nu var de kvälle..

Första vilan idag. Idag har de knatats med hundar, pusslats med hästar och städats lite. Nu eldar jag som en tok och har fixat annons i SMP på mr D. Den kommer ligga ute onsdag, fredag och lördag nästa vecka iaf. Får se om vi kan hitta ett bra hem till honom!

Lilla Devil är 5 veckor i morgon och väger idag 4 kg:) en massiv kille som är vildare än sitt eget bästa. Han klättrar runt som en galning här hemma, äter mat och vill sova i famnen. En riktig orädd litn gullunge!


denna eviga vinter

sista veckan har jag varit riktigt omotiverad till att göra något alls med hästarna. Gubbens ardenner fick flytta hem igår, till sin förra ägare. Hon bestämde sig rakt upp ochner för att hon inte trivdes hos oss. Gick igenom staketen trots ström så fort hon kom ut i hagen, blev aggresiv mot oss och de andra hästarna och började tappa massor med vikt väldigt fort trots fri tillgång på grovfoder och lucernstöd. Så de var ett tungt beslut men kändes som de enda rätta.

Hingstarna lever rövare precis som alltid, Laban är snäll som en docka, Zebben är het och Pålle är okontrollbar. precis som vanligt! Har blivigt en del löslongering och lek i djupsnön men mycket mer har de inte varit. Har haft fullt upp med en massa annat känns de som.

Triss flyttar till stockholm i början på januari, då kommer även Tingeling åka till en familj i närheten och bli barnhäst. Kommer passa henne så bra! Vi får se hur länge de vill låna henne. Bacardi letar efter foderhem hon med (http://www.blocket.se/kronoberg/D_ponny_sto_Utlanas_31297203.htm?ca=21&w=1&last=1) men vi får se om hon någonsin kommer iväg. Min pärla!<3

Kapo är igångsatt nu, Likör jobbar på de och mina här hemma jobbar på de dem med.
Här kommer lite bilder på när Likör och Kapo löslongerades i en hage för ett tag sedan. Foto: sanne och linn ernerstam

Kapo KL

Här kommer lite ridbilder från idag på min fina Kapo KL, Ryttare är Sanne Ernerstam och fotograf är Linn Ernerstam. Tack tjejer för bilderna på snyggingen!

Almanackor - Östanåkra Ponnytravare

Någon som behöver en almanacka såhär inför de nya året? Både jag och lillsyrran säljer almanackor för klubben för tillfället. De är med bilder från Östanåkra ponnytravare, alla kuskar finns med i almanackan! Den kostar 70 kr och är jättefin. Hör av er om ni är intresserade!


God Jul

eller snarare god fortsättning!
helgen har varit lång, nu väntar en fullsräckad vecka istället.

Här är en julhälsning från Vild o Vågad's Vinna aka Vilma

Vild o Vågad's Arizona

Lilla Zona var på sin första utställning, stora stockholm nu i söndags. Hon skötte sig väl berättade Lotta (Lotta Nygårds är fodervärd till Zona, mer info om dem här: http://www.lottaoleia.hundbenet.se/startsida.html )

Stockholmsmässan, Älvsjö 2010-12-19
Tillräckliga ben tillräckligt kompakt
Rätt form på huvudet helt öppna (okuperade) öron
Korrekt bett Bra hals och överlinje
Bör ha bättre förbröst
Tillräckligt vinklad bör ha lite starkare rygg och mer driv i rörelse
Priset ges på grund av öronen.
ökl: 3a kv 
Domare: Irina Poletaeva 

zona i somras:
zona i höstas:
Zona på uställningen:


Host Host

Lite piggare såhär på kvällskvisten!
Grabbarna fick lite motion innan idag och de blev ett flertal rundor med hundarna. Sen när gossen vaknade bar de av till topsbruk för att firas lite jul. Så nu är den första knäcken äten för i år och de första paketen öppnade.

Jessica+barn och sara och fidde + barn var med där, så de var full lägenhet. Wilma fick en stor petshopp (fula plastdjur med stora huvuden), badkritor och parfym. Nellie fick parfym, en t-shirt, en häst och ett data spel (veterinärspel) och Kenny fick 2 tröjor och axe parfym (han har redan innan även fått ett nytt batteri till sin lilla traktor.. ) Alla verkade nöjda!

Jag och Marina fick varsitt lysande hjärta att hänga i fönstret och andreas fick rattmuff+sån grej att lägga i framrytan så de inte fryser. och så hade wilma slagit in egna paket, de bästa av allt:) en gosedjursanka, lite trasig men som wilma själv påpekade att de gör ju inget för den är ju fin ändå. Marina fick en liten docka;) så söt är hon ibland de lilla monstret!

Väl hemma tog gossen hästarna och jag hundarna, städade och bytte inne hos valpen som nu springer runt som en tok, hängde upp mitt hjärta, kastade igång en maskin tvätt och nu ska vi äta innan gossen ska jobba.

här kommer en bild på Vilda (vild o Vågad's dakota) och Gangster (nyadals eclipse) från växjö utställningen.
Tack emma för att jag fick den!

Ger upp

Nu orkar jag inte ens försöka bli frisk längre, jag har helt enkelt inte tid. Har ont i halsen och är snorig idag. Men måste likförbannat ut och träna, hjälps inte att man är sjuk.

Igår red jag Lotta ca 4 km i djupsnön i skogen. Sen fick befana ett riktigt jobbigt pass på 45 min. Vi körde backträning i djupsnön. Alltså trav och galopp uppför med snö upp til magen. Övade även på att skritta och stå still (blir galen på att hon inte kan stå still). Backen vi tränade i är ca 200 m. så på vägen nerför backen så red vi lite dressyrövningar så hon verkligen lossar alla muskler. Jobbar mkt för att hon ska bygga om sin nacke, och tror de börjar funka.

Idag måste Laban och Zeb ut. Laban ska få trampa snö han med, dock i ett mkt lägre tempo. Skritt och trav bara i snön och zeb får nog dra släde för han försvinner i snön nu. 

Ikväll ska vi fira jul med småsystrarna. Jag måste hinna färga håret med. Igår var vi på besök hos Emma och Fredrik och tittade på deras två kossor, sigrid och sally. gossen va helt salig! I morgon blir de träning igen och eventuellt fika hos filip och anna inne i stan. och på fredag är de fullt upp med julafton, lördag är de party med alla goa människor i stora staden och på söndag är de utställning.

Vilda, Gangster och Dino ska visas i Moheda. 6 amstaffar anmälda sammanlagt. Bra träning för både Dino och Gangster!

Nehe, ska fortsätta med att gå med doggsen och sen ta tag i hästarna. Min kropp är så slut!

julkänsla

once upon a time in a town like this
A little girl made a great big wish
To feel the world full of happiness
And be on Santa's magic list

dedär är julkänsla för mig, Train med Shake Up Christmas. Wunderbart! (http://www.youtube.com/watch?v=J-8VCL4uSUc)

idag har gossen köpt sina sista klappar, har varit med honom i stora staden trots rinnig näsa och hosta. vi var ju långt ifrån ensamma kan jag lova! Oj oj oj va folk de är som är ute i sista minuten. helt sjukt!

sen svängde vi förbi lillasyster och lämnade en påse med kläder, rensade bland mina och hon påstår ju att hon är fattigare än de flesta och tigger lite då och då så hon fick en del, mkt oanvänt som helt enkelt bara inte använts. kanske kan hon ha något.

lämnade in nästa artikel till hästfocus, i morgon bär de av till emma för att titta på kossor. har lovat gossen de så får väl offra mig.

fick svar idag om min tenta i internationell handel, 92 av 100 p! bäst i klassen:) känns bra, att ha de klart och inte behöva tänka på de mer.
är jag pigg nog ska de tränas lite häst i morgon med. hoppas att de inte snöar mer:/

just nu är gossen och kenny ute och plogar och ska dra in en ny bale till stona.

ett par bilder från vinterlägret som öpt hade:


blött

både idag och igår är de riktigt blött ute, Bacardi och Tingeling har fått täcken på sig båda två. De har fri tillgång på grovfoder tjejerna så de går ingen nöd på dem precis!

Jag är mega förkyld, igår var jag hos mica, hämta min kamera som jag glömt hos camilla och pysslade lite. hälsade på likör och kapo.

på kvällen kom ett par och tittade på valpen och tingade honom, han kommer heta Vild o Vågad's Devil och flyttar till Halmstad den 22/1-2011. Han är idag 3 veckor och väger 2,1 kg! lill biffen:)


förkylt var de här!

täppt i bihålerna och allmänt snuvig så har hållt mig inne så mkt som de gått idag!

Igår löslongerade jag Pålle i hagen, jag sprang och han sprang efter, till sist gjorde han som jag ville och började springa runt mig självmant. Skönt att kommandona äntligen börjar fastna iaf! Men han har otroligt mkt egen vilja och är jäkligt envis! efter vi hade lekt en halvtimme till 40 min i djupsnön så va han gosig istället så han fick massage på halsen och allmänt gullande en stund. Skönt när han inte får panik när jag rör honom längre. Han går ju själv och har bara sällskap över staketet vilket gör att han inte får riktigt samma närhet som de andra och är lite extra gosig.

sen drog jag ut Zeb i djupsnön i 40 min, han pinnade på bra. de är en otroligt stark ponny! så nu är de konditionen som behöver komma. så snart jullovet drar igång ska jag sätta nellie i arbete med honom!

sen hälsade vi på gossens föräldrar och planerade jul lite. Nu känns allt okej och vi vet vart vi ska iaf:)

Nu sa jag se om orken räcker til till att städa av här hemma. Tvättar och eldar för fullt, men man blir så off av att vara såhär genomförkyld:/

bildbomb

på vild o vågad's hades (aka diesel) och vild o vågad's vilja (aka mischka), följ gärna deras matte och deras äventyr i hennes blogg här: http://sooul83.bloggo.nu




De närmar sig:)

Jag är helt klar med mina julklappar, så underbart! Gossen har något litet till att inhandla men när han väl räknade efter hade han fått ihop till de flesta han med. skönt!

Dagen har varit härlig:) Jag steg upp och tog en tur med varje vovsing på ca 1 km styck, bara små snabba promenader då de va -12 grader ute men ack så vacker med sol och klarblå himmel. efter de bestämde jag mig för att rida Befana, MED sadel. Var lagom nervös när jag hoppade upp vill jag lova då hon fick panik sist. men all massage och all barbacka ridning verkar ha gett resultat. vi va ute i en timme och jobbade i trav och galopp i djupsnön. väldigt nyttigt för henne! hon var inte specielt svettig efter de men väldigt anfådd. efter att ha skrittat av, täckat på och släppt henne i hagen så var de Labans tur.

Jag orkade inte dra ut släden själv, den är tyngre än man tror och att köra rockard på isgatan är ett stort NEJ för mig. så jag sadlade honom med, jag har suttit på honom en gång innan, när han åt och wilma har suttit på honom en gång, nu var de dags att rida. De gick kanon. vi plumsade runt i djupsnön i 40 min i skritt och trav, körde rakt ut i skogen med honom, backträning är bara nyttigt:)

min tanke var även att ta zeb men de började snöa en massa så gick in och eldade som en tok. Gossen vaknade vid sådär 2 tiden och åkte då för att hämta lilldrängen ( aka kenny, som faktiskt fyller 16 idag, grattis!) så atthan skulle få lite hjälp med plogningen osv här hemma. Jag och Lennox somnade på soffan<3

Nehe, dags för frukost kanske?

Vardag igen

Ja nu är de måndag igen och lite lugnare. Igår var de julläger i tävelsås med ponnysarna, jag drog inte med någon av mina pga väglaget men marica hade med sig ett par och camilla som vi var hos stod för ett par. tror att vi var 11 stycken som deltog så rätt bra uppslutning trots allt. Först tolkade vi, de flesta åkte pulka men thea vågade sig på att prova skidor. sen var de en föreläsning om träning i största allmänhet och då främst vinterträning. sen lunchade vi och efter de blev de pepparkakshus. mitt står för tillfället uppe på kylskåpet, vetinte vart jag ska ställa de så att jag är säker på att lennox förstår att man inte får äta de förrens efter jul. och till sist fikade vi och fick göra en frågesport.

jag var elt slut när vi kom hem och huvudet bankade som tusan så fick lägga mig en stund. gossen va spuersnäll och drog ut en bale till stona så att de hade lite att tugga på. sen blev de bara mys i soffan innan han begav sig till arbetet.

i lördags red han faktiskt en liten runda på Lotta i hagen, hans fötter gick knappt ner över halva magen! någon är väldigt rund!!

dagens plan är att ut och gåmed doggsen, ev låta dem jobba lite i djupsnön och sen rida Befana i djupsnön. Tror jag ska longera Zeb och rida Laban med. funderar på att gå en promenad med pålle en de är så sjukligt halt ute!

bilden visar gangster som valp

Bus i snön!

Dagen har spenderats med Emma, hästarna och doggsen. När jag klev upp började jag med att göra hästarna, då kom Emma med och hjälpte mig. sen rastades hundarna och vi begav oss ut till hästarna igen. Drog ut släden och spände för Zeb, sen blev de 4 kms slädfärd, mötte mjökbilen som för en gångs skull faktiskt kunde ta de stillla, TACK! annars var de bara vi som var ute på vägarna. När jag körde laban igår mötte vi en del bilar och alla log stort när de såg oss, kul att de inte bara är jag som glädjs åt min släde:)

Väl hemma igen bytte jag om, packade in vovvsen i bilen och begav oss till emma. där fick de leka, så skönt att de verkligen stannar där. de lekte i ca 45 min, tog lite bilder och sen packade vi in oss i bilen, for till Moheda och gick en runda där. När vi kom tillbaka var gangster trött, så han fick gå med in när de andra lekte själva ute en timme till.

väl hemma blev de till att grädda våfflor och väcka gossen, sen efter maten har jag faktiskt bara tagit de lugnt. I morgon så ska jag rida befana och köra laban är tanken. ska även ta en skogstur med maffia, melodie och dino om vädret är med oss! idag har de varit underbart väder! kallt och klarblå himmel. de gillar vi!

här kommer lite bilder från dagen, vild o vågad's dakota (vilda)


nyadals eclipse (gangster)


kul i snön, vilja (moonchild), vilda och gangster röjjer!

Pålle Roll

ett par bilder på min älsklingsunge! han bråkar lite med gossen, försöker rymma när han ska ta in honom och sliter sig ibland (han ska ju inte använda grimskaft.. utan bara leda i grimman.. dåfår man skylla sig själv när man dagdrömmer;)) Han börjar ÄNTLIGEN sätta lite grundmuskler nu när han får plumsa i hagen och jaga de andra genom staketet. han trivs med sällskapet trots allt!

snö snö snö

massor med snö, knäppte dessa bilderna för ett par dagar sedan. andra vintern vi bor här nu. har inte de minsta ont av att bo på landet på vintern som så många andra har. så länge vi kan ta oss härifrån och har mat till djuren hemma är jag helnöjd:) har inte speciellt ont av snön heller, men vill INTE ha mer! den enda som har ont av vägarna är befana som halkar hit och dit på sina skor:P blir till att plumsa i djupsnön med henne istället.

slädfärd!

idag fick jag de rätta skaklarna, LYCKA!
Jag pysslade om hästarna och hundarna, drog ner släden från slinnet sen väckte jag gossen så han skulle få ta kort. Blev ett par hundar bilder och ja visar er bara ett par av dem, då de kommer användas till nästa nummer av hästfocus. jag och min tvååriga hingst, Lattjo Lajban (aka Laban)

1,5 veckor

idag har jag mästadels myst runt. steg upp sent, tog hästarna och hundarna.. fotade lite och sen bar de av för att fira Wilma. hon är 9 år nu, stortjejen:) hon va nöjd med sina paket och fika fick vi så vi var med nöjda. Senm tog gossen djuren och jag lagade mat och fotade lillvalpen som är 1,5 veckor idag. underbart att äntligen ha sin kamera igen!


dagsrapport

Dagen har gått ganska fort faktiskt.

Vi hade avslutning i skolan. åt lunch tillsammans och pratade lite om projektet. Nu är pengarna från familjedagen insatta på vårt konto viket betyder att vi fått in över 8 000 (www.ymisforpakistan.com).
Nu har jag jullov:) den 17/1 har jag en föreläsning, sen är jag ledig igen till den 31/1. känns bra. kanske mitt sista lov för nu lider pluggandet mot sitt slut!

när jag kom hem slog jag in paket till lillasyster wilma som vi ska fira i morgon, sen gav jag doggsen mat och gick ut för att kolla vad gossen pysslade med. visade sig att han pyslade med släden och vi upptäckte att de va helt fel skaklar.. jag började fundera och kom fram till att de kanske står kvar hos hans föräldrar? vi svängde dit och tittade och jodå.. där stog dem.. både de nya och de gamla! så i morgon ska de transpoteras hem, på ett sätt eller annat!

nu är klockan runt midnatt och jag ska snart krypa ner i sängen med Lennox.
Wilma 3 år, nu är hon 9! minstingen börjar bli stor:)

Vilda och Gangster

Vilda (Vild o Vågad's dakota, blåbrindel tik på 2 år e.great viking's against all odds U: sanoya´s daisy) och Gangster (nyadals eclipse, valp, brindelhane)  i snön i tomtekläder:

Kämpa!

Hemtenan ska vara inne om 5 timmar, jag har gjort 13 av de 29 tunga frågorna. Internationell handel och ekonomi är inget lätt ämne tyvär! Är inte så bra på när jag måste sitta och läsa själv i böckerna för att komma fram till svaren då de tar väldigt lång tid för mig att läsa. hade önskat att frågorna var baserade på föreläsningarna, men icke.

Igå fotade vi lillvalpen med Andreas mobilkamera då jag fortfarande inte har kortet till min! här kommer bilder på knodden 9 dagar gammal, han öppnade ögoen igår.

D och M

här kommer lite fler underbara bilder på Diesel och Mischka

Zona

två helgoa bilder snodda från Lotta Nygårds

1 vecka

idag är lillvalpen 1 vecka och väger redan 1 kg! han är gigantisk denna grabben. Jag har nu på förmiddagen rastat hundar, elda som en tok, gjort en annons till nästa licenskurs för ponnytravet (vår lilla klubb har bara 7(?) kuskar nu, inte bra!), matat hästarna och dragit ut min släde. men.. när jag fick ut de tunga fanskapet från slinnet, tror ni att skaklarna passade då eller? NEJ! de passar inte til denna släden.. måste fått med fel:/ suck suck suck!

bjuder på en bild på laban, hade tänkt ut och köra honom med släden idag och fota til nästa nr av hästfocus.. men de blir ju värre med de:(

snöbilder

vi vill gärna ha snöbilder på era vov hundar! här kommer på vild o vågad's hades (aka diesel, 2 årig blå hane e: pretty poison adolf och U:sanoya's daisy) och vild o vågad's vilja (aka Mischka, 15 månaders röd tik e_ great viking's against all odds och u: monchild)

lite lugnare nu?

nej, inte de minsta., Har en stor hemtenta som jag inte öppnat som ska in senast på mådag, borde skriva nästa del till hästfocus och vill verkligen ha fram en släde. Mitt kort till kameran är utlånat och ja, jag börjar få lite smått panik!

familjedagen i söndags gick kanon. Vi fick in en del pengar trots ett ganska lågt bsöksantal. Lillvalpen växer som ara dn! i morgon ska han vägas och nya bilder ska tas, blir dock troligen med gossens mobil!

en massa snö ligger de, för tillfället är de bara befana som går. Hon rids i skritt och kort trav och vi har äntligen fått till riktigt snygga skänkelvikningar. ska försöka få hem en sadel som passar henne så att jag kan börja rida henne lite mer.

Triss åker i januari är de nu bestämt, ommer bli tomt utan den lilla rackarungen!

RSS 2.0