här i bloggen till vår älskade lilla Vilja! hon fyllde ju faktiskt 2 år i söndags(5/4-09)! stora tjejen:)

vår städning!

nu ett par dagar har de varit full fart här hemma på gården.

jag, gubben marica och daisy tog en tripp till lammhult i måndags och kollade på ny häst till marica och troligen blir de köp för hennes del! spännande! efter de aktiverade vi hundarna ute i de fina vädret, drog av hästarna täckerna och marica lärde mig hur man spänner western sadlen riktigt.. de är ju en hel vetenskap.. hehe! men efter att ha provat den riktigt så bestämde jag att den skulle säljas då den inte ligger perfekt på någon av hästarna.

sen körde gubben marica till bussen och lämnade mig hos pappa för att sedan åka och hämta pizza, när han va iväg och fixade de så gjorde jag och nellie i ordning i stallet och ixade med hundarna.. senare på kvällen när tjejerna lagt sig bänkade sig gubben och kenny vid x-boxet och jag halvsov..

igår va vi duktiga och städade ur hela ved förådet och hämtade sulkyn jag köpte.. men tyvär va inte selen komplett så blir nog till att köpa en ny istället.. så får se hur vi gör med de.. gubben har ju bestämt sig för att han ska ha en sån vagn som man ser i gamla filmer och skrutta runt med:) fick även en ny sadel som ligger skit bra på bacardi.. TACK POLLY!!!!

på kvällen åkte jag och pappa till ljungby smådjursklinik med hans schäfer tik.. hon hade tydligen visat täcken på att hon kunde haft ont i toncillerna/mandlarna så de kollade vi upp.. men de va nga fel på hennes hals så troligen va de väl bara trist att gå i koppel;)

sen när jag kom hem igen gick vi 3 lågrunder så att alla vovvarna verkligen fick sniffa av sig och bara vara.. de tyckte de verkligen va skönt och sov som stockar efter de:) så vi smög ut och eldade lite ris i mörkret.. riktigt mysigt! sen gick vi in och mumsade chokladpudding, glass och vanlij kräm och vitlöksbröd;)

alla bönderna runt omkring eldar ris och gräs för fulla muggar.... så vi eldade lite av de vi hade liggande vi med.. så snart har hästarna en ännu större hage när lite till är upprensat!

en bild på daisy i bilen


efter regn kommer sol?

ja nu har de verkligen varit KANON väder ett par dagar, men idag hänger regnet i lufte.. när jag va ute och hjälpte gubben vid staketet med traktorn så föll de ett par droppar så de va bara till att dra fram häst täckerna och börja täcka på galningarna!

de har varit så hrymt härligt och soligt de senaste dagarna och vi har spenderat så gott som all tid ute:) igår så longerade vi rölla, hon arbetade på super fint och jag va riktigt stolt över henne.. och efter de red jag bacardi på riktigt! med sadel och träns.. utan grimma!! gick kalas bra! min duktiga lilla donna:)

vi hämtade även gubbens päron på flygplatsen, var i skogen med tikarna, promenixade med hanarna på byn och gyttade oss allmänt ute! hundarna sten trivs i solen!!! synd bara att lennox inte kan va lös i rasthagen utan att han hoppar över.. han får nöja sig med den bauta stora hundgården sen när den kommer upp! den lär ju inte bli liten precis..

gubben har även lyckats krocka med traktorn (HAHA!) men de gick som tur väl bra.. han skar upp handen på ett ställe men annars är han helt oskadd.. traktorn saknar numera framruta (då han körde handen genom den) men annars mår även den bra!

just nu är gubben uta och leker med veden och jag sitter och kollar utbildningar.. har ingen aning om vad jag verkligen vill! laddar även upp bilder i bilddagboken för er som är intresserade.

fått alla papper till utställningen på fredag.. ska verkligen bli super skoj!!! dock ser de ut som att jag ska va i två ringar samtidigt.. ingen aning om hur vi löser de ännu! men de kommer i alf lösa sig:)

i morgon blir de att följa med mica till lammhult för att kolla häst... inte till mig utan till henne.. vi har så vi klarar oss för tillfället:)

nehe.. om man skulle städa lite? ta er en titt i galleriet om ni är nyfikna!

Bild Bomb:)

ja när jag var ute och lekte med tikarna tog jag med mig kameran ut, gjorde ett tappert försök till att få till en snygging bild på majken.. men de gick tyvär inget vidare;) här får ni lite bilder från dagen i alf!

maffia försöker va söt:


Majken har hittat en bakrbit:)


Vilja och Majken busar:


Majken



Vilja


maffia



underbart:)

ja de är precis vad man kan säga om detta värdet!!!

DagX igår, gick bra faktiskt.. jag och mimmie hade kul i alf;) ca 250 utställare och runt 6000 besökare.. inte dåligt! mimmie är med i SMP tihi!! dagen rullade på fort i alf!

idag har jag varit hos tandläkaren.. inga hål som vanligt.. men fick en ny tid nästa månad så ska de bleka min rotfyllda (som jag fick efter ett stenkast är jag var liten) framtand då jag tycker att den är en aning mörkare än de andra.. lika bra att passa på så länge de är gratis;)  sen har jag kastat in en maskin tvätt och jag och gubben har ridit Rölla:) hon går bättre med honom på ryggen n med mig.. hehe! de börjar bli riktigt tajta!

sen har jag suttit i hagen och myst med bacardi.. har plockat av alla hästarna sina täcken.. satt på en sten och tittade på dem och då kom hon fram och gosade.. Angloarab är helt enkelt de bästa som finns i hästväg!!

efter de tuffade gubben iväg med traktorn och ett släp fullt med ved ner till sina päronför att lämna de där så att de kan kapas och klyvas sen

de har ju även blivigt lite hund träning i de otroligt vackra vädret! alla hundarna ligger och sover helt tysta nu.. helt slut! tikarna har varit ute i rastgården så gott som hela dagen.. har även kört koppel träning med valparna och vilja har jobbat lös... lennox och rock har precis fått varsin långpromenad med sniffning i skogen.. så de sover gått båda två:) sötmuppar:)

Vilja och Nikki (pappas schäfer)




Vild o Vågad's Montana

ja idag droppade de in lite nya bilder på Melodie som denna snyggingen kallas! en dam på numera 40 cm och 14 kg:)


RSS 2.0