Rapport skrivning

kvällen igår började med tre timmars valpkurs:) lika trevlig som alltid och maffia fattar verkligen galoppen:) vi tränade koppel träning och de vi hade i läxa (sitt och ryggsäcken) och jag och maffia busade som tusan.. vi fick till och med vara ute på plan och visa... lagom pinsamt men tur att man inte skäms.. hehe!

väl hemma skulle ju resten aktiveras då de blev en hel del promenader innan jag hoppade in i duschen.. efter de skrev jag i alf halva min projekt rapport.. idag måste jag ta alla bilder till den! men har nästan bestämt alla jag ska använda! gubben var lagom hjälpsam.. han spelade x-box och lekte med hundarna.. hehe.. sen va de dags för lite mat och vi kom i säng väldigt sent.. så de sved i ögonen när han väckte mig idag på morgonen och hundarna låg i dvala.. ingen som alls va intresserad av att stiga upp!

men nu är de full fart igen.. ska strax springa till bussen och sen ska jag och mimmie göra de sista på vårt UF och förhoppningsvis hinner jag med lite rapport skrivande med! full fart:)

vi hörs kanske under kvällen!


Ego

ja, idag har de blivigt en del telefon snackande.. ganska kul att få kontakt med andra uppfödare måste jag säga, och grymt rakt och ärligt att de kontaktade oss istället för att tro på allt skit snack! kul att knyta nya kontakter! tänk vad människor som enbart är ute efter att förstöra kan ha fel ibland.. och vad de kan slå tillbaka mot dem! som dehär gjorde!

i alf, skulle bara kasta upp lite bilder på mig själv.. de var ju ett tag sen! tagna med mobilen så inte 100 men i alf:) nu är de dags att smita ut och rasta hundar.. valpkursen börjar om en timme!

Fullt upp

ja de är en hel del att göra just nu, så kommerinte vara super aktiv.

Måndag - skola, plugga, valpkurs
Tisdag - plugga, allt ska va klart, personliga brevet ska vara klart.
Onsdag - nationella prov i svenska B, redovingning i Engelsa B, in till växjö tipshall och bygga i ordning montern. köpa de sista till dag X
Torsdag - Dag x 07:00 - ca 18:00
Fredag - projekt arbetet ska vara inne och tandläkaren.

visst, de hade väl funkat om man inte haft något annat. men har man djur får man ju räkna en hel del tid till dem med! hästarna ska tränas och pysslas om och hundarna ska ha sitt, maten ska lagas och huset ska städas och alla andra vardags sysslor som man skulle kunnaklara sig utan i hemmet!

igår va vi först iväg en runda med maffia så att hon fick busa och vi snacka hund! efter de va vi hemmaigen.. rastade alla andra vovvarna och packade in vilja i bilen, åkte till pappa och lät henne busa med hans schäfer valp. tog lite bilder som jag ska försöka få in under kvällen. Nikki ( som pappas schäfer heter) va först skit skraj.. men sen när vilja lekte själv så började hon lite försiktigt följa efter och till sist lekte de riktigt duktigt:)

sen va de hem, träna lite för valpkursen med valparna och så tog vi en skogspromenix med grabbarna så att de fick lukta av sig riktigt.. mysigt att traska omkring i skogen faktiskt! skönt när de är ljust lite längre!!!

gårdagen:)

igår ramlade gubben in genomdörren vid 3 snåret.. vi åkte med lennox och matade gris och katt och sen åkte vi hem.. jag hade hunnit tvätta en maskin och plocka i ordning alla kläder som låg huller om buller.. och även skriva lite skolarbete..

på kvällen packade vi in rocky, tog en runda i elljusspåret (som vi märkte va släckt hela helgen) och sen åkte vi till mormor och morfar.. väligt mysigt att promenixa i mörkret trots allt:)

idag hade jag planerat att åka till pappa, men han verkar inte svara alls? ville ta med vilja så hon fick leka med schäfrarna..:/ ska snart packa in valpisarna i bilen i alf och åka en runda så att de får busa med kompisar:D

en mysig helg helt enkelt.. och vädret verkar vända till de bättre trots allt:) ska försöka knäppa lite bilder idag!
lär ju vara inlåst i skolan hela veckan.. men ska blogga så mycket jag kan:)

det smälter

idag hämtade gubben (<3) mig i skolan när han slutade jobba.. och vi åkte hem til hundarna.. hehe rocky var helt överlycklig och vi bara gosade i säkert en halvtimme! fjoll hund:) han verkligen älskar att bli masserad, precis som de andra vildarna.

sen blev de en tripp för att mata gris och katt...och sen dess har de inte hänt mycket.. jag och gubben har nämnligen sovigt.. jag va sååå trltt när jag kom hem! åt några mackor och kröp ner i sängen med lennox.. när ja hade somnat kom gubben med och kröp ner och även vilja bäddade ner sig i sängenoch sen har vi sovigt så gott som tills nu:) de har varit tok härligt!

nu har jag dukat fram mat och gubben är ute och matar hästarna ännu en gång.. bacardi har ju lyckats ta sönder ETT TILL regn täcke.. detta har spruckit längst ryggraden.. fattar inte hur rölla kunnat ha de sen vi fick hem henne men när bacardi får låna så går allt sönder!? morr säger jag bara! har beställt ett nytt men de kommer tidigast på måndag. men är livrädd för att hon ska bli för kall.. hon har ju fler täcken.. men inget som står imot vatten.. så kastar jag på henne hennes termo täcke nu så är de vattenfyllt inom en timme.. för de smälter ( lycka!!) som att gå runt med en blöt dunjacka.. inte så skoj precis! så därför får de en massa mat (och kan faktiskt gå in när de vill!!!)

nu blir de nog lite mat, lite promenad, och sen sängen igen.. skulle kunna sova i en hel evighet! gubben har skjut övning i morgon så är borta på dagen..ska försöka städa lite.. och skriva massor.. måste bli klar med projekt rappoten! lämnade i alf in mitt eng arbete om trainspotting igår och är faktiskt riktigt nöjd med de:)

jag och mathilda fick föresten MVG på konferens uppgiften om kultur krockar! so happy:) ( grattis till dennis som gick upp och gjorde de SJÄLV för att hans vän svek honom.. och han fick ett VG!)

snor denna bilden från annelies blogg.. se.. våren är påväg:)

happy!

japp.. ett par riktigt bra dagar har paserat!

igår så passade jag ju pollys hundar på morgonen, sen blev de en tripp med henne och barnen in till alvesta, där jag köpte en jacka till andreas då hans ena är för tunn och den andra är trasig 8pojkar har ju oftast inte så många olika jackor att välja på) så de fick bli en tidig 3 års present!

sen åkte jag hem och tog ut vovvarna.. kort efter de kom gubben med hem och vi gjorde i ordning lite hemma och sen åkte vi in till växjö.

vi storhandlade mat till oss och vovvarna.. för oss blev de mat på city gross och lite små plock på Lidl, sen va vi en runda inne på Jula och köpte en utställningsbur för kommande utställningar med vovvarna:) har ju en bil bur som är väldigt bra att ha med, i plast, men maffia har snart växt ur den redan så fick bli en svart ihop vikbar bur som de hade på erbjudande nu!

sen åkte vi hem, plockade in all maten (7 kassar med mat!) och sen lagade vi taco och gluffsade i oss:) skönt när man har storhandlat och har en massa grönsaker och sånt hemma..

köpte även födelsedagspresent till polly som fyller 21 på söndag! grattis:) va och lämnade den redan igår kväll.

idag har de varit skola som har legat på schemat.. och snart hämtar gubben mig och de är dags att åka hem idag:)

dagens DÅLIGA: vi har fått en massa snö.. igen:(

idag är janna

lite deppig.. men de går nog över för de ser ut att vara otroligt vackert väder ute! blir kanske en ridtur när man väl är hemma sen.

igår va de som sagt skolan som gällde! simmade en kilometer!! 700 m bröstsimm och 300 m ryggsim! bra jobbat mimmie och jag tycker jag allt:) thilda som simmade 700 m va med duktig!! såklart!

gubben hämtade mig sen, bilen hade gått igenom besiktningen! YEAH! vi åkte och bytte bil och hämtade hö, hem mata pållarna och ut med vovvarna och sen körde han ner mig till polly.. har som sagt passat henne hundar under natten och de har gått ganska smärtfritt.. hennes lilla chihuhua hane har ylat lite för att nakenhunden löper.. men de har ändå funkat..

funderar på att gå upp och ta enpromenix med monster (nakenhunden) oså att hon är lugn och snäll sen så att jag kan gå med de små med.. skönt med en ledig dag i alf!

hundarna jag passar:

monster:



tazza:


micro:

Utmaning!

då jag är för lat för att länka, utmanar jag alla som läser detta!

Lovar du att vara ärlig? yes!

Du heter: Joanna

Smeknamn: Janna

Låt som när du är ledsen sörjer till?: de mästa med takida brukar spelas högt när jag är depp..
Beroende av: ostbågar och kärlek!
Vad tror folk om dig?: de får ni nog fråga dem;)

Stämmer det?: beror helt enkelt på vem du frågar!
Vad får du oftast komplimanger för?: Mina ögon

Vad säger du för att imponera på någon?: är oftatst mig själv och kör hårt så får man hoppas på att den man försöka impa på blir de!
Hur imponerar man på dig?: man vet vad man snackar om. man är rolig och man är sig själv!
Brukar du skratta för dig själv?: de händer, mer än en gång per dag!;)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Asssnygg!
Var bor du?: Smålands djupa skogar
Trivs du där?: Yes men vi hoppas på flytt inom inte allt för lång framtid!
Äger du några converse: givetvis!

Sprit, cider, vin eller öl: Sprit de få tillfällerna de händer att jag faktiskt dricker..
Brukar du bli för full: inte sen jag var sådär 13..

Är du allergisk mot något: Pälsdjur.. men bara att ta den smällen!

Hur svarar du i mobilen: mmmm..

Antal timmar sömn inatt: 5?

Brukar du komma i tid: Ja så gott som alltid.
När mår du bra: När solen skiner, hundarna är trötta och jag är med min familj

Hur känner du dig nu: seg och en aning stressad..

Vanligaste färg på dina kläder: blå/gråa jeans och svart tror jag

Vad tycker du om fötter: en av mina fobier...

Vad saknar du: just nu min gubbe.. men i allmänhet.. emma..

Hade du en bra kväll igår: fullt ös men den va bra:)

Favorit dryck på morgonen: Oboy.

Rakar du benen: ja?

När brukar du oftast gå och lägga dig: vid sådär 22:00..

Är du blyg?: nej, snarare lite för på..

Sysslar du med någon idrott: hästar och hundar räcker för mig..

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:Nej.. tror dock på attraktion vid första ögonkastet
Har du spytt offentligt: yes.. har väldigt lätt för att kräkas.. spyr när jag har minsta lilla feber.. tyvär:/

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: ta reda på varför de är som de är

Är du nöjd med ditt liv: idag, ja.. i morgon vet man aldrig!

Är du bortskämd: ja det är jag.. min far skämmer bort mig..
Vad gör du i morgon: börjar morgonen hos polly för att sen åka hem och ha en heldag med hundarna!

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: oj.. inte en aning:S se upp till någon i din närhet istället?
Vad längtar du till?: vår, sommar, sol, värme, studenten, emma och mica, gubben<3
Har du bra vänner och äkta vänskap?: ja de har jag! älskar mina vänner!

Vad använder du för shampoo?: de jag fick i julklapp;) något speciellt för väldigt färgat hår..

Hur gammal är du: 18, 19 om 3 månader.. :)

Tycker du om någon just nu: givetvis<3

Gröna eller röda äppeln: gula faktiskt!

Gillar du golf: nej, förstår inte riktigt vitsen med de.. lik förbannat blir de golf nästa månad.. men va gör man inte för dem man älskar?

Vilken tid gick du upp idag: 05:45

Har du sovit i din egna säng inatt: yes

Har du strumpor på dig nu: Ja, svarta.

Är det okej att gråta: varför skulle de inte vara okej att gråta?

När grät du senast: igår, när andreas sparkade mig på foten!

Vad skulle du göra om du vann en miljon: köpa hus!

Bär du glasögon eller linser: nepp

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nepp

Har du piercing: yes, öronen, navlen och läppen

Vill du gifta dig: nej, jag tror inte på att du ska ställa dig upp och lova att du ska älska någon i resten av ditt liv.. de är för mig omöjligt..

Vill du ha barn: inte inom överskådlig framtid.. fråga mig igen om 10 år..

Solar du ofta: nej, jag tycker inte om att sola.. att mysa i solen gör jag dock ofta:)

Är du bra på att laga mat: hehe nej, men ändå lagar jag mat så gott som varje dag.. men då gubben verkligen är en katastrof i köket så känner jag mig lite duktig ibland;) vi äter i alf inte nudlar längre.. haha
Är du flygrädd: nej, jag tror inte de

Hur vig är du: som ett kassaskåp..

Är du musikalisk?: en del.. kan ta en ren ton och spela lite gitarr i alf!

Vad dricker du helst när du är törstig: choklad mjölk^^

Vilken är din favoritglass: all glass på bytta.. som man själv får blanda med olika såser och mosa till gegga och sen sleva i sig!

Tror du på ett liv efter döden: vet inte vad jag ska tro.. liv och död är två ord som inte går ihop..

Tycker du om sushi: aldrig provat, tänker aldrig prova
Vad äter du helst när du ser på film: ostbågar:)

Har du tandläkarskräck: nej, kan bero på att jag aldrig haft ett hål i hela mitt liv.. hehe
Är du morgon- eller kvällsmänniska: jag var en morgon människa.. men nu är jag nog en mitt på dagen människa.. för somnar tidigt och vill gärna sova länge!

Vilken ögonfärg har du: grön bruna just nu:S (de byter färg konstant)

Har du någon gång gråtit dej till sömns: jo klart jag har..

Biter du på naglarna: aldrig gjort

Röker du: nepp,

Hur ofta tränar/motionerar du: varje dag antar jag? med hundar och hästar osv.. dock aldrig på gym eller någon direkt idrott.. de är jag för lat för..
Senaste låt du hörde: en grabb som spelade vilt på gitarren.. lagom dragen.. inte en aning om vilken låt de faktiskt var!

har du inget viktigt för dig? gör listan du med!


ett inlägg om absolut ingenting och allt..

suck de är sjukt så hur krävande och vilket grymt närhetsbehov jag verkligen har?

jag lovade precis polly att jag ska sova hos henne inatt, för att hennes hundar inte ska behöva va ensamma när hon jobbar natten.. vilket känns skit bra att man kan hjälpa till.. meeeen.. har redan fått ångest.. ska jag sova ensam? utan min gubbe? själv?

de är sjukt så bortskämd man hinner bli bara av att han bytt skift.. att alltid ha någon där.. inte behöva vara rädd när man vaknar.. de är en enorm trygghet..

detta blir första natten ifrån lennox med på jag vet inte hur länge.. kan inte minnas när jag sov borta sist? men de är bra länge sen! sen har jag precis bokat in en stockholms resa, jag ska upp och se emmas student, gubben kan såklart inte följa med.. vem skulle ta hand om vovvarna då? och har redan börjat oroa mig över ifall jag vågar åka hemifrån så länge..

jag trivs hemma, jag behöver trygghet.. tryggheten av att någon finns där när jag vaknar.. en trygghet som har kommit nu .. de senaste åren.. skulle idag aldrig behöva oroa mig över att gubben inte skulle komma hem en kväll, eller att han inte skulle vara där när jag vaknar.. sånt somalltid oroade mig förr.. har helt enkelt lärt mig att lita på människor... och blivigt ganska bekväm med att de litar på mig.. för jag tänker inte försvinna!

om lite mer än 20 dagar, så är de tre år sedan denna trygghet började byggas upp.. tre år sedan de blev du och jag.. inget jag ångrar de minsta.. du har gett mitt liv ett värde.. som inte fanns där tidigare.. du är otroligt viktig för mig.. och tänker inte lämna dig i första taget!

du är den första som planerat en framtid för mig.. som redan nu bokat in saker vi ska göra nästa år.. och ännu längre fram.. du ger mig trygghet och kärlek på alla sätt som bara går.. något jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle få av dig.. hade du frågat mig för tre år sedan.. vart jag trodde att vi skulle stå idag.. hade jag inte svarat den vardagen vi faktiskt lever i nu.. utan snarare att de hade vatt nu.. som då..  och att inget var speciellt viktigt..

du lyckades verkligen charma mig.. och övertyga mig om att det verkligen var dig jag ville ha.. att du skulle ta tag i ditt liv.. och att allt skulle bli bra.. du höll allt du lovade!

du gav upp två svåra beroenden för mig, för oss.. och du har utvecklats mängder. har nog aldrig varit så stolt över någon som jag är över dig.. över oss.. för vi lyckades faktsitks.. vilket otroligt många människor ogillar.. men du har fått mig att strunta i alla andra.. du har fått mig att tro på oss..

för mig.. finns de bara du..
älskar dig kakan..

besiktning

går dagen ägnades åt skol arbete och bil städning.. hann även klämma in lite hund aktiviteter och matlagning!

igår hade jag utvecklings samtal.. kanske inte speciellt utvecklande.. men en aning skrämmande.. givetvis fick jag veta min totala närvaro ( eller ska vi kanske säga frånvaro.. ) i alf.. frånvaron slutade på 42,7%.. så hade varit där strax över 50 %.. trots detta är jag inte IG varnad i något ämne.. och nästan alla ämnen har jag mer än G i.. de betyygen som redan är satta hade jag 4 G, 16 VG och 5 MVG.. något jag är ganska nöjd med:) Bla hade jag MVG i handels specialicering!! (APU - praktik) vilket jag blev SKIT GLAD över! de hjälper verkligen massor när man söker jobb!

väl hemma så va de lite vovve tid som gällde.. sen drog vi ner till mamma och klippte kellas klor då de aldrig blev av sen.. hon skrek som en tok.. som alltid.. men de gick bra.. tanten börjar bli gammal och kan inte göra så mycket motstånd längre.. mohaha..

fick även alla bilderna jag framkallade<3 vissa var så underbart bra! medans andra hade de gjort i helt sjuka storlekar.. men de va skit kul i alf:D nu är de dags att hitta på något med dem oxå!

sen va vi duktiga och städade bilen, matade grisen och katten och åkte ner till gubbens bror som fick kolla över bilen som ska besitas idag.. de va lite lampor som började bli dåliga och som fick bytas osv.. annars va de inget speciellt:) så håll tummarna nu!!

ska snart ta mig i kragen och göra mig i ordning för att springa till bussen.. 10 minus ute men så grymt underbart väder!!

idag blir de till att hämta hö och ut i de vackra vädret med vovvarna:)

föresten, fick ett ryck igår.. så nu är även daisy anmäld till moheda utställningen:) ska bli kul.. tror hon tycker de med!

Hundtestet!

Alla som läser detta är utmanade! man kan göra på lite olika sätt, har man bara en hund så svarar man om den, har man flera kan man svara för alla eller välja ut en, tex sin första hund eller liknande!


Vad heter din hund?
Daisy (sanoya's daisy), Lennox, Vilja(moonchild), Rocky (Aspenview`s Stone Cold), Maffia(nyadals all i want is you) och Majken(nyadals born to be wild)


Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på?
Lennox,rocky och daisy hade sina namn sedan tidigare, vilja tyckte vi var väldigt vackert och passande henne lika mycket som rasen. Majken för att de är så otroligt sött, precis som hon. och maffia då jag sedan ja va lite bestämt att jag skulle haft en valp som hette maffia.


När är din hund född?
Lennox - 2005-08-17
Vilja - 2007-04-05
daisy - 2003-07-16
rocky - 2006-06-08
majken - 2008-11-05
maffia - 2008-10-10


Vilken ras är den och vilken färg har den?
Lennox - blandras (amstaff+apbt)
Vilja - american staffordshire terrier
daisy - american staffordshire terrier
rocky - american staffordshire terrier
majken - american staffordshire terrier
maffia - bulmastiff


Vart köpte/hämtade du hunden ?
Lennox - privatperson, i älmhult
Vilja - privatperson, i gbg
daisy - privatperson, i södertälje
rocky - nyadals kennel
majken - nyadals kennel
maffia - nyadals kennel

Varför valde du just den rasen?
hundarna valdes inte så mycket efter ras som efter individ. men alla våra hundar passar vår livsstil och oss som personer.


Har du deltagit i några tävlingar/träningar med hunden?
alla våra hundar (förutom lennox) har/kommer ställt/ställas ut. maffia, majken, vilja och lennox har gjort eller håller på med valpkurs. vilja har gjort MH och de ska även rocky,maffia och majken i framtiden.. daisy ska göra om hon får vilket inte är säkert då hon är kastrerad.


Är hunden rädd för något?
Lennox - andra hundar, berusade människor, hästar
Vilja - raketer och smällare
daisy - gillar inte hästarna
rocky - inget vi märkt ännu
majken - inte gammal nog till att vara rädd ännu
maffia - inte gammal nog till att vara rädd ännu


Vill du ha fler hundar av samma ras?
i dagsläget är de fullt hus:)


Kan hunden några konster och lydnad?
Lennox - sitt, ligg, stanna, skall, hoppa, tack, puss
Vilja - sitt, ligg, stanna, stå fint
daisy - sitt, ligg, stanna, höger tass, vänster tass, stå fint
rocky - sitt, ligg, stanna, stå fint
majken - sitt, stanna
maffia - sitt,stanna


vild o vågad's medea

fick väldigt glada nyheter igår från tiken vi lämnade ut på halvfoder i första kullen som hade gjort sitt slut prov i vardagslydnad 3 för Iréne Westerholm hos hundläroverket. i slutprovet ingick bland annat att gå bakom, backa, stanna kvar under retning , söka förarens blick, apportering mm och vet ni? Medea fick högst poäng i hela gruppen!

vill för de första säga stort grattis till kim med familj! och stort tack för att ni gör ett så underbart jobb med medea!!
läs mer om medea på: http://www.freewebs.com/maxomea/index.htm

en bild på medea och hennes "bror" max:

Gomorron!

mm.. lagom kul att sitta här och inse att jag redan varit vaken i en timme.. men börjar först 20 i ett! seeegt! sporrar ännu mer till att ta körkortet vill jag lova! måste kolla upp dendär nya kursen med och boka in den så gott som direkt.. sen kanske faktsitk lära mig att köra bil? de kan ju va en fördel;) men i alf.. kursen, halkbanan och uppkörningen är väl så gott som betalt.. lite körlektioner och uppskrivningen på de så är vi nog redo att köra sen:)

ska sitta hos min mor och slappa till halv 10 då bussen går in till alvesta.. väl i skolan blir de lite projekt.. kom igång riktigt bra igår och en del av rapporten är klar i alf.. blev även klar med min forums undersökning och lite mer timmar trillade in i loggboken.. skönt! snart är allt detta ÖVER!

den 1 april har vi nationella prov i svenska B och sen ska vi in till stora staden och förbereda allt för dag X, som är den 2 april.. den 3 april har jag tandläkartid och kommer därför inte gå på den lektionen ( yes har bara en lektion den dagen) så mitt arbete måste vara klart den sista denna månaden.. men de får helt enkelt funka:)

de har snöat määngder inatt:( och jag har frusit halvt ihjäl fast vilja sovigt under mitt täcke.. men vaknade mitt i natten av att andreas och lennox hade tagit allt så fick snällt ta ett nytt.. hästarna har tillochmed varit i husen inatt.. de är inte ofta de händer vill jag lova! oftast sover de under träden..

hundarna vägrade först gå ut i snön.. tror de tröttnat på den lika mycket som jag! ja vill ha vår.. sommar.. sol och mys! men men.. antar att jag snällt får vänta lite till.. en bild på lennox i den första snön:


årets första regn?

vill börja med att tacka polly för igår:) mycket god mat och mysigt att bara snacka lite skit! wunderbart bruden!;) när jag och gubben kom hem så försökte vi se Bolt, detta gick dock mindre bra (morr behöver en mycket bättre dator!) så vi hoppade i säng istället! han hade ju planer på att börja jobba vid halv 5 idag på morgonen men icke sa jag! de spö regnade igrå kväll och jag tänkte då inte cykla till bussen så han fick snällt lugna sig lite!

igår som sagt spö regnade de! årets första regn kanske? och den mästa av vår snö smälte bort:) så underbart att de äntligen ser ut att bli vår! och molnen börjar redan spricka upp så de blir nog till att cykla hem i alf! lite duktig kan nog jag med behöva va.. speciellt när jag sitter och äter polly för tillfället;)

kom på att min första lektion idag är struken.. men de blir faktiskt att gå till skolan och gå på de två som är kvar ändå.. behöver göra lite skolarbeten känner jag.. behöver komma ikapp! får nog reda på hur de gick på ledarskaps provet idag.. vet inte ens om jag vill? hehe..

nehe, dags att ta en blogg runda och kanske plugga lite innan bussen går? ska garranterat väcka marica med! behöver skvallra lite..

bilder bilder bilder

ja nu när jag hoppade ur duschen så låg de ett mail och väntade på mig fuji, de hade ett annat spännande erbjudande jag fundera att nappa på.. nämnligen de att deras 10x bilder kostar 59 öre styck.. erbjudandet gäller en vecka till och jag är riktigt sugen! saknar att ha mina "riktiga" bilder.. de jag skickade efter sist va riktigt söta.. hoppas att de kommer snart!



har faktisk (för första gången i mitt liv) varit riktigt aktiv på facebook idag med:) känner mig så grymt duktig;) och tydligen var de uppskattat!

kusk:)

hrm ja, jag saknar faktiskt att köra häst alldeles galet mycket! så när jag såg annonen på blocket, att de som vi ska ha hästarna hos i sommar säljer en hel del körutrustning så kunde jga inte låta bli!

så nästa vecka hämtar vi en sulky och en bröstsele, och sen ska jävla rölla få jobba och fort ska de gå!! längtar verkligen, ska bli så grymt skoj!

nu är de föresten bestämtmed, rölla ska få bebis nästa år:) en kompis ska låna hennes mage.. ska bli super spännande!

nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen ska vi åka ner till polly, som bjuder oss på kina mat.. hur gullig får man bli??

snart du rölla ska du allt få springa;)

Helgen

så var sart helgen slut, igen!

de har varit en ganska lugn helg för vår del. härligt väder så de har blivigt mycket utevistelse för både oss och hundarna. riktigt härligt!

nu på förmiddagen har alla vovvarna fått sitt och hästarna med såklart! har även tränat lite med bacardi. har lyft hovar, tränsat, ryktat, gått promenix med henne och vilja och ridit en sväng! myspys:) gubben tog några bilder men hon ser måttligt road ut om man säger så!

nu är de snart dags att mata muffe grisen och tänkte även åka förbi min mor och klippa kella bellys klor.

ett par bilder på oss idag:

planering

ja de är väl de dagen går ut på. har precis betalat all amina räkningar, och vi har lyckats skriva av ikea skulden, känns skönt även om de inte handlade om några stora pengar att de hela går frammåt i alf! nu är de bara hästmaten kvaratt betala, och de ser ut som att de kommer finnas lite pengar kvar även efter de:) skönt!

har suttit inne på trafikskolans sida en stund och snurrat, får ju 6 gratis körlektioner av skolan, ville boka ind em i maj menman kunde inte boka så lånt i förväg, så får väl lugna mig lite helt enkelt!

har kolttrat in en massa viktiga datum och en del hundutställningar i kalendern, ser dock ut som att vi missar hässleholm då kenny har konfirmation den dagen. men en del andra ska vi allt hinna med:)

just nu sitter jag med en massa hundpapper, en del kvitton osv som ska skickas med mera.. ska fortsätta ägna mig åt de en stund!

vill även säga TUSEN TACK till Annelie som betalar för mitt student plakat:) super sött av dig!!!!:)
tack!

gratis bilder?

jag har länge funderat på att framkalla en del av mina bilder i datorn, så fick jag för mig att göra de nu ikväll! troligen blir de till att klippa och klistra med dem.. så letade efter något riktigt billigt.. men ändå ett företag som man kände igen.. så trillade jag in på Fuji,som hade ett kanon erbjudande!

100 bilder GRATIS.. dock i storlek 11x, vilket kan vara lite knepigt att hitta album till.. men då jag som sagt ska klippa och klistra med mina så gör de mig inget! vill du med ha 100 gratis bilder? gå då in på http://www.fujidirekt.se/ och registrera di, ladda upp 100 bilder och välj sedan 11x... allt som tillkommer är portot på 29 kr, vilket  i alf jag kan leva med!

fick precis en bild på aragon (vild o vågad's colorado) i sitt nya hem:) här kommer han:


mulet:(

ja aningens sämbre väder idag, men ändå en helt okej dag!

dagen började som vanligt med att stiga upp, få upp och ut alla hundar så att de får röra på sig lite och görs ifrån sig, sen göra huset lennox säkert (plocka bort ALLT som inte finns framme i vanliga fall, låsa alla skåp, plocka ut soporna och låsa alla dörrar till valparna och rocky så att han håller sig i köket och sovrummet med vilja så att han kan slappna av)

sen åkte jag ner till mamma och gubben iväg till sitt nya jobb, lite nervös va han allt! och sen vidare till skolan. där har jag haft 3 lektioner, där de faktiskt har blivigt lite gjort! första lektionen gick vi igenom allt vi ska kunna till ett prov, andra lektionen hade vi redovisning och tredje producerade vi smycken till vårt UF.

sen åkte jag till moheda, där mötte jag upp dem som köpt min balklänning, sen gick jag till banken satt in pengarna på mitt konto och tog en prommenix med mammas köttbulle till hund, kelly:) vi va ute och busade en bra stund.. hon gillar verkligen när hon får va lös. underbara jycke! 9 år gammal och allt för rund, men fortfarande så underbar! glömmer aldrig när vi va och valde ut henne bland de andra valparna! kelly valpen:)

nu kommer snart gubben och hämtar mig, så bär de av hem till vovvarna.. på med mer kläder och ut och träna med dem.. man får se de från den ljusa sidan.. de snöar ju inte i alf:)

härlig dag:)

ja de har verkligen varit en underbar dag!
vi har gått en extra lång promenix med bara lennox, gått i moheda med rocky, varit ute och tränat lite koppel träning med valparna och tränat skiten ur vilja, gud va honhar utvecklats! jobbar super fint lös.. så kul när träningen går frammåt och när solen faktiskt visar sig:)

tränade även lite uppställning med valparna, de gick ju inte lysande om man säger så! men maffia skötte sig bättre än majken i alf:) massor av bilder i galleriet.
här kommer ett par från dagen:

ett inlägg tillägnat enbart POLLY

och alla andra halvstörda människor.. polly ( som säkert alla redan vet vid dehär laget) avgudar tingaling låten.. och jag kan nog inte låta bli att skaka på rumpan alltid jag heller! har du inte hört den? in och lyssna på den NU!
http://www.youtube.com/watch?v=8H53vw8MkgM

men så fick jag precis denna länken av katarina på msn.. och jag trodde att jag dog! kan inte sluta skratta.. en så grymt skön tolkning.. ja säger bara: Tingaling tingaling, dansa älskling! heheheh
http://www.youtube.com/watch?v=hVj1wK70Whw&NR=1

bilder

ja ny är de påväg lite bilder upp i gallerier från vår promenix igår.. blev inte så många bilder och inte så bra då de antingen blev väldigt mörkt eller väldigt ljust när solen trasslade sig in mellan granarna.
en bild på maffia i alf:

alla ska väl få vara vår fina?

ja igår när vi hade varit ute med hästarna så började jag kolla runt lite på nätetför att hitta ett nytt träns till bacardi, den senastetiden har jag så gått som bara köpt utrustning till rölla, så de var dags för bacardi att få något nytt med tyckte jag! hennes träns är både trasigt och tyglarna tror jag att jag hade till fredde.. med andra ord x antal år sedan!!! men då min lilla häst är väldigt speciell, blev de två speciella träns:) hittade ett företag som sålde lite annorlunda träns.. så klickade hem dessa två:


visst var de söta? kunde inte låta bli så fick bli ett nylon och ett läder träns! nya tyglar till båda:) rölla fick en ny sadel gjord med, så snart blir de ridning på riktigt!:)

mys i de vackra vädret!

var i skolan en snabbis och fick en hel del uträttat, har även skickat lite paket idag.. och fått lite paket! nya jaens, en handduk med ett amstaff huvud och två halsband och två koppel väntade på mig när jag kom hem! alltid lika spännande!

vi pysslade ihop sadlarna och sen red jag först en runda på rölla, som var super pigg.. men fick rida med western sadlen ör sadelgjorden till den vanliga var för lång:/ så andreas får vänta tills vi får tag i en kortare innan han kan rida då hans rumpa inte passar i western sadlen;)

efter en runda på en överlycklig rölla var de bacardis tur.. hon fick en hink med godis och jag klättrade försiktigt upp på hennes rygg.. hon brydde sig inte:) kunde till och med skritta runt på henne idag.. de hela går frammåt! en helt klart UNDERBAR känsla!

sen drog jag på mig lite mer kläder och så åkte vi en runda till skogen med vilja, maffia och majken så att de fick nosa runt lite:) tränade inkallning och sitt med de små.. mästadels sprang de dock efter vilja som uppförde sig exemplariskt för en gångs skull.. trots en massa rådjurs spår:) bilder kommer!

när vi kom hem gick andreas med hanarna och jag satte igång med hästhagen.. har delat av den på mitten nu när allt töar..så att de inte trampar upp hela så att gräset kan komma igång!:) tur att vi har så stor hage!

sen packade vi in vilja och lennox i biln och åkte till moheda för att uträtta en del ärenden och sen åkte vi till gubbens päron en runda, nu har gubben lagat middag och vi ska strax äta.. har hittat ett par skor somjag är helt förälskad i! men de finns bara i storlek 40-42:( någon som har sett dem någonstans i 37-38????

vår:)

ja nu är äntligen våren här! de känns så grymt underbart! och jag blir glad i hela kroppen:)

har haft en riktigt mysig morgon hemma med gubben.. har hunnit med att rasta hundar, duscha och mya lite.. nu sitter han framför sin lek låda ochjag ska plugga lite innan de bär av till skolan! går mellan halv 12 - halv 2.. och efter de har vi planerat att vi ska rida en runda:) underbart!

fick en ny bild på vild o vågad's montana som nu heter melodie av nicole med familj.. visst är hon vacker?

bild uppdatering:)

vild o vågad's Mexico som idag heter patron:


vild o vågad's mexico (patron) och vild o vågad's Alaska (rocky) när de träffades i sina nya hem.


vild o vågad's texas, Tiny, i sitt nya hem med sin nya vän:)

bilder och ledighet!

jag och vovvarna har varit ute i lite över en timme i de underbara vädret! hästarna står och solar och snön smälter.. UNDERBART! i brevlådan låg lite nya halsband till doggsen och en del andra små paket.. kul!

idag har vi studiedag, så ska ta tag i min projekt rapport hade jag tänkt! har även en del annat skol arbete att göra.. men de blir nog en hel del andra saker gjorda med! i söndags hämtade vi de sista grejerna som fattades till röllas sadel ( stigbyglar och stigläder) och bacardi fick ett martingall och en halsförlängare så kanske skulle man ta sig en ridtur?

har precis mailat till alla valpköparna och bett om lite bilder. så länge får ni nöja er med lite bilder på diesel (vild o vågad's hades, blå hane) och melodie (vild o vågad's montana, tik, reggad som blue fawn) de första två bilderna är på melodie i sitt nya hem:



här kommer lite bilder på diesel:

hundträning:)

ja igår va de första valp kursen när vi faktiskt hade valp med oss, först en timmes träning på planen och efter de en timmes teori ( eller ja, de blev en och en halv men de va ingen som klagade)

både vilja och lennox har gått denna kursen, så nu var de dags för maffia och majekn att få börja arbeta med:)
de skötte sig över förväntan med tanke på att de inte har gått super mycket i koppel, och än mindre träffat speciellt mkt skällande hundar..men antar att de bara är för dem att vänja sig när vi tränar ihop med 3 schäfrar ( ur samma kull som bara vill busa med varandra) och två vallhundar. hehe!

i alf så tränade vi på sitt, kontakt övningar, ryggsäcken, att gå på led, att leka med sin hund och få dess uppmärksamhet och att bara slappna av runt andra hundar..så inget speciellt avanserat... men nyttigt för valpisarna! när vi väl kom in och de va dags för teorin var jag blöt genom termo byxorna in på huden! likaså på överkroppen trots att jag hade två jackor! hehe!

på teorin pratade vi om allt möjligt.. allt från övningarna vi gick igenom till vad man kan göra åt en hund som drar, en hund som uppträder aggresivt osv.. riktigt trevligt faktiskt och jag är nöjd med första gången! nästagång är de ju lite ljusare i alf!

har även hittat en ny låt som spelas ganska duktigt här hemma, en låt med riktig sommar känsla!
lyssna på den ni med! Lady GaGa - Eh Eh (Nothing Else I Can Say)
http://www.youtube.com/watch?v=S9NXjkzdC4Q


pjuh!

mm igår va vi ute på hemligt uppdrag jag och gubben min... och visst de va både skrämmande och super kul på samma gång.. man vet ionte riktigt hur man ska känna inför en sånhär grej.. alls.. men antar att de bara är att hoppas på att allt går bra! men de kommer de säkert göra.. detta fixar vi:)

hrm de är ju faktiskt den 16 idag!:) nästa månad på samma datum har faktiskt jag och gubben hållt ihop i 3 år.. shit va tiden går fort:S inte så länge sen med andra ord som både han och jag startade från botten.ö. och har faktiskt idag nått en bit på vägen! och de rullar fortfarande på!

har en lektion idag, organisation och ledarskap, och har prov på den lektionen.. ett prov som läraren själv tyckte va svårt.. och som klassens lilla älskade malin 8 fröken perfekt) sa va svårt.. vilket borde göra en nervös i vanliga fall.. när man kommer på att aj faen.. ja har inte ens öppnat boken.. blev de tyvär inte bättre! så dags att sätta lite fart!

slö helg!

ja en aningens slö helg har de faktiskt varit! i fredags hade vi besök av kennel nyadals, pratade hund och fikade.. alltid lik trevligt!

igår var vi inne i stora stadenoch köte mat till våra vildar, senvar vi en runda hos min far och viade upp student grejerna och eter de blevde en runda till gubbens päron. senare på kvällen blev de matlagning och mys, vi körde även runt lite på polly:)

vi har även klämt in en del hund träning, i alf för valparna som börjar sin valp kurs på måndag har vi tränat på ryggsäcken som vi fick i uppgift (en avslappnande/trygg tällning för hunden) och även kört lite koppel träning, och tro mig.. det var välbehövligt! de är ju ganska bortskämda med att alltid få gå lösa så att träna lote i koppel va inte de minsta fel!

idag är de sista anmälningsdagen till påsksmällen i berunda ridhus! ska ni ställa där så klicka er in på :
http://www.oglo.boxerklubben.nu/

och den 23dje är de sista anmälnings datum till utställningen i moheda! klicka här:
http://hem.passagen.se/labradorsmaland/

de ska bli riktigt spännande att se vad de säger om valparna och om vilda med såklart:)

hund tävling!

ja, i lindas underbara blogg kan man u hitta en ny tävling återigen, alltid lika spännande! denna gången tävlar hon ut en sele till din hund från www.pupstore.se i valfri storlek och färg.. jag tävlar såklart då de aldrig är fel med grejer till doggsen:) vill du med tävla? klicka dig in här

skildnad

ja tänk vad min lilla plutt växer? sitter här vid msn och blev påminnd om hur hon faktiskt har sett ut.. kan ni tro era ögon?
från detta:

till detta:

paket paket paket!

idag fick vi våra student kläder:D jippi! beställde allt i storlek M, och jag drunknar i dem! men de är ganska skönt.. gör ju inte så mycket att de är stort när de är mjukis kläder:) när vi kom hem så låg de även 3 paket i brevlådan, till mig:) en kostym ( till utstälnning) och två par jeans:) och till min förvåning passade allt! kostym byxorna va dock förlånga.. så ska se om ja kan få gubbens mor till att lägga upp dem åt med! va super nervös över om kostymen skulle passa elle rinte då den va i storlek xs, men de gjorde den (tack vare att den bara har två kappar långt ner på jackan! hehe!)

nu ska jag passa på att röja upp lite här hemma, de ser ut som kriget och är student grejer ÖVERALLT! om en timme får vi besök så lika bra att försöka få undran lite.. så att man i alf kan sitta vid köksbordet;)
vi hörs!

paket, promenix och vackert väder!

vädret idag har verkligen varit underbart! drog av hästarna sina täcken och lät dem njuta av solen, hundarna har varit ute super mycket och lekt i hagen och flera härliga promenader har de blivigt, att va ledig på torsdagar är inte fel alls!

fick även ett paket från nelly idag! blev skit glad för den satt som en smäck min vackra student klänning:D är så grymt lycklig! hade även ett paket att hämta i byn, och de va ett par helt nya crocker jeans som jag ropat in för en krona, inte illa, och ännu bättre blev de när de satt riktigt bra! svårt att hitta jeans som är 30 i benen.. nästan alla är 32 och de är för långt för mig!

när vi ändå va på byn passade vi på att gå en runda med vilja och rocky, när vi hade gått klart så började de snöa, så de va bara att gasa hem och kasta på hästarna täckerna igen! dags att laga mat:) en bild på vilja och rocky

sugen på att tävla?

jag vann nyligen en tävling i Lindas blogg , nu har hon återigen en ny tävling där man kan vinna valfritt plagg från paprikastore . gå in på deras hemsida, välj valfritt plagg och skicka artikel nummert i en kommentar till linda HÄR (där du även hittar tävlingen)

skriv gärna ett par rader i din blogg om tävlingen, och skicka sedan länken i en kommentar på tävlings sidan!


foto dag:)

jaliter bilder har de allt blivigt knäppta idag, på vilja, majken, maffia, rocky och hästarna.. får se om jag kanske orkar bäramed mig kameran på promenixen med lennox sen..de borde göra system kameror mkt mindre.. min känns så klumpig att jag så gott som aldrig tar med mig den! här kommer i alf ett smakprov, på några bilder.. fler finns givetvis i galleriet 


den 5te juni

ja. nu när jag fått mail om att klänningen är hos mig om senast två dagar, och de delade ut våra student mössor idag (+ glas, penna och visselpipa) så känns de verkligen som om studenten närmar sig! nu vill jag bara ha mina kläder jag beställde med:) mys tröja + byxor + mysbyxor + trosor med student tryck om jag inte minns helt galet:) de är riktigt najs!

sitter här och skriver på mitt projekt arbete, lika bra att plugga när man faktiskt har tiden;)

God morgon!

till skildnad från igår så blir de faktiskt skola idag, dags för nya tag! men då engelskan är inställd och jag inte ska va med på idrotten (knaprar fortfarande piller) så blir de en ganska slapp dag, vem vet kanske tar bussen hem en stund tidigare och tar mig en promenix istället i de fina vädret (som jag verkligen hoppas på att de blir!)

igår så gjordes hemsidan om till sotr del, vovvarna och jag hade mys både ute och i soffan, och frammåt kvällen så bar de av ner till min kära far för att se efter små systrarna medans han va på hocky och annelie jobbade. Nellie ( störasta av de små) hjälpte mig att städa ur köket medans wilma hängde i tv soffan mäst hela tiden. gubben va oxå med, men han tillbringade tiden mästadels uppe, med kenny ( låssas lillebror) , framför datorn;)

idag är de tvätt i stora mängder som gäller! ska även lägga ut en del täcken som bacardi nu växt ur på tradera. har ju ny häst i hagen med, smitte kallas han, ett gammalt varmblod som ska gå som sällskap till våra vildar. lånar honom, och om jag har honom hemma nu så har vi gratis bete i sommar, och de är ju helt enkelt aldrig fel!

nehe, dags att gå och göra sig i ordning. ha en superfin dag!

Rocky

hrm kom på attjag glömt presentera vår nya hane, rocky för er! skalman flyttade ju tillbaka till sina förra ägare då de visade sig att bebisen inte var allergisk mot hund, utan mot mjölk. så då köpte vi in rocky istället.

har lagt upp honom på hemsidan så kan ju lika gäna kasta ut lie info här med. rocky är en impoterad hane från USA på snart tre år. ska knäppa lite nya bilder snart, så länge får ni hålla till godo med denna, trots att han är mycket grövre nu:

070820

ja, de är ett tag sen. surfade runt på MOVIS hemsida och hittade en bild på vilja när hon gick valpkurs där med andreas:) nästa måndag är de första gången för våra små damer, bara att hoppas på de bästa!;)

happy happy:)

när jag klickade på msn idag så ploppade de upp en ruta, där Linda sa att klänningen jag kollat på återigen fanns i lager hos Nelly. jag är helt kär i denna klänningen, så har redan varit inne och klickat hem den, och om den passar (vilket jag verkligen håller tummarna för att den gör) så blir de min student klänning:)

jag hade ju redan beställt en student klänning, men tyvär var den för liten i bysten:(

såhär ser i alf den supersöta klänningen från nelly ut! (bilden lånad av Lindablom.se)

besviken!

mm något besviken blev jag när jag idag fick mina skor, oh de inte var bruna och rosa utan svarta och rosa.. ändå super söta.. men inte vad jag hade förväntat mig:( så kastade ut dem på tradera igen för en hundralapp. kanske någon av er är sugen? storlek 38. de finns här: http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=86742358 som sagt alla bruna detaljer, är svarta.


trött trött!

idag borde vi få igång internet igen hemma, hoppas jag på i alf!

sitter i skolan nu, har en lektion idag men lika bra att gå på den i alf!

har gjort om hemsidan lite, men den funkar inte riktigt som jag vill! jag har i alf kastat upp en sida till vår nya grabb, rocky, men bilder och mer info får jag nog lägga in senare för de bara bråkar! kan inte heller få upp den, utan den ligger längst ner på sidan, morr!

igår rymde hästarna, men vi visste i alf vart vi skulle hämta dem.. eftersom de snöat så mycket så hade tråden lagt sig ner och de hade glatt traskat iväg över sjön.. ! så de va bara till att hoppa ini bilen och åka bort till islandshästarna och hämta dem! sen fick vilja och lennox gå på promenix och hämta bilen igen!

annars har helgen varit väldigt lugn, de blev taco hos polly och hennes barn, och så har vi raggat bebis bilder på mig hos mormor och mamma.. nu har jag hittat en lagom flummig bild som ska få pryda mitt student plakat! inte så länge kvar tills dess nu! gytt:)

nehe, dags för dagens första, sista och enda lektion! vi hörs!

utan internet..

.. och nästan döende har jag varit i en vecka nu känns de som! internet hemma har laggat helt.. de räknar med att få igång de igen till slutet av veckan.. höll på att dö när jag hörde de:S så de har blivigt en vecka framför tv:n..

gubben va ju som känt på övning för ett tag sedan.. och snällisen drog hem den ena sjukdommen efter de andra.. hrm.. de lät ju lite hemskt.. men menade att han har varit tokförkyld och har bihåleinflamation och halsflus.. igår fick han äntligen pencelin han med!

jag, som blir döende när jag är sjuk, skrek efter två dag med spyor så fort jag andades att jag ville ha mediciiiiiiiin.. vilket jag givetvis fick:) för precis som jag trodde så hade jag halsflus, spyr alltid när jag har de.. spyr visseligen så fort jag har feber.. men speciellt vid halsflus.. så gubben fick köra mig till läkaren i fredags kväll så att jag kunde få piller..

nu sitter jag i skolan.. gubben är fortfarande sjukskriven så han skulle fixa lite hemma medans jag verkligen behöver ta igen lite i skolan.

i måndags var de första gången på valpkursen, första gången är ju alltid utan valp så de gick ganska lugnt till.. fick lite läxor och info om vilka andra kurser som hålls.. blir 1 amstaff, 1 bullmastiff, 3 schäfrar (pappa, pappas fru annelie och en som har deras schäfrars kullbror) och 2 mini aussies ( polly och en från deras jobb som jag och gubben träffat bla alla midsommrar på öland)  så de är ett glatt gäng.. hoppas på att de kommer funka fint:)

nehe, dags att göra lite nytta:)

Grattis Vild o Vågad's Medea!!!

vår lilla dam har gjort riktigt bra ifrån sig än en gång:) och vi är givetvis super stolta över henne (med familj såklart!!)

här är resultat, kritik och bilder från hennes senaste utställning! åter igen, stort grattis!

sollentuna, Utställing 28/2‏

Bra huvud,mörk. ögon Bett OK Vack, hals o ö-linje. Goda v.bak, ngt knappa fram. Bra benstom Bra propo. Vacker päls o färg   junkl. 1kvalite  1Kk  Hp   BIR(1/2) + BIG2 (2/6)

Domare: Lisa Druse


RSS 2.0