Vild o Vågad´s Modig


Befana

Befana hopptränas av Michaela

Likör

Idag har Michaela varit här och hopptränat med Befana och Likör, här kommer lite bider på Likör.

andas

Nu, och sådär en halvtimme frammåt har jag en stund att andas ut på. sitter hos mamma efter en dag med "slit" på hästfocus, men hon är inte hemma? mkt lustigt, vet inte vart hon smitit?

igår var jag med Emma nere i malmö på MILA-mässan, de är en mässa som är vart annat år med djur, lantbruk osv. tittade på hästar i olika uppvisningar och gick runt och smakade på lite mat:) mkt trevligt! väl hemma så drog jag ut Befama på en träningsrunda, de va ju sol! trots att de va lite blåsigt ( å ni som bor i malmö, hur överlever ni? de blåste ju verkligen storm!) 1,2 mil körde jag min prinsessa, hon skötte sig så otroligt bra! riktigt pepp och på va hon med:)

Åkte med gubben och köpte hundmat, sen va de dags att fixa hästarna och så satte jag mig vid datorn en stund innan de va dags att sova. Idag har jag som sagt spenderat dagen på hästfocus, har fått en mega uppgift! att lägga in alla artiklar genom tiderna i ett register, har tragglat mig igenom 3 år med tidningar och ca 180 srtiklar idag, en liten bit på väg iaf:)

idag blir de troligen en runda till staden och besöka goa vänner, och i morgon blir de party:) och gubben ska med mig!<3

tiden är knapp

dedär är ett konstigt ordspråk? men nu även de sagt iaf!

Igår blev de arbete på hästfokus hela dagen, är ju duktig och gör min praktik där:) och efter de va de hem, byta om och bege sig ut. Michaela kom och vi red ut på Laban och Zeb, skritt och jogg i strax över en timme. bra träning för dem! sen gjorde jag stallet och lagade middag innan de va dags för en stunds tv tittande (insåg när lotta va nere att jag tittat sjukt lite på tv!!) och sen sängen.

Lita mer än halva dagen är gjord på hästfocus idag, tiden går så sjutk fot! och sen är de hem, byta om och kasta in hästar och saker i släpet för att bege sig till banan, licenskörning vid 17! pepp pepp! Idag är de Zeb och Likör som får sig lite arbete.. i morgon blir de Befana och Laban och även pålleroll! bara en månad kvar till kval.. mitt mål är att alla utom Pålle ska kvala.. vet inte om han fixar de:S elr jag vet inte om jag fixar att få honom i vagn tills dess! han har blivigt 150% bättre i hanteringen, snart dags att ta nästa steg!

en bild på Pålle, knäppt i söndags av Lotta Nygårds


Ninisar

I lördags när vi var i malmö så passade vi på att svänga förbi löddeköping för att hämta gossens efterlängtade belgiska jättar. han har trånat efter kaniner ett tag så nu va de dags att han fick dem! två kullsyskon, hanar som nu är 11 veckor. vääldigt lika men vi börjar kunna se skildnad på dem. Pålle Roll är glad över att han fått sällskap i boxen iaf!

Vild o Vågad's Dakota - Malmö INT

Vild o Vågad's Dakota, Malmö INT - kritik kommer, 1a,4a domare: Lockodi Csaba Zsolt

handler: Emma Nilsson (ägare: Emma Nilsson & kennel vild o vågad's)


Vild o Vågad's Arizona - Malmö INT

Vild o Vågad's Arizona, Malmö INT - Lätt benstomme, ståndöron som gör att uttrycket ej är rastypiskt. okej vinklar. 4a domare: Lockodi Csaba Zsolt

handler: Lotta Nygårds

Vild o Vågad's seger - Malmö INT

Vild o Vågad's Seger, Malmö INT- Väldigt bra huvud, exemplariska vinklar och skalle. medium lång hane, kort och kompakt kropp, korrekt bett, bra rörelser. 1a,ck, 2a,4a BHK. domare: Lockodi Csaba Zsolt

handler, Lotta Nygårds

Vild o Vågad's Triumf

I lördags i Malmö träffade vi VOV's Triumf, han kalls nu Kimbo och är en riktigt stilig hane! Se och njut säger jag bara:) Riktigt kul att få träffa honom, inte sett honom sen han var valp.

sol=effektiv

känner mig hyffsat duktig idag faktiskt, men vi börjar med gårdagen!

Jag var först i skolan, tror de var min sista skoldag innan juni då jag har ett par dagar med examensarbete innan jag är KLAR? vad tusan ska man hitta på nu?:S

efter de bar de av hemåt, och sen till banan. Likör och Zeb var med, de skötte sig kanon, jag fick hjälpa till att lära småtjejerna att volta, vilket tydligen kan vara ganska knepigt! men till slut såg de hyffsat ut:) var riktigt nöjd när jag kall och blöt klev av banan och hästarna hade fått lite att tänka på. skönt att få köra och pussa om kapo med och se att han var okej!

sen drog vi (dvs jag, andreas, lotta och krille) till alvesta och åt på spåren, riktigt gott, som alltid! men de var inte en chans att jag orkade äta upp allt kött jag fick, mer pomes och mindre kött, tack!

idag rullade jag ur sängen vid halv 10 typ, åt frukost med lotta å krille, pratade med anna i telefon (i morgon bege sig hon och resten av min klass till Kina i två veckor, jag är hemma och påbörjar min praktik tidigt istället, skönt! och man slipper vara orolig för att bli radioaktiv:))

vi drog till skogen med Zona, Vilja, Dino och krilles hund Kimbo så att de fick härja av sig. de lekte och hade kalaskul! kul att kunna släppa dino med andra hanar ibland. efter de gick vi till skogen med herman och leia, lotta fotade och vi lekte med hundarna på en åker. kastade pinnar och busade, de stormtrivdes! Väl hemm igen fixade jag med hästarna, pålle har hållt sig bra i sin hage idag! och jag tömde alla boxar osv och städade ur stallet, lotta och krille körde likör 6 km och Leia sprang med dem lös. nu har vi hämtat hö och kastat in en maskin tvätt, gubben tog hem sin cross och givetvis började de snöa då, trots att de har varit fint hela dagen, haha!

nu har jag precis kastat in en maskin tvätt och ska börja med maten, härlig dag med massor av vackra bilder på fina herman. här kommer en på en lycklig harry, och en lycklig jag:)

Harry

Min älskade, underbara Herman:) så otroligt fin. Tack till Lotta Nygårds för dessa underbara bilderna på vår fina hund!<3

Aktiv dag

idag har de varit liv och rörelse på gården vill jag lova! Föst drog vi till skogs med Vilja, Dino, Zona och Leia så att de fick leka av sig riktigt. gick ca 1 h i skogen, snön har äntligen börjat försvinna och på vissa ställen var de tillåme barmark! Hundarna var lika lyckliga som vi.

Sen gick vi med Majken och Maffia så att de med fick sprinag lösa och nosa av sig. riktigt duktiga va de, tillåme maffia som inte varit så förtjust i Lotta tidigare skötte sig bra.

sen tog vi ut herman på ensam lös promenad, vi lekte med pinne och lotta fotade lite, får se om han fastnade på någon bild!

efter de spände vi för befana och tog oss en träningsrunda på 8 km, leia sprang med supersnällt lös jämte vagnen hela rundan. otroligt nyttigt för både häst och hund! Nellie var här och tränade Zeb igår och i morgon blir de banträning med Zeb och Likör (licenskörning). förhoppningsvis är även banan så gott som snöfri nu efter dessa tö dagarna. Pålle roll blev löslongerad en kort stund med och jag kastade upp ved i en halvtimme. nu ska jag strax börja städa och sen förbereda maten. En vän till Lotta kommer ner idag och stannar veckan ut!

nehe, städ-mat-djuren-plugg är de som återstår av dagen. och såklart BB!

Vild o Vågad's Vinna

Vilma börjar verkligen växa till sig! Ett riktigt snyggt huvud har denna damen fått. Nya bilder från vårvädret. 

trött

helgen har varit slitsam och jag kom inte iväg till skolan idag, ska ta tag i mitt pluggande och få in alla uppgifter iaf hade jag tänkt.

här är en bild på Melodie och hennes kompis Cello:


i lördags badade jag och lotta herman och klippte hans klor, sen fick han vara inne hos lotta och torka till sig. här leker lilla harry med Zona:

Olycka

Igår välte släpet min hingst Kapo KL åkte i, även en av maricas ston var med i transporten.
SMP: http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/hastar-raddades-ur-valt-slap(2351687).gm

torsdag?

Dagarna rinner på, var i skolan måndag och tisdag.. hyfsat givande! hade in en helt underbar föreläsare, hade gärna sett mer av henne!
 
I tisdags kom även michaela, hon och lotta körde likör 6 km och jag red med på befana. de skötte sig lika bra som alltid! Michaela börjar få mer och mer kläm på körningen vilket känns bra. men vi har sagt att när muffin kommer hem får hon ta honom istället, då hon lixom inte ser över likör vilket gör de lite svårt att volta. Efter de red hon Zeb en runda.

Igår kom emma hit med sin Vilda, vilda fick leka med vilja, dino och zona i skogen. de hade jättekul! Veterinären var även här och besiktade Likör, han gick igenom! Hade inte förväntat mig något annat men klart att man alltid blir lite nervös. skönt att veta att han är okej iaf! De var samma veterinär som var ute som tittade på Gangster första gången vi åkte in med honom, så var skönt att få prata lite med henne med!

Vi var hungriga, så vi drog till stan och åt på 11an (pizza). skönt att få prata lite mer emma<3
Idag ska vi till Kalmar en runda, Emma var snäll och sällde upp och kör på oss! lotta som ska ut på hemligt uppdrag:)

I morgon blir de troligen lite fest i stora staden hos goa vänner, klart att vi även drar med oss Lotta! På lördag vankas de förfest/fest i ingelstad och efter de utgång. Nu ska vi strax äta och börja dagen! men de ser ut som att de regnar, idag med! Suck!

Skola

Idag har jag min första föreläsning i relationsmarknadsföring, och i morgon är de den sista.. har missat ett tidigare tillfälle. sen är de dags att tenta upp. nu är de inte långt kvar, men jag har ingen aning om vad jag ska göra när jag faktiskt är klar.

Just nu bara rullar allt. livet saknar guldkant och allt bara maler på, har inte energin till att lägga ner dedär lilla extra på något alls. har varit med hundarna i skogen en del och var på banan och tittade på första licensloppet med zeb och likör igår. de skötte sig väl, mina killar.

fick nya skor igår, tack gubben! vita pumaskor.. nu är de bara våren som saknas!

Mor och Son

Vilja (Moonchild) och Dino (Vild o Vågad's Seger). Dino börjar bli en stor pojke nu!

Sol

idag har de varit sol, utan den hade jag nog inte orkat ta mig upp ur sängen. självklara saker som att andas och äta har varit tungt. tänka vågar jag inte. känslona sitter verkligen utanpå.

Har tagit en underbar promenad med Lotta och hundarna (Zona, Leia, Dino och Vilja) på 1,5 h iaf. de behövdes. Älskade underbara djur!<3 hela jag fylls med glädje när jag ser dem, vad skulle jag göra utan dem?
bjuder på ett par bilder som Lotta Nygårds knäppt, finns nog ingen som passar bättre med kamera i handen än hon!

Zona, Leia, Vilja och Dino

Dino, Zona, Vilja och Leia

Dino, Zona, Vilja och Leia

Takida - Burning Inside

Dehär får mig att må bättre.. alltid..

tungt

Allt känns tungt och svårjobbat just nu. Idag har vi varit i skogen med Leia, Zona, Dino och Vilja. de sprang som galningar och åt sockerbetor (som bönderna lagt ut till djuren) mellan varven. Bra träning med dem att pulsa i snön, men vilja gjorde sig lite illa på tassen:/

sen kom ann och michaela, gubben fixade dit deras dragkrok och sen hängde vi på släpet, lastade Likör och Laban och drog till banan. Michaela körde likör, första gången hon körde själv. de gick kalas! Så duktig är hon:) att likör är snällare än de flesta underlättar ju visseligen en del de med men ändå! Hon fick styra, stanna, öka, trava och skritta. väldigt nyttigt! På söndag börjar licensloppen om allt går som de ska. men sjukt mkt snö låg de på banan!
Laban skötte sig okej, han var het:S ja, ni läste rätt.. världens snällaste ponny var ett litat monster innan han kom i vagn och fick röra på sig. de jobbade på bra och svettades en del. Ni kan få ett par bilder i morgon, just nu finns mitt minnerkort hos Emma för att hon ska kunna ha någon till tidningen. finaste Lotta var med och fotade. trist väder att fota i dock men när man har lika bra framförhållning som jag så är de inte mkt att välja på:) (tidningen går till tryck i morgon!)

Nu är de läggdags, i morgon bär de av till GBG med emma, tony och lotta. klockan ringer vid 03:30 och därför utgår jag nu!

skriva

har ingen lust att skriva just nu, de hände ju ändå inte något!

Igår promenixade vi lite med doggsen, Vilja fick springa med Leia och Dino fick leka med Zona en runda. Nellie och en vän till henne tömkörde Zeb och sen red de Befana och Likör.

Idag har Zona, Leia och Vilja fått dra lite DW i WP selen. Dino och Majken har gått med som sällskap och de har varit lösa och busat en del. skönt för dem att bara komma ut och härja lite ibland. solen har tittat fram då och då med, skönt! Vill se mer av den.

I morgon åker vi till banan och kör första jobbet där, Laban och Likör blir de nog som åker med. Ska fota Laban för hästfocus och Michaela ska få prova på att köra lite.

ligger efter med pluggandet, har inegn lust till något alls just nu. Behöver vår, sol och värme för att komma igång igen. är så trött..

Nyadals Eclipse

Ganska nytagna bilder på gangster, han är 8 månader.

RSS 2.0