EuroHorsen 2011



de har varit otroligt kul att vara i göteborg med hästfocus i helgen, men oj så trött jag varit idag! De har varit långa och hektiska dagar, men vi har sålt bra, träffade trevligt folk och hade roligt! Nu är man hemma, har börjat komma in i vardagen igen. Hämtade Lotta vid tåget idag, hon stannar nästan en månad! UNDERBART!!

Bor i min väska..

ska strax ta tagi dehär och börja packa. listan är lång och snart bär de av.

beger mig idag till GBG för att jobba på eurohorse mässan, fullt upp fram tills på söndag! Långa arbetsdagar men har ju iaf trevligt sällskap:) ska strax bege mig ut och ge grabbarna lunch, sen ringa ett par samtal, se till att allt blir packat, skicka min see som äntligen är såld och ja.. fult upp innan klockan slår 15 och Emma hämtar mig. sätta upp montern ikväll, kul!:)

Pålle Roll

Igår blev de löslongering för Pålle. han ger verkligen 110% och blir riktigt svettig. och jag tycker personligen att han äntligen börjar se ut som en häst!

Laban

De var verkligen varierad träning igår. Nellie berättade för mig att Laban fått hoppa över en grop i skogen, så vi la upp ett mini hinder som de fick prova att "hoppa" över. Några helt okej skutt blev de!

Zeb

Igår när vi skulle dra ut vagnarna ur vagnshallen upptäckte vi något mindre mycke trevligt. vattnet som trycker upp under stallet (de är ju upphöjt..) nu när de tinar rinner ju sedan ner i vagnshallen, och där är de visst lite kyligare;) Vagnarna sitter därmed i sådär 1-2 dm is! Så Nellie fick helt enkelt prova en ny grej med Zeb, tömkörning! Nyttigt för dem båda, de behöver känna varandra riktigt väl för att kunna arbeta så bra som möjligt tillsammans!
 

likör

Nellie var här idag och hjälpte mig fota lite djur.

satt precis..

.. och klagade på att alla bloggar så dåligt just nu, har inget att läsa, då slog de mig att jag är ju inte den bästa själv (som vanligt) i dagsläget! Så nu får vi nog ta tag i dehär, och uppdatera er lite!

helgen har varit trevlig, besök hos micci, skitsnack med sandra, fix hemma och en hel del soffliggande så mina njurar sa gonatt när jag kom hem i söndags.

igår var jag hyfsat rörlig, så jag löslongerade Pålle Roll en bra stund. stog i solen och tittade på när han arbetade på bra! han springer verkligen i full fart och bromsar 2 cm innan staketetm tyvär spränger han alltid staketet vid öppningen så kan inte gå ifrån öppningen i den hagen. Måste ha tag i en annan tråd att sätta upp där, eller om man kanske skulle spika lite trästaket?

Efter de tog jag en barbacka tur på en väldans het befana. de blev mycke bråkande idag! Hon har svårt att varva ner efter att hon fått galoppera elr arbeta och kortar jag tyglen minsta lilla tar hon de som en drivning och kan få för sig att dundra iväg i en väldig fart! men de har vi så gott som kommit till rätt med, hon kan nu även stå still med ryttare på (vågen för mig!) idag jobbade vi på skänkelvikningar och att mjuka upp henne, tyckte hon var så stel i början men de rättade faktiskt till sig mot slutet!

Sen va de likör som fick sin en omgång, att rida honom är ju underbart:) någon har gått och blivigt lite småfet så de är som att sitta i soffan, man bara glider med:) han tyckte att de var kul att få komma ut iaf. Befana och Likör har en egen ensilagebale i sin hage nu så dem går de då ingen nöd på!

Sen trillade nellie innanför dörren och hon är faktiskt kvar ännu, ligger i extrasängen hon hade med sig och snarkar:) så i morgon blir de heldag med hästarna och hundarna! skönt att kunna träna ihop:) hon brukar tycka de är kul att få göra själv, men samtidigt visa mig vad hon kan:)

gick igenom en massa gamla bilder och hittade massor av dessa! underbara bilder med supersöta budskap. ha verkligen hur många som helst, var helt såld på dem när jag var yngre och tycker fortfarande de är söta!

Vild o Vågad's Devil

Lilla Devil börjar bli stor!

PJUH!

Har varit duktig och tagit tag i alla vardagsbestyr, så nu är de inte mkt kvar innan jag kan bädda ner mig i soffan för kvällen:) Har ryktat skitgrisen Pålle Roll helt ren, OJ vad de fäller just nu! helt sjukt.. allt är förberätt.. så snart ska grabbarna få gå in.

just nu hålle jag på att tina kassler, eldar som en tok och ska snart börja förbereda maten! Gubben har varit iväg och fått andra kedjor på traktorn så nu kanske den tar sig fram bättre.

Ingen som är sugen på en ny sele? har en till salu, riktigt billigt!: http://www.tradera.com/NY-remsele-storlek-shetland-auktion_2521_127869881

Skolan va helt okej, min lärare är så snäll, fick låna hennes bok så jag slipper köpa en egen! tack<3 Vi var inte så många och de gick ganska fort, därför åkte jag hem vid 12. åkte till mamma, hann träffa henne i 10 min och någon timme senare ramlade lillasyrran innanför dörren. är ju inte varje dag man ser dem längre:)

skolan klar för denna veckan, och nästa vecka blir de ingen för min del. jag ska ju inte åka med klassen till kina och slipper därför kinafocus och läser bara relationsmarknadsföring och personlig fördjupad försäljning just nu.

en grym tolkning av umbrella: http://www.youtube.com/watch?v=DM2177pHMT0

alla måsten

egentligen skulle jag legat nerbäddad för länge sedan, om 5 timmar ringer klockan, då ska jag vara pigg, lycklig, nyduschad och utvilad.. (de sista kan vinog stryka direkt, resten kan vi nog lyckas med!)

Fastnade i min externahårddisk.. oj oj oj så mycket roligheter de fanns i den! Musik jag hade lyckats glömma och bilder jag knappt visste fanns. (spännande är bara förordet:)

bjuder er på lite av de jag hittat, jag och lennox på vår första DW runda:)

Mys med lennox

Vilja drar nellie 

jag och lennox

Boo<3

Full fart efter lennox:)

Söta vilja:)

vardag

tillbaka till verkligheten!

Igår kom nellie, bestämde oss för att köra en 6 kms runda då de höll på att bli mörkt och inte var de bästa underlaget. Zeb hade aldrig hunnit på den tiden så hon fick ta likör åt mig så tar jag zeb idag.

Började med att knåda igång befana. hahahon står och gapar och gäspar som en tok när man klämmer och masserar på hennes hals och nacke:) sötponny! hittade en knöl:/ verkar som att hon fått sig en kyss av surgrodan likör!

nellie körde först med likör på vägen dit, Fana flåsade henne i ryggen och dreglade på deras rockard, första gången jag faktiskt fick känna på att hon låg på! de har hon inte gjort innan, inte ens när man ridit ihop med andra. Nellie fick jaga på likör och jag lugna befana, så fort vägen breddade minsta lilla försökte hon gå om, att ligga tvåa var inte hennes grej! på vägen hem så lät jag henne springa.. vi la oss först och sen fick hon sträcka på benen. rätt bra med power finns de trots allt i den lilla ponnyn! Hon tänder verkligen på tusen, men inte ens enda galopp trots att jag snackade med henne en del. hon gick förvånansvärt rent måste jag säga!

väl hemma var de bara att täcka på och mata, båda var svett då de gått rätt hårt trots att de inte var så långt. ca 5 cm snö på vägarna med så lite att jobba med trots allt.

Idag MÅSTE jag plugga, skulle egentligen varit i skolan men kände att jag varken orkade eller hann. troligtvis kommer michaela och rider i eftermiddag. får se hur många vi hinner med och orkar:) Nehe.. kicka igång dagen då kanske?

Alla <3-dag




Tack Lennox:) hittade detta paketet på bordet när jag skulle gå ut till hästarna idag på morgonen. supergulligt! (tack älsk!)

Taggad!

hemma efter 3 grymma dagar, och ändå sjukt taggad! för de första, glad alla <3-dag på er!

helgen har tillbringats i värmland (karlstad, lesjöfors, ett ställe som jag glömt vad de hetter, i närheten av s skoga typ..  och gustavsfors) tillsammans med emma, jimmy och tony! många fina bilar har brummat förbi, varm choklad har de gått åt mängder och kylan har varit grym!

Innan vi går vidare, så har jag denna låten på hjärnan sen vi åkte hem! Wunderbar? oh yes! http://www.youtube.com/watch?v=URxzu8EFBVY&feature=fvw såh charmig!!(har även miss you miss belinda på skallen och buggar lite för mig själv, men filmen till den är så dryg!)

här kommer en bildbomb mina vänner, jag låter bilderna tala för sig själva!

emma lånade p-vakternas flagga och viftade lite med



Sweeperbile som rullade när klasserna var klara

WRC bilar i gustavsfors



sm bilar i lesjöfors


Janne Kristiansson (moheda kök)


blandade bilder från travet/arenan på sm/wrc bilar


P-G Andersson


vi som var med


rallypasset

Länge sedan nu men oj så mkt som hänt!

de har blivigt dåligt med bloggande, men livet har rullat på i en rasande fart!

Tisdags var en ren helvetes dag! Jag släppte ut hästarna, och efter ca en halvtimme sprängde pålle sitt staket. När jag skulle fånga honom lyckades han sparka mig i ryggen. lite smått jätte förbannad ställde jag in honom och fixade staketet. sen gick jag in och ryktade honom och sadlade och tränasade..

gick upp till skogen, hoppade upp och red i ca 40 min. han skötte sig sååååå bra! bara skritt dock, men vi tränade på att svänga, stanna, starta osv.. så länge han är lugn och faktiskt förstår är jag toknöjd! resten kommer sen. bestämde mig för att rida en bit hemåt på vägen och de gick fint, tills jag hörde en bil. hoppade av och ledde ner honom i diket, men de var väldigt djupt så han hoppade upp på vägen och använde då min axel som sprängbräda... men gick sen snällt ner igen så att bilen kom förbi.

Nästan hemma mötte vi en traktor.. ledde pålle innanför mig men på något vänster så fastnade han under traktorskopan med korset/ryggen och drogs med en bit:( vet inte om han stack ut rumpan elr om skopan helt enkelt var för bred för vägen. huvudet och bogen hade han ju iaf på insidan av mig..

han blev halt och lite svullen, veterinären hittade inget diret fel. idag är han inte halt längre men fortfarande lite svullen på ryggen. stackars killen:(

i onsdags var de skola, kalastrevligt som alltid! och idag sitter jag här, ska packa och sen bär de av! svenska rallyt:)

mitt i natten blogg

Helgen har varit helt underbar, men påfrestande!

I lördags hämtade Emma mig, vi åkte ut till Ryd och träffade Dundra i hennes nya hem. Såg till så att alla papper blev helt klara osv. Var ute i skogen med hundarna och pratade en del. När vi ändå var i svängarna tog vi en repa förbi Börjes i tingsryd och kollade in vad de hade hemma. Emma handlade lite hundprylar och jag kollade bett, tyvär fanns de inget som jag tror kommer passa mina apor så bad marica kolla i ullared (som hon ska till i veckan) istället.

Sen blev de citygross, och nu är allt handlat inför rallyt! vi har mat så de räcker, och de lär bli över;) Vi var superhungriga så vi åt lite snabbt på max, så smidigt att äta med emma! köpte ett mål, jag äter pommesarna och hon nuggetsarna:) kan de bli bättre?

snabbstopp i stan och sen vidare till Micci, där blev de film och godis.. vaknade vid halv 10 då sprang jag in och väckte henne... de va ju SOL! Ut med doggsen, Rocken drog omkull mig.. hehe halkade på gruset och fick ett skrubbsår på knät. lagom inspererande! Sen vidare till stallet. Körde min vackra Kapo KL och efter lite (läs MYCKE!) tjat och arbetande fick jag honom att länga steget! sen körde vi micas Wiolina som var snabb som tåget, kommer bli en kanonponny! sen gick/sprang jag med och fotade en timme när Mica red de nya varmblodet och sanne red Yepperdi.. dock ligger kameran nere och jag är påtok för lat för att hämta den!

sen bar de av till stan, handla present till micas mor som fyllde år, en snabbis till micas mor och sen åka buss hem. länge sen jag fick åka buss hem från växjö. galet mysigt när man inte gjort de på länge vill jag lova! Gubben hämtade mig och väl hemma hamnade jag på soffan.

Vi trillade i säng vid 9, vaknade vid 2 av att jag var sjukt törstig så gick ner och drack.. och kunde inte somna om efter de?? nu är klockan snart halv 5.. de är ju TUR att jag inte har någon tid att passa i morgon. varför kan jag inte bara få lite rutin på mitt liv?

I morgon (eller ja, senare idag) ska hästarna och hundarna få träna som tusan allihop! På torsdag far jag långt upp i landet, då är de svenska rallyt som lockar! Nehe, om man skulle plugga lite när man ändå är uppe?

Boo<3

Idag var jag och tittade på mammas nya bil, den har registrerings nr Boo, så varje gång jag ser den.. kommer jag tänka på min älskade lilla boo.. suck vad jag saknar henne, tror aldrig de kommer släppa. HATAR att gå upp för trappan till mamma och inte hitta henne där innanför dörren.. min lilla kramapa!

Dagen har annars varit lugn, drog förbi gossens päron en runda och har skrivit ut massor med papper. I morgon ska jag iväg med Emma en runda på dagen och sen sova hos mica på kvällen. tjejmys fullt ut:)

Nu sitter jag med färg i håret, ska starx smita och tvätta ur den och sen hoppa ner i sängen!

Längtar

Sitter inne och ser regnet ösa ner över snön utanför fönstret. kan man låta bli att längta efter sommaren? Satt och tittade igenom bilder på mig själv på FB och hittade en bild på mig och Likör



som ni ser öser regnet ner även här, men de minns inte jag. när jagtänker på de minns jag en solig och lycklig dag. Likör kom 2a och hade han inte fått en galopp 8som var mitt fel) precis innan upploppet hade vi vunnit. en lycklig dag med min duktiga ponny!

emilia??

Mica frågade mig innan idag, vem är emilia som ska hjälpa dig träna (skrev de i tidigare inlägg).. de undrade jag med då? menade givetvis Michaela! De va ett par år sedan Emilia red för mig nu, haha!

Michaela och jag red ut idag. Hon på Befana och jag barbacka på likör. red nästan en och en helv timme och galopperade mkt. tillåme likör taggade av att rida tillsammans med fana! Märktes att man inte hade konditionen på topp, läänge sen jag arbetade så hårt barbacka. Sen red hon zeb en stund, barbacka. satt i "damsadel" på honom och tränade balansen. blev lite trav och ett par galoppsprång även på honom.

resten av dagen har de varit ganska lugnt, nu på kvällen har jag varit lite social med vänner på Facebook (ovanligt?) och ska snart knappra in lite om mitt examensarbete. Lyssnar på Daniel Adams Ray och tycker att livet är rätt gytt.

när Mica påminde mig om Emilia innan.. började jag tänka på Pajjaz (Princip OX) min vackra underbara arabvalack. oj som jag saknar den hästen! Min Pajjaz:

rubrik

huvudet blev tomt, vad katten ska man skriva?:)

Har varit i skolan två dagar i rad nu, känner mig duktig! räknade på de och som de ser ut nu har jag 8 dagar i skolan fram till examen den 10/6!

Igår var jag i skolan ca halv 9, pluggade lite och tog de lugnt. vid sådär 11-11:30 smet jag till mimmie och mötte upp henne. vi drog till spåren och åt lunch, sprang där på iréne och ulla-beth (lärare från gymnasiet) som satte sig och prtade med oss en stund. sen hade jag ett kort möte med irene om mitt examensarbete (har henne även nu i en kurs) och efter de bussen hem. stannade till hos mor lite snabbt och sen kom gossen och hämtade mig. vi for till mormor och morfar och plockade upp en massa artiklar och bilder från ponnytravet som vi sedan åkte vidare och lämnade hos ing-marie så att veronica fick de idag:) sen hem, laga mat och chilla.

Idag har jag haft min första föreläsning för i år, personlig utveckling. även om de var sånt jag hört innan var de ändå en trevlig dag, kul att träffa Anna igen<3 när vi slutade hämtade gossen mig, vi rullade hem och jag somnade på soffan i flera timmar, helt underbart! sen lagade jag korvstroganoff och ris. inte för att jag äter falukorv, men gossen gör ju och jag gillar såsen:)

i morgon blir de träning av hästarna, emilia kommer och hjälper mig:) Nu blir de sängen med lennox!
vill ha barmark nu och kunna träna riktigt, få hästarna i fin form och se vad de egentligen går för!
jag och Laban, en av våra första rundor

RSS 2.0