Dogo Canario tik söker nytt hem

Otroligt vacker tvåårig tik söker FODERHEM, är du intresserad, eller vet någon som kan tänkas vara de vänligen kontakta kennel Monoceros, kontakt info och mer info om rasen hittar ni här: www.kennelmonoceros.com

Denne trevliga tik heter Havanna och söker ett hem på landet hos någon med stor hundvana. Hon behöver ett tryggt och aktivt hem. Havanna är mycket vaktig och bör ej bo med mindre djur. Är du intresserad rekomenderar jag dig att ta kontakt med kennel Monoceros så kan de berätta mer om rasen och vad de innebär att ha en Dogo Canario

 

en helt vanligt Måndag

helgen ha trots allt varit super!

Igår blev de en tripp till mormor, mamma var även hon där så passade på att gratta henne med en liten blomma ( lite skum, men söt ändå:)) lillasyster var inte hemma från festivalen ännu så vi andra fick trycka i oss extra mkt socker. kakor, tårta och glass, jag klagar dock inte, socker = kärlek!

Idag har jag skickat in ett arbete och just nu sitter jag med ett annat i knät, har pysslat om djuren som vanligt men mycket mer är de inte med att ännu. Jag och D blev lite smått skrämda, när vi gått förbi åkern, ca 250 m från huset så hör vi något morra i diket, då är de räv J*vlen som istället för att springa gör ett utfall innan den blir rädd och springer in i skogen! Mongo räv säger ja bara!!

Tingeling har satt vaxproppar ser de ut som = hon ska snart få sin fölis.

veckan är som ni vet helt fullspikad, men får fylla på med att de i morgon ät TW party hos emma, och på måndag nästa vecka kommer de en fotograf och fotar min lilla sötnos Trubbel för hemligt endamål, ni kommer få se allihop när de är klart:) borde flytta hästarna i veckan med, då krävs de ju dock att ting får tummen ur och fölar!!! tjockis ting...

 

Russto -09

Hjälper Marica att annonsera lite om hennes ponny sto.

Ett otroligt sött ungsto med ett vägvinnande steg letar nytt hem. Hon är e. Citrus 528 och ue. Rival G 464. Den här tjejen älskar livet och är en fröjd att se på. Hon har även visat sitt otroliga hoppsprång när hon springer och leker i hagen (något för framtiden!).

Välhanterad och lätt att arbeta med. Regelbundet verkad. Mycket nyare bilder finns! Hemmet är mycket viktigare än priset! Transport kan ordnas till trollhättan den 4/6, oskarshamn den 6/6 samt sthlm den 6/6.

Säljes VÄLDIGT FÖRMÅNLIGT!!

Maila [email protected] vid intresse



woho!

jag tog mig i kragen och trotsade vädret, vilket gav resultat!

såhär långt har jag åstakommit 2 nya hagar = mätta och goa hästar! Kört Likör i 8 km, två snabb jobb på ca 1,5 km styck och resten joggande, han var inte ens svett när vi kom hem! han börjar ta sig:) har varit i skogen med hundarna = de är smutsiga igen, men sover iaf! och har pysslat om fåren = blev tokirriterad för att baggen lärt sig att hoppa över staketet!

Åkte som vanligt förbi Annika på körturen och såg hennes nya gårdscafé, skyltarna kom upp för någon dag sedan och de verkar tokmysigt? Ligger i broaskog (Broaskogs Islandshästar) bara någon km bort ifrån vårt. Man kanske skulle ta sig en tur dit någon dag? eller som Andreas sa, undra om man kan rida dit och parkera?

Gossen har precis slutat i stan så är nog hemma om en timme, jag tänkte dock slänga i mig lite frukost innan dess. För nu är jag trött!


Lördag

Igår var vi förbi Mormor och Morfar och andreas föräldrar en runda, idag är han på övning/uppvisning med insatsstyrkan i växjö. De skulle springa runt lite på gatorna nu när de är våryran eller vad de hette.

Jag har än så länge plockat i ordning uppe och badat alla hundarna med ohyreschampot igen. nu ska de vara helt lusfria:) kastat in två maskiner tvätt och diskat. Vädret skulle ju kunna skrämma vem som helst, ena sekunden sol och andra sekunden regn!

Nu ska jag ut och sätta om båda hästhagarna, de har inte blivigt av innan. slipper helst vara ute i regnet och bli mer sjuk, men verkar som att en eller annan skur får man nog stå ut med!

Ska försöka pyssla lite i gäststugan med, har fått in säng, skrivbord, soffa och ett skåp. funderar på att dra ut bordet som vi har tvn på med.

Hoppas på att vi kan göra i ordning tv rummet nu någon helg. golv har vi som ska läggas in och tapeter ska köpas in, har en ny tv hylla som ska monteras osv med.. men behöver först och främst lägga golvet! får nog tjata lite om de senare.

nehe, ut medans de är sol:)

för att en viss morfar är så frågvis

så lägger jag upp stammen på nya ponnyn här, han kommer till fastlande från gotland den 6/6 så då ska jag och mica hämta honom. han är 5 år och ska vara inkörd, så de hoppas vi på.

Ernst Rasken 511   Hero 324   Ponte 230  
Linett 1730  
Regatta 2740   Garribaldi 311  
Rebecka 2280  
Ansi Roll 3434   Munter 326   Dröm J:r 212  
Nilla 1372  
Bina Roll 2717   Rollo 143  
Essi 651  

Nervös och peppad!

Nu har jag anmält nellie med Muffin och jag med Calippo till daglägret, en kul grej för nellie och lite träning för lillkillen, nyttigt kan tänkas!

På söndag drar jag iväg anmälan till kvalet, Veronica tyckte de va bäst att vänta för om man var duktig och ute i god tid fanns de tydligen risk för att man glömdes bort, och de vill vi ju inte! hoppas bara att ponnysarna pallar trycket:)

Nu sitter jag och väntar på Emma, vi ska dra till stan, dricka lyxshake och kolla på presenter till varandra. hon har fyllt åt och jag ska fylla år, så vi tänkte att vi köper nått till varandra när vi är tillsammans för enkelhetens skull:)

Övrigt idag blir de träna häst, sätta staket och ut med hundarna, hyfsat väder så har inget att klaga på:)

Har fixat kennel MH den 18 alt 19 / 9, har 4 platser kvar, så om någon är sugen på att delta, hör av er!!!

Dagläger!

Ja, jag vet! texten är lite suddig men tror ni klarar av att läsa de iaf! Är ni sugna på en dag full med fart och hästar? anmäl er då till daglägrt på östanåkra den 13/6! kostar ynka 150 kr! du behöver häst samt utrustning, vanlig rid/kör utrustning funkar fint, behöver alltså inte vara travgrejer! intresserade? gå in på www.opt.dinstudio.se


Dagen

Dagen har varit lång, gick upp vid 7, duschade och gjorde mig klar osv. sen kom emma vid 9 snåret, jag rastade hundarna och sen bar de av till Ljungby. Vilda skulle Hd/Ad röntgas så jag följde med som stöd och vägbeskrivare. Får svaren i nästa vecka hoppas vi!

Väl hemma drog jag och hundarna ut i skogen, sen åt vi frukost. Efter de var de meningen att jag skulle tränat hästarna, skulle bara vilat lite på soffan först. Somnade visst och vaknade av att andreas kom hem:) och nu regnar de, så tänkte att vi får ta en extra lång runda i morgon, kanske 2 mils rundan? beror lite på vädret.. spöregnar de tycker varken hästarna eller ja att de är kul. Kommer nog få sätta om staketen med i morgon för gräset de går åt! Inte fångkänningar på någon:) så skönt!

Nästa vecka blir de en hel del farande! Skolan 1,2,3 (tisdag, onsdag, torsdag) sen med Marica och lämna J i trollhättan, så att hon slipper åka hem själv den 4de, den 5te är de kval (woho!) och den 6e bär de av mot Oskarshamn för att hämta nytillskottet. vet ni, sen är de SOMMARLOV!

Idag var terrie framme i Norrland, hon verkar nöjd och resan har gått bra, och viktigast av allt. de var nöjda med henne:)

De känns som att hästarna är i bra form nu, kan ju givetvis bli bättre men de SKA klara kvaltiden med. Muffin går med helstängt nu, han tyckte de va lite läskigt men han vände inte iaf. Nellie är så duktig med honom!
ännu en bild på Sanne och Likör:


Räven

igår var verkligen ingen rolig dag.. först hittade jag loppor på hundarna, så spenderade hela eftermiddagen t att bada dem medans andreas tömde bäddarna ute, alla korgar och tvättade alla filtar osv..

hur som helst, nu är de rena och fina, ska bada i morgon igen i samma schampo så ska allt va tipptopp sen!

Men när Jocke kom föbi på kvällen och vi skulle visa hönsen, så var de ingen rolig syn. Räven har tagit sönder bärnätet, hoppat in i hönsgården, dödat ALLA hönsen ( alla vi fick från farfar och våra två stor kockinchin) sen tagit sig lös i resten av rummen, vält ut en hink med korn, tagit sönder en skräpsäck för att sen krossa 3 rutor och springa iväg med en höna. Andreas blev såklart superledsen över att hans höns är borta:(

de enda bra som hände igår var att licenserna blev klara.. så nu ska vi anmäla till kvalet iaf..

Onsdag

woho SOOOOOOOOOOOOOOOL!

igår va de väldigt trist väder, men trots detta så klarade alla licensdeltagare sina licenser, woho! Likör vann båda sina lopp (både monté och sulky, mohaha!) trots att vi värmde dåligt och att han gått tre dagar i rad, han börjar allt ta sig! Vi fick supergod tårta och Diplom! Nu är allt betalt, och alla papper inskickade.. så vi väntar bara på att SPTF ska ge oss våra MID nummer, hoppas hoppas att de kommer denna veckan så att vi kan anmäla till kvalet!!

Idag flyttar Terrie, tusen tack till Marica för all hjälp! Hon ska upp till Norrland och kommer få de tokbra! förutom grundläggande hoppnin och dressyr kommer hon även att få delta i riddarspel och andra roligheter!

för någon dag sen när de va trist väder (tror de va igår?) så satte jag mig och pillade ihop en hemsida till hästarna.. de är inte färdig ännu. men ni kan få tjuvkika om ni vill! www.myponnys.webs.com

Har satt på hästarna flughuvor idag, alla gillade dock inte sina:) men bättre för dem trots allt! Nu ska jag ta mig i kragen och städa lite innan gubben kommer hem, för då ska ALLA hundar badas.. hittade loppor på dundra.. morr!!! troligen har hon dragit med sig dem hem från valpkursen.. så tvättmaskinen går för fullt och även om jag bara hittat på henne åker alla på ett bad och behandling.  

Valpkurs

Igår gick Andreas sista gången på valpkursen med Dundra, med sig hem hade de ett Diplom och Dundra har blivigt många erfarenheter rikare! sista tillfället bestod av att de fick testa spåra, vilket Dundra fixade galant! De flesta amstaffar har en hyfsad näsa, de säger att APBT har ännu bättre:) Tack till vår underbara instruktör, Anné Van Den Berg

Idag är de riktigt grått och tråkigt! Längtar tills ikväll då de är licenslopp, ska bli kul att träffa lillasyrran med, inte sett henne på en vecka nu! hemskt. hoppas att de hinner klarna upp lite tills dess iaf!

Allt runtomkring är så väldigt grönt just nu! igår stängslade jag en stor hage till småpojkarna, de verkade så nöjda. Snart ska de få åka bort till betet så att vi kan stängsla riktigt här hemma, men hade velat att tingeling skulle föla först, så att man har henne nära ifall de händer något.


Licens

Idag är jag ledig, hemma med djuren. Skönt! Gossen har dock smittat mig så är lite sjuk, inte riktigt lika kul! de är grått och målnigt idag, men jag är lika glad för de! i Morgon gäller de, i morgon är de licenslopp! bara att hålla tummarna för att de faktiskt går bra med:)  Har beställt ett helstängt till Muffin som jag hoppas kommer idag eller i morgon. hade varit skönt för nellie att köra med de innan kvalet och se om de funkar eller inte.


Hopptävling

Nu är vi hemkomna efter hopptävling på tingsryds kör och ridklubb, Likör och Saga (ett varmblod som jag ägde ihop med Emma innan hon såldes till Marica för ett par år sedan) har tävlat 50 cm hoppning. Första rundan vägrade Saga ut sig, Likör fick 4 fel då han vägrade en gång. Andra rundan gick saga felfritt och likör fick 4 fel då han kom med lite dålig fart på ett hinder och räkade riva. Vi är väldigt nöjda med dagen då de var deras första Tävlingar! tusen tack till Sanne som tävlade min lilla latboll:)

Sanne och Likör i boxen på tävlingsplatsen:


Linn på Saga och Sanne på Likör, Två tjejer som är glada att de kom runt:)

Sanne och Likör tävlar:


Likör och Sanne ute på området:


Nyadals All I Want Is You

Lite bilder på Maffia vid sjön idag

Vild o Vågad's Vimla

Lite av bildern på Dundra från dagen

Nyadals Born To Be Wild

Bilder på Majken från dagen


Moonchild

Här kommer ett par bilder på Vilja från dagen


En dag i solen

de har varit en helt underbar dag!

Jag och Lennox vaknade strax innan 8, så vi tog oss en skogspromenix i skogen innan vi väckte resten av huset. Efter att alla varit ute så satte vi om häststaket och släppte ut fåren för dagen. Sen bestämde vi oss för att hälsa på gosses föräldrar och efter de ta en glass i solen, så de gjorde vi!

Nu på eftermiddagen har vi badat med Vilja, Majken, Maffia och Dundra. Riktigt mysigt tyckte de allt att de va! lite bilder blev de som snart kommer upp här.

för några dagar sen så fotade jag en av våra fina buskar, tyvär var de tvärtrist väder så blev inga bra bilder, men här kommer en bild i af, till min söta Mormor:)


Vild o Vågad's Seger

Här kommer ett par bilder på Dino, han är 8 månader nu, stora pojken!
Tusen tack till Nicole och Denis som gör ett så bra jobb med Dino som ni har på foder från oss och melodie(henne hittar ni i inlägget nedan) som ni först köpte från oss. Vi är er evigt tacksamma!


Vild o Vågad's Montana

hittade precis en hel hög med nya bild på Melodie och Dino, här kommer först bilder på Fina Melodie!

Likör laddar!

På söndag kommer Likör att tävla 50 cm hoppning, en klubbtävling i tingsryd med superduktiga Sanne på ryggen! här kommer ett par bilder från träningen. Alltid bra med varierad träning så att alla muskler kommer till användning:)


Nova

hemligheten är ute, de verkar trots allt som att lilla nova (och ja, hon ä faktiskt liten nu, i den bästa form hon någonsin varit i skulle jag vilja påstå!) är dräktig trots allt, hon beräknas valpa 15-17 juni, pappa är Happy Ivy´s Xanthé


Mamma Nova:



Pappa Xanthé

Vild o Vågad's Hades

Denna snygging (samt vild o vågad's vilja) ska vi passa en vecka i sommar:) precis efter kennelträffen ( GLÖM INTE ANMÄLA ER!!) de följer även med till Elmia, kul att ha så engagerade valpköpare som kör ner från stockholm för att träffas och ställa ut!

Vi har bara festen kvar..!

Är lite avis på alla som tar studenten i år, hääääärligt! Älskar att studentveckorna är nära..

min student tog jag i fjol, och dagen va superfin men tristare utgångskväll har jag nog aldrig varit med om, så vet ni? Vi gör om att;)

Idag är de sista marknadsföringslektionen som ska genomföras, måste sätta mig och plugga en stund strax då jag glömt göra uppgifterna, tur man har lite extra tid såhär på morgonene medans alla andra fortfarande är sega!

Inför nästa termin ska jag välja om jag ska inrikta mig mer på B2B (företag som handlar med andra företag) eller butikschef, helst hade jag velat läsa båda känner jag dock.. ska även till Kina i 2 veckor med klassen, glaet nervös över de redan nu:/ vem vill ens flyga så långt?

Hoppas på att de klarnar upp så att vi kan ta en promenix ner till sjön så att hundarna får bada lite idag. hade varit skönt för dem:) de är väldigt varmt!

skolblogg

Ja nu har skolan dragit igång igen, igår diskuterade vi skolan i stort och kom fram till att vi behöver ha ett möte med rektorn då de var en rad saker som klassen inte var nöjda med, sen hade jag ett snabbt möte med min lärare där jag fick feedback på en kurs som ska vara inlämnad snart, hemma igen var jag redan vid 12!

Samma sak var de idag, vi hade LIA (praktik) redovisningar och är klara för länge sen, har hjälpt supersöta Malin att bli klar med sitt arbete och nu väntar jag på att gubben ska få lunch så att jag kan få åka hem.

Igår så körde vi vårt sista provlopp innan Licensloppet, WOHO! på tisdag gäller de, sen ska vi bara få odjuren kvalade:) vi har bestämt oss för att prova ett helstängt på muffin så att nellie inte behöver jobba så mycket med honom. för när han väl springer, så springer han bra!

De är iaf uppehåll idag så när jag kommer hem blir de skogen med hundarna, skönt att komma ut och röra på sig lite. kanske skulle man ta sig i kragen och lägga ett par spår till dem.

i morgon är de marknadsföring på schemat och nästa vecka är jag ledig;) skönt! snart sommarlov (3/6-23/8 = INTE ILLA!!)

hoppas ingen har massat de fina röntgen resultaten, vi är riktigt nöjda trots allt:)

Resultat

ÄNTLIGEN kom resultaten som vi gått och väntat på.

Maffias röntgen: Hd (höfter) = B/C och Ad (armbågar) = 0/0 (UA)



Majkens rönteg: Hd = B/B och Ad = 0/0 (UA)

Äppelbo Findus 298

Detta är en otroligt trevlig liten godkänd champion hingst! Han är av rasen shetlandsponny och kommer under sommaren att starta ponnytrav med min lillasyster nellie, de är en pigg,glad och allsidig hingst som även kommer finnas tillgänlig för betäckning våren/sommaren 2010 i Ingelstad i småland. Då han som sagt tidigare är otroligt trevlig så tänkte vi göra lite extra reklam för honom här i bloggen då de är första året han står till betäckning hos Marica.

Findus som han kallas är utställd till champion, mysig att rida och trevlig i all hantering. trots att han är 18 år i år ska han nu även påbörja och avsluta sin karriär som travponny under 2010. Passa på att få chansen att använda denna charmiga hingst!

Marica har lagt ut ett väldigt generöst ang betäckning med denna goding på sin hemsida, vänligen besök den för mer info.

 http://miicasshettisar.webs.com/


Segra

Vild o Vågad's Segra har varit på tre utställningar, den ena mer framgångsfull än den andra! hem har hon kommit med fina rosetter och kritiker. här kommer kritkerna:

Inofficiell utställning - Moheda 2 april- Valpklass
Substansfull lågställd tikvalp. Nospartiet ännu tunt. Bra kinder och hjässa. God hals, kort överarm. Bra bröstkorg. Utm starka ben och tassar. Goda vinklar. Rör sig trevligt. Trevligt temperament. 1a, 3a
dommare: Hanne Winninge

Inofficiell utställning - Hultsfred BK 2 maj - valpklass
Fem. tikvalp med  ett bra huvud. Bra ögon, väl ansatta öron. Korrekt bett. Bra kropp, bra benstomme. Bra hals, stark rygg. Bra vinklad fram, tillr vinklad bak. Rör sig bra runt om. Hasen bak lite utåtvinklad. Trevligt temperament och välvisad. 1a,1a,hp,BIR,BIS 3a
dommare: ??

Inofficiell utställning - Uppvidinge hundklubb, Åseda 13 maj - Valpklass
Kraftig ngt lågställd tikvalp. Fem. huvud med lite slarviga öron. Kraftig käke. Bra hals och rygg. Vällagd skuldra. Ngt rak överarm, knappa vinkl bak. Rör sig väl vart om. Trevligt temperament. 1a, 1a, hp, BIR
 Dommare: ??


 

Muffin

Ja, idag har jag lagt energi på att för de första jaga Räven ur hästhagen, när jag gick ut med lennox idag på morgonen så var tingeling på fel sida staketet, jag undrade varför och märkte när jag skulle hämta henne att hon var väldigt stressad. frustade, stampade och dansade runt mig. Hon måste ha hoppat över staketet, för krypa är omöjligt för henne med den magen! (tror hon fölar inom en vecka) så när jag skulle ta in henne i hagen igen, så såg jag att räven låg mitt i hagen! så jag och kakan  jagade honom! men sen efter en kvart va han där och smög igen. Dumma räv! kan han inte hålla sig i skogen?

Annars har dagen bestått av skogspromenader, lite över en mil i vagnen bakom likör och träning med muffin. Provade att låta honom hoppa i fredags så gjorde desamma idag. longerade honom först varm över bommar och sen fick han hoppa, 45 och 60 cm hoppade plutten på 103 cm idag. duktigt tycker jag allt!


Lattjo Lajban

yes, de är namnet på min lille grabb! Ikväll har jag först hoppat likör, 45 och 55 cm, nästa söndag ska han gå en klubbtävling i Tingsryd på 50 cm med superduktiga Sanne på ryggen. Så därför kände vi att vi behövde träna lite!

Efter de longerade jag nelleis shettis muffin ( nicke IV) men han tyckte de va dö trist som vanligt, så jag kastade ut ett par bommar på spåret. BOM sa de så va han pigg som tusan! de slutade med att jag longerade honom över 60 cm hinder, duktiga lilla ponny!

När vi var klara så tog jag ut Laban ( Lattjo lajban), han fick sadel på sig och sen longerade vi i skritt och trav. han är bra duktig min lillkille!

Moonchild

lyckades knäppa en riktigt bra bild på Vilja igår, se och njut va vacker vår dam är! ställer upp sig så fint alldeles själv:)


Vild o Vågad's Medea

har varit på utställning, här kommer resultatet! vi är stolta över er:)


inofficiell utställning i Hågelby parken, Svenska Parson Russel Terrier Klubben

kritik:
2 årig substansfull nätt tik
Kraftfullt huvud, vackra ögon. Bra bett
Bär sina öron högt idag. Bra stomme
stark rygg, välmusklad Fina vinklar fram
önskar mera knä bak. Skulle behöva lite mera
benhöjd för att få det rätta ras uttrycket
Rör sig med bra steg när hon vill. Bra temp.
domare Catharina Hasselgren
1a, 6/6


Grattis till en fin kritik!

skicka gärna in era resultat och kritiker på era vov hundar så att vi kan dela med oss av dem!

Mh för Vild o Vågad's Dakota

1a Kontakt (hälsning) = 4 (Tar kontakt själv eller besvarar kontaktförsök)
1b Kontakt (samarbete) = 3 (Följer med, men är inte engagerad i testledaren)
1c Kontakt (hantering) = 4 (Accepterar,svarar med kontaktbeteende)

2a Lek (leklust) = 4 (startar snabbt, leker aktivt)
2b Lek (gripande) = 4 (Griper direkt med hela munnen)
2c Lek (dragkamp) = 5 ( griper direkt med hela munnen, drar emot, rycker, alt ruskar - även under den passiva delen - tills testledaren släpper)

3a Förföljande = 4 (startar med hög fart, målinriktad, bromsar in vid bytet)
3a Förföljande (andra gången) = 4 (startar med hög fart, målinriktad, bromsar in vid bytet)
3b Gripande = 4 (Griper direkt, släpper)
3b Gripande (andra gången) = 4 (Griper direkt, släpper)

4 Aktivitet = 4 (är uppmärksam med ökad aktivitet eller oro efter hand)

5a Avståndslek (Intresse) = 3 (Intresserad, följer figuranten utan avbrott)
5b avståndslek (hot/agg) = 1 (visar inga hotbeteenden)
5c avståndslek (Nyfikenhet) = 3 (går fram till den dolda men talande figuranten)
5d Avståndslek (leklust) = 4 ( griper, drar emot, men kan släppa och ta om)

6a Överraskning (rädsla) = 3 (gör undanmanöver utan att vända bort blicken)
6b Överraskning (hot/agg) = 1 (Visar inga hotbeteenden)
6c Överraskning (Nyfikenhet) = 1 ( Går fram efter de att overallen lagts ner)
6d Överraskning ( Kvarstående rädsla) = 5 (Visar stort mått av rädsla eller ökad rädsla efter samtliga passager)
6e Överraskning (Kvarstående intresse) = 1 (Visar inget intresse)

7a Ljudkänslighet (rädsla) = 4 (flyr högst 5 meter)
7b Ljudkänslighet (Nyfikenhet) = 2 (går fram när föraren sitter på huk och pratar med skramlet samt lockar på hunden)
7c Ljundkänslighet (kvarstående rädsla) = 2 (liten båge eller tempoväxling vid nåon av passagerna)
7d Ljudkänslighet (Kvarstående intresse) = 1 (Visar inget intresse)

8a Spöken (hot/agg) = 1 (Visar inga hotbeteenden)
8b Spöken (Kontroll) = 4 (Kontrollerar och/eller handlar mot båda spökerna, kortare avbrott)
8c Spöken (rädsla) = 5 (backar längre än kopplets längd och lämnar platsen/alt flyr)
8d Spöken (Nyfikenhet) = 1 (går fram till figuranten när föraren tagir av figuranten huvan)
8e Spöken ( Kontakt) = 4 (tar själv kontakt med figuranten)

9a Lek 2 (leklust) = 3 (startar långsamt, blir aktiv, leker)
9b Lek 2 (Gripande) 4 (griper direkt med hela munnen)

10 Skott = 1 (visar ingen berördhet, snabb kontroll och sedan helt oberörd)



Bad

Igår badade vi med vilja och zona (glöm inte att zona letar nytt hem!)
här kommer lite bilder:

Likör

Likör börjar bli FIIN i kroppen nu:) gjorde ett så fint träningspass igår! ÄNTLIGEN lägger han på sig! och ingen fång trots att han går på gräs, käkar betfor och lucern:P


Vild o Vågad's Vilja

bilde på lilla Mischka, sötnosen!

Kaka

Igår körde jag Maricas russ sto som jag kör in själv för första gången, alltid haft någon som åkt med innan. duktig som tusan var hon! visade upp alla gångarterna;) tyvär!

Snabb Blogg

försöker mig på att hinna kasta in ett litet inlägg här innan jag ska iväg och träna för att ni inte ska tro att jag dött!

Allt gick fint när gubben var borta förra veckan och jag hann med att pyssla med en hel del här hemma när jag fick vara hemma hela dagarna, underbart!

i Lördags drog jag och lillasyster till Stockholm för att se Lady Gaga. Vi hoppade på tåget i Alvesta och mamma vinkade hejdå;) när vi väl anlände i stockholm listade vi ut hur man tog tunnelbanan till globen för att sen leta rätt på hotellet ( Hotell globen). när vi gjort de hittade vi ett litet (skumt) thai ställe som vi åt på. riktigt god mat faktiskt!

efter de gick vi till ica, köpte med oss lite chips och gick upp på rummet. vi powernappade i typ en halvtimme innan vi gjorde oss i ordning och drog in i globen.. förbandet va helt okej, när väl sångaren fick på sig byxor! de hette Semi Precious Weapons. Lady Gaga var med bra, men att stå på betonggolv i stövlar va inte min grej så var barfota efter en stund. då va ja ganska glad att de bara serverade sprit i plastmuggar och inte i flaskor! smart av dem! vi lyckades ta oss hem med livet i behåll dagen därpå, trots att jag blev galet åksjuk när vi klev av tåget (smart!) 

tack för en trevlig resa mammi! filmer och bilder kommer.

för övrigt har jag bytt nummer, som de flesta av er vet. ska försöka få ut de till alla under veckan. Nu ska jag packa in mig i bilen och hästarna i transporten för att dra till banan och träna, träningen igår va halvseriös. blev barbacka ridning och chill i skogen:) vill einte köra för hårt med dem med tanke på att de får gå för fullt idag!

 

Vilda

Vild o Vågad's Dakota har gjort ett fint MH! resultat kommer (glömde lappen i bilen, som gubben har med sig till övningen han är på i kosta.. så lappen kommer hem på söndag!) men här kommer lite bilder så länge iaf! efter Mht så tränade vi lite på klubbens agility bana medans vi väntade på att alla papper skulle bli klara!


VoV Hundar:)

Här kommer lite blder på Vild o Vågad's Hades och Vild o Vågad's Vilja


Mh för Nyadals Born To Be Wild

1a Kontakt (Hälsning): 4 (tar kontakt själv eller besvarar kontaktförsök)
1b Kontakt (Samarbete): 4 (Följer med villigt, engagerar sig i testledaren)
1c Kontakt (Hantering): 4 (Accepterar, svarar med kontaktbeteende)


2a Lek 1 (Leklust): 4 (Startar snabbt, leker aktivt)
2b Lek 1 (Gripande): 4 (Griper direkt med hela munnen)
2c Lek1 (dragkamp): 2 (Griper tveksamt, släpper, håller, men drar inte emot)


3a Förföljande: 4 (Starta med hög fart, målinriktad, bromsar in vid bytet)
3a Förföljande (andra starten): 1 (startar inte)
3b Graipande: 3 (Griper tveksamt eller med tidsfördröjning)
3b Gripande (andra starten): 1 (nonchalerar föremålet alt springer inte fram)

4 Aktivitet: 3 (Är uppmärksam och i huvudsak lugn, enstaka aktivitetshöjningar)

5a Avståndslek (Intresse): 3 (Intresserad, följer figuranten utan avbrott)
5b Avståndslek (Hot/Agg): 2 (Visar enstaka (1-2) hotbeteenden under momentets första del)
5c Avståndslek (Nyfikenhet): 4 (Gå fram till figuranten med låg kroppsställning och /eller med tidsfördröjning)
5d Avståndslek (Leklust): 2 (Leker inte, men visar intresse)
5e Avståndslek (samarbete): 2 (Blir aktiv men avbryter)


6a Överraskning (Rädsla): 3 (Gör undanmanöver utan att vända bort blicken)
6b Överraskning (Hot/Agg): 2 (Visar enstaka hotbeteenden)
6c Överraskning (Nyfikenhet): 5 (Går fram till ovarallen utan hjäl)
6d Överraskning (Kvarstående rädsla): 3(Båge eller tempoväxling vid passage 1, minskat utslag vid passage 2)
6e Överraskning (kvarstående intresse): 2 (Stannar upp, luktar eller tittar på overallen vid 1 tillfälle)


7a Ljudkänslighet (Rädsla): 2 (Hukar sig och stannar)
7b ljudkänslighet (Nyfikenhet): 5 (Går fram till skrammlet utan hjälp)
7c Ljudkänslighet (kvarstående rädsla): 2 (liten både eller tempoväxling vid någon passage)
7d Ljudlkänslighet (Kvarstående intresse): 1 (Visar inget intresse)


8a Spöken (Hot/agg): 3 (Visar flera hotbeteenden under längre tid)
8b Spöken (Kontroll): 4 (Kontrollerer och /eller handlar mot båda spökerna. kortare avbrott)
8c Spöken (Rädsla): 2 (Uppehåller sig huvudsakligen framför eller bredvid föraren. Någon avståndsreglering)
8d Spöken (Nyfikenhet): 5 (Går fram till figuranten utan hjälp)
8e Spöken (Kontakt): 4 (Tar själv kontakt med figuranten)


9a Lek 2 (Leklust): 4 (Startar snabbt, leker aktivt)
9b Lek 2 (Gripande): 2 (Griper inte, nosar bara på föremålet)

10 Skott: 3 (Riktar intresse mot skytten, publik eller annat, men återgår till lek/passivitet)


RSS 2.0