Triss

Triss blir namnet på vårt nya stoföl. hon är brun utan tecken och om hon blir skimmel elr inte återstår att se. Hon är iaf hel, pigg och frisk.

Dagis har varit här och röjt runt. De har klappat kattungar, matat fåren och även gosat med dem, klappat Nova samt chihuahua valp, ryktat Laban, åkt sulky, hoppat i höt, vait på promenad osv. FULLT ÖS!

Efter de har jag badat lennox och nova, de behövdes. skitgrisar! och så har jag ärgat håret. Ting och bebisen står fortfarande inne, ska ut och bygga en hage till dem och se om vädret tillåter att de går ut. då kommer även bilder i så fall, än så länge har de bara varit mms som flugit iväg:)

såhär ser den andra klänningen jag beställde ut, 89 kr för denna. är dock rädd att den är för stor.


Rubriker är för nördar

att allt ska hända så olägligt jämt!

Igår började de hota med regn, så vi körde hö långt in på småtimmarna för att de inte skulle bli förstört. ca 2,5 ton ligger nu på logen! WUNDERBAR! så gott att ha de inne, dock tar ju sömnen stryk då gossen skulle jobba och jag skulle köra hem muffin, men.. 5 min innan vi skulle upp ringde A som vi har hästarna hos.. fölet är fött!

Vi åkte dit, Bacardi måste fått en knäpp för hon ville ha fölet, trots att de är tingelings. så vi fick dela på dem, se till att lillan fick mat i sig, andreas fick hämta bil och transport och sen körde vi hem dem. Nu står de inne, och om en kvart kommer dagis. Tyvär kan jag inte köra runt dem med muffin nu pga att då blir bacardi ensam på betet vilket hon inte klarar av.. och likör är ju utlånad (SUCK!)

till råga på allt så åker jag iväg i morgon kväll, till high chaparall för att jobba där över helgen. men jag vet att min gosse fixar dehär galant!<3

hur som haver, jag måste klä på mig och fixa lite här hemma, innan dagis kommer ( 10 min kvar tills de åker nu)

bilder kommer

god morgon!

Igår kväll när gossen kom hem, så kom han hem med släp.. för vi skulle tydligen hämta hö. sagt och gjort så åkte vi bort till en bonde i närheten, pratade lite med honom och sen började vi plocka. han hade löspressade småbalar, torra och fina som fortfarande låg på åkern sen de hade balats tidigare på dagen och de gällde att få in dem innan fukten kom. 130 balar som vägde mellan 6-10 kg tog vi in, alltså strax över ett ton, för hand. först lyft vi upp de på släpet och sen kastade av de här hemma, så igår lyfte vi ca 2 ton.

efter de blev de att åka till hästarna för att vattna, de går åt en hel del vatten dehär varma sommardagarna! och lite nattamat, har sovit tills nu, gossen drog till jobbet vid 6 snåret, han jobbade "bara" från halv 7 idag:)

nu ska jag ut i solen med doggsen, sen kanske arbeta lite med pålle roll. han tycker inte att jag är rolig alls just nu som stoppar bett i munnen på honom jämt så han håller sig på betryggande avstånd i hagen;)


Hälsning från dalarna

Här kommer lite bilder som jag egenhändigt snott från Lotta:)

Min ponny

i morgon får ni allt knata till affären och köpa Hästfocus då min lilla trubbel ( kattedals egon) är på omslaget!


snart 20

yes, solen skiner och jag insåg precis att jag fyller år snart (på gott och ont, vill faktiskt inte bli äldre?trivs bra som 19, de passar mig fint!) Passade på att kika förbi Nellys Rea och hittade en jättesöt klänning som jag var tvungen att beställa! för 59 kr är den helt okej:)

Igår kväll så begav jag och gossen oss ut för att fiska lite. han kastade och jag metade, två gånger åt fiskarna upp min mask utan att jag fick upp någon, inget nappade på gossens så han bestämde sig för att sabotera för mig och bröt av min krok! elakt tyckte jag, han lovade att köpa en ny idag iaf.

Lennox ligger och steker i solen och jag funderar på om jag har någon sadel hemma ( skickade ju med likör hans sadel med tillräkligt kort sadelgjord för russ) som kan tänkas passa Pålle Roll. Tänker nämnligen inte börja med att rida barbacka! har nog någon sadel som jag kan sadelvänja och hänga i iaf. så blir nog de som står på schemat idag!

kolla in min söta klänning:

besvikelse och lycka

Dagen har varit trevlig överlag, vi fick trevligt sällskap och god mat mitt på dagen, och även ett litet badäventyr!

Efter att vi handlat glass och mjölk så selade jag Pålle roll och satte honom i vagn, de hela gick förvånansvärt bra, lite för bra. de första han reagerade på när vi skulle iväg var slagremmen, han va lika irriterad på den som jag så vi kastade av den illa klickt, och tro de elr ej men vi överlevde utan! hur som haver så kom vi faktiskt iväg, gossen fick gå med på sidan och jag kan tala om att han är INTE inkörd. stackaren förstår inte tömtagen alls utan blir väligt osäker när jag försöker hålla honom rak elr svänga ( finns mkt kul i diket tydligen!).

tror även att han har problem med sina vargtänder då de kändes rysligt vassa, får nog ringa kliniken och se vad de säger, för känslig är han verkligen! kanske därför han var så tun med? vi gick en bit på grusvägen sen vände vi och gick hem igen för de hade aldrig funkat om andreas inte ledde honom. så ledd i vagn, ja de är han.. men de kallar jag inte inkörd! Har iaf bestämt mig för att rida in honom lite kvickt så att han lär sig att svänga, för tömkörningen funkade inte alls då han inte har tillräkligt med frammåtbjudning för de ännu. tönt är vad han är.. gosunge som inte vågar själv;)

efter de åkte vi ner för att vinka av likör, allt gick smidigt och snabbt och när vi väl var där så passade jag på att ta en premiärtur på bacardi! Blev överlycklig när jag kunde plocka av grimman utan att hon fick panik, underbart! de har aldrig gått innan! sadlade och tränsade och gick in på en mindre väg, hoppade upp som ingenting (förutom att de bara är marica som ridit.. vilket innebär att de är i herrstigläder.. som medför att jag fick stå på tå för att alls nå ner i stigbyglarna!) allt gick kalas, hon är precis som pajjaz att rida, vilket betyder helt underbar! min ponny är helt enkelt underbar, trots att hon är angloarab:)

här kommer en bild på likör från tävlingen

Söndag

gårdagen slutade med att jag somnade efter maten när gossen klippte gräset, ett par timmar senare väckte han mig och så drog vi till skjutbanan så att han fick leka av sig lite. mötte ett par poliser som snurrade runt i växjö men man hade nog förväntat sig att de skulle vara mer efter rånförsöket hos G4S och bombatrapperna utanför polishuset? men icke.

Efter de drog vi en runda till kennel nyadals för lite kaffedrickande, valpmys och bus med doggsen. och just nu sitter jag och inväntar dem, de ska komma och grilla lunch hos oss.

Jag har varit duktig och städat av lite här inne och gossen har fixat med djuren. Just nu tror jag att han är ute och myser med katten, jag ska spinga ner och flytta staketet till hästarna så att de får lite mer att tugga på och ikväll så åker Likör iväg på äventyr. hans tävlingsryttare ska låna honom en vecka och använda honom på ett läger, kommer bli kul för honom att få göra annat än att spinga i vagnen här hemma!

Dock har jag och gossen gjort en deal, eftersom jag följde med till skujtbanan igår (hämtade lerduvor och satte dem på skumma ställen typ) så ska han hjälpa mig att hålla pålle roll idag medans jag försöker få på vagnen, dock får de bli i eftermiddag/kväll beroende lite på hur varmt de tänker bli idag.

i fredags var novas bebis (som kommer heta Vild o Vågad's Chance, döpt av Lotta Nygårds) en hel vecka! tiden går så fort. här kommer ett par bilder, dock knäppta i torsdags, så knubbot har redan växt lite till!


Grillen går för fullt

Idag så vaknade vi av att de ringde, en viss liten busig angloarab hade tagit sig ett skutt över staketet på 110 cm och gått bort för att spana in grabbarna som gick en bit bort och ropade på henne. bara att kasta sig i bilen och åka dit, som vanligt kom hon när jag ropade och de hela gick lugnt och fint, de fick en ny hage med ännu mer mat så att hon kanske struntar i grabbarna!

Igår kväll blev de grill hos gossens päron, lugnt och städat och med väldigt god mat! agneta hade gjort rabarber och kanelsaft, hur gott som helst faktiskt!

Idag har vi hälsat på mormor och morfar, precis när vi kom var morfar påväg att köra ut ett par duvor till oss som skulle flygträna, men han fick smita iväg och släppa den på annat hålla medans mormor gjorde kaffe och plockade fram jordgubbar,glass och grädde:) lennox var mer än nöjd när han fick slicka vispen!

Nu gå grillen för fullt och vi ska snart äta lite, återkommer när de faktiskt händer något, dehär blarret kunde ni ju nästan klarat er utan:)

livet på landet

igår låg jag som sagt ute och solade med katterna (som ni redan sett på bild) mina hingstar och fåren. av någon anledning gillar fåren att springa ner till slumen/mossen och äta skumma växter i vattnet när jag släpper ut dem ur hagen? vilket resulterar i lermonster! men rätt sjukt hur smidiga de faktiskt är. här kommer ett par bilder på vår bagge, de är alltså Gutefår vi har, både fåren och baggarna har horn:) och de är gudasnälla!




mina pojkar.. laban lyckades inte fastan på någon bra bild. så här är Trubbel och Pålle Roll (suck hästen måste verkligen ha ett nytt namn.. och calippo passar inte!!!!) en viss pålle roll har iaf lagt på sig en hel del! nu har jag fått min slagrem med men behöver hjälp att hålla honom när jag drar på vagnen.. tönten går ju efter mig hela tiden.. kan inte få honom till att stå snällt framför mig! 

Zona

här kommer lite bilder från Zona i sitt nya hem, länk till lottas hemsida hittar ni i inlägget nedan!


Lotta

Här är lite fler bilder som Lotta knäppt under sin tid i småland, se och njut, besök gärna hennes hemsida, klicka HÄR

Midsommar

Igår när gossen kom hem så hade han köpt med sig tacogrejer hem!<3 så blev en riktigt mysig kväll med taco och film. Gulledu! På teba hade han köpt en vattenautomat till hundarna, främst för att han alltid ska envisas med att sparka ut vattenskålen:D Han hade även införskaffat sig lite filtar, vilket alltid är behövligt (speciellt när man har en viss vilja som "snuttar" på allt så precis vart enda filt är slemmig!) och på Hurricane hade han inte köpt nått (blev vädigt förvånad faktiskt!)

Grabbarna hade haft en kul dag iaf! ca en halvtimme efter gossen kom hem så ringde filip och "kollade läget" ..gud.. de är ju värre än tonårstjejer!;P

Idag är de midsommar, gossen jobbar för fulla muggar men skulle sluta lite tidigare iaf. han ska få tårta av mig idag:) för idag, har han inte druckit en droppe på 2 år!<3 därför är jag och många andra stolta över honom, minst lika många tycker dock att de är förjävligt.. men de är ju synd för dem:)

Vill säga tack till Kim m familj ( som har vild o vågad's medea) för de söta smset de skickade igår där de undrade om vi mådde bra, med tanke på olyckan som hänt utanför alvesta och att bloggen inte var uppdaterad:) de var de gulligaste på länge!<3 tack!

kvällen ser ut att bli lugn med lite besök hos nära och kära.

jag och älsk, dec 08 (tror jag? även emma på ena bilden:))


Sommadagar

idag har de verkligen varit en LAT sommardag. Igår åkte praktikant Lotta och hennes hund Leia hem till rättvik, med sig tog de vild o vågad's Arizona. så nu har hon fodervärd! underbart! Ska bli så spännande att se vad Lotta gör av denna hund.

Idag så har gossen och Filip åkt ner till Malmö och lämnat Dino, vad de gjort på hemvägen vågar jag inte ens tänka på (med tanke på att hemvägen betyder både förbi teba och hurricane!)

Majken ligger helr utslagen, hon är fullproppad med Rimadyl och gör inte mkt väsen av sig, olikt henne helt enkelt! En tand i överkäken och en i underkäken var skadadde och är numera utplockade, tandintyget kommer på posten! Inget billigt kalas men helt klart nödvändigt!

Idag är jag som sagt ensam hemma, har spenderat dagen genom att mysa runt med hundarna och städa undan nu när vi inte är så många här hemma längre (tre hundar mindre gör stor skildnad trots allt!) Sen har jag bekantat mig med gossens katt, lillkissen som hon kallas då den "gamla katten" kallas storkissen (jag tror att hon hette saga från början??? Någon som minns??) har låtit fåren gå lösa medans jag solat och gett hästarna vatten och flyttat deras staket.

Midsommar blir lugnt för oss, jag tror att gossen tänker jobba i morgon så jag blir väl här hemma.



Veterinären

Yepp, just nu ligger lilla majken på operationsbordet. De tittade och sa att hon garranterat har väldigt ont och trodde att det var därför hon varit så konstig. stackars liten:( får hämta henne klockan 1 när hon vaknat til liv igen. hoppas nu att allt går bra! alltid lika läskigt att söva dem!

Idag har vi varit ute med doggsen, käkat frukost och kladdkaka utöver veterinärbesöket. om en halvtimme rullar vi mot alvesta för att lämna Lotta vid tåget (snyft!) så att hon kan rulla hemmåt och börja sitt sommarlov. Vi önskar henne självklart all lycka!

Andreas kom nyss in, full av lycka, dels för att han varit ute och gosat med sina får (bonpojk? jorå!) och dels för att kattungarna öppnat ögonen:) så har lovat att fota dem i eftermiddag. Blir nog lite bilder på lilla chihuahua valpen med för han har växt massor! stor pojk? jadå!

återkommer i eftermiddag mina vänner!<3

redan tisdag

vilket betyder att i morgon är de onsdag, dagen då Lotta åker hem!

Idag har vi ratsta doggsen och ätit frukost, längre har vi faktiskt inte kommit! Har kastatin en maskin tvätt, lotta har duschat och jag står på tur.

Igår kväll åkte jag ch gossen bort till hästrana för att städa ur deras vattenbadkar. Bacardi kom och gosade med mig, min lilla kärleksponny! inte haft henne hemma på säkert 10 månader och ändå går hon rakt fram och lägger sitt huvud i min famn, sen hjälpte hon mig att städa badkaret ( genom att dra sin ena framhov mot badkaret, hon älskar att plaska) och sen bet hon i brandslangen när vi pumpade upp nytt:) allt för att sysselsätta sig!

Lagade även ris i min nya rismanik som jag fått av Mormor. funkade superbra! bara att kasta i ris och vatten och sen i i micron i 10 min så va de klart:) underbart att slippa stå och passa på de. supersmart grej!

här kommer ett par bilder på Sanne och Likör, ni var verkligen superduktiga som fick rosett och allt! GRATTIS!


mkt nu

känner att jag bloggar galet mkt just nu, men ni får helt enkelt hålla tillgodo med detta för blir nog inte mer idag sen.

Dagen böjade med att jag sov till halv 11!! efter de ringde jag försäkringsbolaget och sen veterinären. Så nu är de bokat, klocan 8 på onsdag ska vi lämna in majken för operation, troligen kommer de plocka ut tanden. stackras liten, de ser ut att göra galet ont!

Jag och lennox började med att ta en morgonpromenix och fota lite blommor, tog ett par bilder på lennie med men han var på sitt fulaste humör så blev inte mkt användbart.

Efter att alla doggsen varit ute igen så drog jag och Lotta ner till sjön med Vilja, Zona och Leia. Dino skulle egentligen med han oxå men Vilja började visst löpa idag. När vi gick så började de givetvis regna! men efter att vi väntat tålmodigt under en gran så gav de sig och hundarna badade i lite mer än en timme, de var riktigt nöjda när vi traskade hemåt!

Efter de var de Izzies (Nevadas) tur, hon fick prova på DW vilket funkade skitbra! selen var inga problem, först gick vi lite med bara kedjan rasslande bakom och sen hängde vi på ett däck. vi gick ner till sjön så att hon med fick bada lite och sen fick hon dra hem med. Hon var bra trött när vi kom tillbaka och då fick Lotta träna lite grundlydnad och kontakt med henne. Sitt, Ligg, Vacker tass och stanna sitter som en smäck! men kontakten behöver en hel del jobb.

När Izzie var trött och jag städat av lite så var de Maffias tur att dra ut i skogen, egentligen skulle rocky med men även maffia hade dragit igång till att börja löpa idag, så först blev de en runda med maffia och sen en med rocky. Nu har jag fixat med lite bilder, och ska snart laga lite middag.

Igår kom Bacardi och likör hem, ser fram emot att ta min första ridtur på min ponny!<3 har saknat henne massor, trots att hon inte varit så långt bort:)


Vild o Vågad's Nevada

Detta är vild o vågad's nevada, hon behöver et nytt tryggt och aktivt hem. Nevada säljes till någon som vill ha en familjehund med lite go i. hon säljes ej till utställning elr avel pga skönhetsfel.
hör av er om vad ni kan erbjuda denna mysiga tik!
(Bilderna tagna av Lotta Nygårds, besök gärna hennes hemsida http://lottaoleia.hundbenet.se/startsida.html )

Vackert

Bara för att de finns så mycket vackert ute! snart är de ju midsommar, jag bestämde mig för att fota 7 sortes blommor ( hrm blev nog några fler) istället för att plocka dem.


Grattis!

Stort grattis till Sanne och Likör som idag tävlade 50 cm hoppning på tingsryds rid och körklubb, Klarade både Clear rounden felfritt och även omhoppningen! Rosett blev de för clear rounden och en 6e placering i omhoppningen. Grattis! Ni är så duktiga, massor med bilder vill vi ha!

ett par

bilder till. fick precis tillgång till lottas bilder (Mohahaha!) och de fanns ju tusentals underbara:) här kommer ett par. Tack för alla bilder Lotta!


kritiker

Kritikerna för vild o vågad's hades (diesel) och vild o vågad's vilja ( mischka) från Elmia (19/6)

Mischkas kritik:
Ännu mkt valpig juniortik. Bra storlek. Huvud o kropp måste utvecklas mer. Ganska lätta öron. Bra svans. Trevligt temperament men behöver ringträning o tid att bli fullvuxen. 1a,4a

disels kritik:
Mkt stor o luftig hane.Ganska bra huvud o öron. Kunde vara något mer vinklad fram. Ganska långt ländparti o smal bröstkorg.Tillräckligt vinklad bak. Bra temperament. Goda rörelser. Rastypen skulle vara bättre.  3a


Bilder

Här kommer lite bilder från Elmia, har inte fotat mer än Disel själv, resten av bilderna har Lotta fotat. Har andra bilder på våra hundar så får de gärna skicka dem till [email protected]


Majken

Mattes gullnos har inte varit på topp denna veckan. hon har varit seg och hängig, inte bara sådär lat som hon är överlag. Idag känndes hon verkligen tråkig så jag började kolla igenom henne, hon har brutit en tand:( stackars lillgrisen måste ha ont! Så i morgon bär de av till veterinären! Här ligger hon på parkeringen på elmia..



Elmia

helgen har varit ett enda blurr! massor att göra och ingen att skicka helt enkelt.

i fredags åkte vi till Kennel Nyadals, gjorde studiebesök med Lotta och tittade bebisar. Grattis till er väldigt fina kull! sen åkte vi förbi citygross och sen hem. väl hemma mötte frida, emma och tony oss. vi grillade och åt lite. sen på kvällskvisten kom kattis och lowe som skulle övernatta.

på lördagen steg vi upp och begav oss iväg, hemma var de strålande sol men i jönköping var de mulet och gråt och kom regn då och de. Dagen började med att Diesel(vild o vågad's hades) fick en trea ( =God/Good), efter de fick Dundra (vild o vågad's vimla) en tvåa (=mycket god/Very Good) och att Mischka (vild o vågad's Vilja) fick en etta (Utmärkt/Excellent) och blev 4a (?? elr 3a??) i sin klass.

Majken (nyadals born to be wild) och Vilda ( vild o vågad's Dakota) fick ettor (Utmärkt/Excellent) och Vilda blev 3a och Majken 4 i deras klass.

Idag så ställde vi Dino, han fick med en tvåa. Här kommer kritikerna för Dundra, Dino och Majken. Ni andra får väldigt gärna skicka era kritiker så att jag kan lägga upp dem här! bilder kommer givetvis!

Dundra:
En juniortik i mitten av sin utveckling. huvud och speciellt kropp måste utvecklas mer. kunde vara något mer vinklad fram och bak. bra svans. nästan ståndöron. bra temprament. valpiga rörelser. behöver tid att bli fullvuxen. 2a
domare: Harri Lehkonen, Finland

Majken:
Korrekt typ och storlek. feminint huvud. skulle använda sina öron mer. välvinklad fram och bak. behöver mer massa. bra svans. korrekt temprament. behöver ringträning och tid. goda rörelser. 1a,4a
domare: Harri Lehkonen, Finland

Dino:
Mindre hane, mycket bra huvud och uttryck, ögonen skulle vara mörkare. kort kropp, kunde haft mer driv i steget. korrekta vinklar. 2a
Torsten Himmrich, Tyskland

Bildbevis

Här kommer bilder på lillkillen. Vår underbara praktikant Lotta har fått i uppdrag att döpa honom. Så, chihuahua folket, någon som kan hjälpa mig. vad är de för färg på vår krabat?


Valpen född!

En liten långhårig hanvalp är nu född! Han är stor och frisk, vad han har för färg är ännu svårt att säga. han är röd/brun ( kanske rent av choklad?) med tan tecken och en vit fläck på bröstet. bild kommer snarast, men nu måste jag kicka igång dagen!

uppdatering

inga valpisar ännu! men hon är fortfarande hängig och lite flåsig så nått är på G.

Marica har hämtat Pålle Roll.. gick superbra att lasta även denna gången! Lotta rastar hundar och jag ska laga mat, har kastat in köttfärs i micron så att de ska tina. lite risgryta blir de nog! Igår fick jag min riskokar bytta från tw partyt med! kan ju tyvär inte prova den idag men den ser väldigt spännande ut.

här kommer lite bilder, klickade av Lotta!

 

Valpar

De ser ut att bli lite valpar här idag, Nova är riktigt seg och vill bara ligga i sin korg. tempen var ganska låg innan idag och har har stigit snabbt, så troligen har hon varit nere och vänt oh valparna rör sig som galningar! Hade passat mer än bra idag, så vi hoppas på at de kommer snart!

Om en timme kommer marica och hämtar släp och Pålle Roll för att bege sig till tingsryd och vaccinera ( hennes shettis hingst findus ska slutmätas) Tusen tack för hjälpen!<3

Andreas är på väg hem från Uppsala, idag flyttar Vild o Vågad's Nevada hem igen då hennes familj flyttar till Frankrike.

bus bild på Majken och Dundra tagen av lotta

Bad

Igår for vi iväg till stråken och badade med Vilda, Zona, Leia och Vilja. Dem damerna hade lite överskotts energi så de blev skogspromenixar och bus i vattnet. Underbara Lotta hade med sig kameran igen, bättre fotograf får man leta efter! Här kommer ett smakprov


DW

Här kommer ett par DW bilder på Vilja och Zona. Fler kommer när jag orkar göra inbrott i min kamera, dessa har lotta tagit med min kamera:) Hon är en superduktig fotograf!


En inte så vanlig Onsdag

nepp för idag är de riktigt soligt!<3 såg dock igår på nyheterna (usch så gammal man känner sig när man säger att man sett nyheterna?) att de var så gott som endast idag som de skulle vara sol, hoppas de har fel för nu börjar de närma sig, ELMIA!

Idag står Ringträning med Dino (och om Lotta kanske vill hjälpa mig med att vara med med Leia?) på listan. Ska även planera lite inför helgen och allt annat runtomkring.

Min kära mor upplyste mig om att Nellie låg trea i championligan (för kuskarna) men såg även att Muffin låg 5a, grattis till dem båda! Har kollat runt lite och snott lite bilder som jag tänkte kasta upp här.

Igår eftermiddag/kväll blev vädret helt underbart? så när jag fått upp staketet till hingstarna gick jag och Lotta ner och badade med Vilja, Leia och Zona. De var väldigt uppskattat! Efter de lagade vi lite mat och sen hände de inte mkt mer förutom promenader den dagen! ( och ett hemligt projekt!)


JO JUST DE!!! de hände visst något, vi har fått två kattungar:) bara för att vi tog en från Marica! Våran kisse var skit arg på kattungen vi tog hem, nu förstår vi varför! En röd och en grå blev de. den röda lär ju vara en hane, den grå får vi väl vänta och se.


hästarna nästa

fukosten och morgonrastningarna är avklarade! Lotta smet in till sig och skulle sopa lite och jag ska strax ut till hästrna. Har hunnit med lite tvätt oxå ( klapp på huvudet)

har även uppdaterat hemsidan. upptäckte att jag gjort en miss på zonas sida igå när vi gick igenom massa papper. hon har inte c/c utan b/c. har även uppdaterat till salu sidan. så alla ni nyfikna kan ju kolla in den.

nehe.. om man skulle gå ut innan ovädret bryter loss?

SOOOOL

har precis tagit en välbehövd dusch och såg att de är sol ute! betyder heldag utomhus:)

Igår pysslade jag och lotta med hundarna mellan 10-14 ungefär, uppskattades av hundarna! när gossn kom hem så åkte vi ner och handlade och sen åkte vi förbi johan och kollade grus, tror han sa att vi kunde få hem tills på fredag?  (=Kalas!) sen när vi hade ätit lite kom Emma och Tony på besök. Mycket trevligt! Leia, Vilda, Zona och Vilja hade superskoj när de härjade runt med pinnar:)

i söndags var de "dagläger". nyttigt för hästarna, Muffin skötte sig superfint? BLEV RIKTIGT NÖJD MED HONOM DENNA DAG. TRÄNADE OMKÖRNINAR, KÖRDE IDEALTID (LIKÖR LYCKADES VÄLDIGT BRA, GICK MED 3 HUNDARDELARS SKILDNAD PÅ VARVEN OM JAG INTE MINNS FEL?) råkade visst trycka in caps nyss.. men orkar inte skriva om.. ni överlever! de blev även en hinderbana att köra, även detta skötte han bra! Nellie fick med köra likör, så slapp hon förlora från början om hon skulle kört muffin:)

nehe, dags att börja dagen?

blöt..

.. har jag varit hela dagen!

de regnade när vi lastade idag på morgonen, och de regnade när nellie började värma muffin inför hans första lopp. som tur va tittade solen fram när hon skulle köra in till defilering, i sitt deras premiär lopp plockade nellie och muffin hem en tredjeplats!! bra jobbat! I nästa lopp blev de en 8 plats, inte illa de heller! målet var ju trots allt att ta sig runt:)

Likör gick sin kvaltid, trots att han går och latar sig! blir så irriterad när han inte tar i trots att jag vet att han kan! men de sa att han gick rent och fint iaf. alltid något.

Andreas hämtade först pålle roll helt sälv hemma, lastade även själv! tack älsk!<3 mätte honom på banan, 124,5 cm är lillplutten (större än likör iaf;))

Sen stack gossen till alvesta för att hämta praktikant-lotta:) vi har varit ute och promenixat lite. först drog vi till sjön med Leia och Vilja, ingen ville bada för de regnade för mkt. sen käkade vi lite och sen drog vi ut i skogen med Zona, Rock och Maffia.. vi kom ca 5 min hemifrån.. när vi skulle gå på min lilla kossestig över bäcken så hade vattnet stigit så en del av stigen var borta. jag hoppade först över lite grasiöst, insåg sen att jag var tvungen att bära rock, så fick hoppa tillbaka.. när jag skulle över igen så trillade jag i!!!

trodde på sin höjd att vattjet skulle gå till knät, men nehedåh.. hela benen och halva magen försvann ner, super läskigt! vi la ner den promenaden då jag helt enkelt frös lite^^

tack till alla som var och tittade idag!<3 jättesött av er! I morgon blir de klubbdag och sen hundarna för hela slanten. här är en bild jag snott av annelie.


vart är solen?

Jag fryser redan och jag är fortfarande inomhus! Ska strax väcka hundarna så att de får gå ut och sen börja packa och röra oss ner mot banan om någon timme. kanske skulle gå ner och sätta på kaffe till gubben först så att han inte är så ond när han vaknar?

igår blev de chips, glass och chokladpudding hemma hos Emma. Vilja och Vilda röjde loss riktigt först inne och sen gick vi en bit ut i skogen så att de fick rusa av sig riktigt. behövligt att träffa henne! (de tyckte även Vilja) Betalade för min TW grej och snackade skit, super mys!

Jag och gubben drog en repa till citygross och handlade lite mat igårkväll.. kom på att huh..? just de.. vi ska ha någon här nu som kanske är van att äta regelbundna tider? äta frukost? och kanske inte vill ha pommes till varje mål och andra skumma saker? Idag kommer helt enkelt vår praktikant, Lotta. ska bli väldigt spännande:)

nu ska jag fortsätta med mitt här hemma, vi hör säkert ikväll! KUL att de är så många som läser nu. fortsätt med de!

regn.. någon som är förvånad?

Gossen har lovat mig halva veckan att på fredag.. då jävlar.. då blir de bra väder! igår ångrade han sig och sa att de hade sagt att på lördag blir de okej, och de hoppas jag för jag ska vara ute hela dagen känns de som! men ack så spännande de ska bli!

Igår körd vi kakis, hon va superduktig! likör fick vara med som moraliskt stöd. Kakan lyckades göra sitt första snabbjobb i sulky och travade på som att allt var som vanligt trots att de var ny plats, ny vagn och ny kusk ( när marica fick prova att köra sin egen ponny:P) vilket = vi är skitnöjda! likör gjorde ett skitbra snabbjobb.. helt själv.. suck blir inte klok på denna ponny.

på kvällen blev de till att laga middag och titta på väldens sämsta film, tror den hette Hitman? se aldrig den!

nu ska jag strax göra mig i ordning och invänta Emma som ville komma på besök, aldrig fel helt enkelt!


tips

Nu är de ett tag sen jag bloggade om denna kursen. Det är en online klicker kurs som ger dig grunderna inom klicker träning. den är helt GRATIS och tar dig steg ör steg vidare. prova gärna på den! http://www.canis.se/gensider.php?gid=6

vill även tipsa om en ny webbplats, det är en bandomsvän till mig som startat den (sanna johansson) och hä hittar ni både bra och prisvärda grejer till era hundar! http://www.hundzonen.se/


Toorsdag

tack för tipsen på namnen till Pålle i kommentarsfältet i förra inlägget Kim! Jag vet inte vad jag ska kalla honom riktigt, som sagt heter han Pålle Roll i papperna, men jag funderar på Calippo, tycker de är sött:)

Igår kom ann och michaela en runda, först red hon ut på Likör och jag och ann gick med muffin, väl tillbaka vid betet så ville hon rida lite i hagen och muffin fick återgå till ätandet. Gräset i hagen var så högt att halva hästen försvann men de störde inte henne de minsta, hon fick ju fortsäta rida:)

Hundarna och jag hade en hyfsat lugn dag igår, de blev lite luffsande i skogen mellan regnskurarna. Idag blir de nog ungefär samma programm för dem, ev går vi bort och badar lite beroende på hur vädret utvecklar sig. Varken de eller jag tycker att de är speciellt inspeerande att vara ute i regnet.. eller ja.. vilja skiter i vilket så hon va ute en hel del igår:) knasunge!

Annars står de städa på pogrammet idag! ska pyssla lite i gäststugan då den blir bebodd på lördag och de behövs pysslas lite här inne med! har redan kastat in en maskin tvätt, så efter vi varit i skogen jag och doggsen får jag väl fortsätta fixa lite.

I eftermiddag blir de banan för likör óch kakan, har inte fått nya grabben i vagn ännu så marica skulle hjälpa mig med de här hemma idag. de märks att han stått ett tag för han ville inte alls förstå när vi skulle pova på tömkörningen.  

nehe, åter till arbetet (väcka lennox till at börja med.. han är den ända som inte stigit upp alls idag ännu!)


De rullar på:)

kollade precis Itslearning och såg att mina slutbetyg kommit in. Fick G i B2B (någon som är förvånad? tjurkärring som tappar bort arbeten och inte har koll på nått) Vg i småföretagande (vi har gjort och utvecklat en affärsplan under en termin) och tror även att de va VG i Marknadsföring. WOHO! (vi kan ju inte få MVG.. vilket suger!)

allt rullar på nu, hästarna är allmänt nöjda. Igår var de dock en älg här hemma som Pålle (måste hitta på ett bättre namn) blev lite skeptisk till, de har nog inte älg på Gotland va? Idag kommer ev en liten tjeje och rider likör en sväng. 

I morgon ska jag och marica till banan va de tänkt med likör (får följa med som moraliskt stöd) och Kakan för första gången. Pålle har jag fortfarande inte fått i vagn, försökte tömköra honom men de gick åt skogen. han tittade på mig som om ja va dum, behöver nog påminnas lite.

på lördag blir de trav, Likör ska kvala och Muffin ska gå två lopp, hans första riktiga lopp:) pålle ska oxå följa med och bli mätt. spännande värre! På lördag får vi även en lite speciell gäst:) ska bli superkul att ha henne här!


dagen

har gått så galet fort!

Började med att rulla ur sängen vid 8 snåret, la ett par timmar på hundarna och annat småpyssel här hemma, vid 11 selade jag Muffin coh körde honom bort till klasentorp, han får gå på bete med tjejerna (och likör) nu för han va supertaskig mot nya hingsten!  han tvingade honom att stå nere på jordplanen (där de gått i vinter) och han fick inte komma upp på åkern til de andra.

Väl borta vid betet kastade jag in muffin (han syntes knappt i de långa gräset:)) och kände igenom de andra. Inga fästingar ännu och allas ben var svala (underbart!) tog ut Likör på en galopprunda innan gossen kom och körde hem mig.

Hemma flyttade jag om sto hagen och kastade in hingstanra i den, sen plockade jag ner hingsthagen och gjorde stohagen fårsäker. detta tog sin lilla tid! de är galet va många trådar de går åt för att fårskallarna inte ska gå igenom. nu går iaf fåren och hingstarna tillsammans, och stona och valackerna är på bete:)

Nu är jag nyduschad, och vi ska bege oss och hämta nova:)

Diesel

Vild o Vågad's Hades

Pålle Roll

Igår fick jag hemmin nya ponny trots allt! Han lekte massor med Laban i hagen igår efter att ha stått i transporten massor med timmar. sprang igenom staketet en gång:P kanske tur att vi flyttade flickorna till betet så han slapp hålla koll på dem med:)

Tingsryd 5/6

Här kommer lite bilder från muffins dag på tingsrydstravet:) han slutade som sagt som tvåa i sitt kvallopp, som ni ser syns inte ens ettan till längre när dessa går i mål! den var galet snabb:)

Muffin vid tävlingsboxarna:

Defilering:


upploppet:


mål


Gowlaz

Detta är Bacardis (Well´s Dia Psalmas) pappa Gowlaz


Vild o Vågad's Medea

lite bilder från en promenad med fröken Mea:)

helgen!

Än så länge har två av för mig tre helgdagar gått!

I fredags klättrade jag in i Micas bil vid 9 på morgonen, resan bar av till trollhättan för att lämna av J, Efter de fortsatte vi mot nått litet ställe förbi värnesborg för att hämta shettis nr 1, sen bar de av till Bacardis uppfödare i Nossebro för att hämta shettis nr 2. där fick jag även träffa bacardis pappa, han va helt underbar! Mysigare hingst får man nog leta efter. Fick även se hennes lillebror, supersöt! Väl hemma efter att ha lämnat av hästar hos mica och hämtat de som skulle ämtas hemma hos henne så bar de av hemåt. hella vid sådär 23:30, heldag i bilen!

I lördags(igår) packade vi in oss och likör, muffin och nellie och åkte till tingsrydstravet. de va en riktigt varm dag och jag var glad över att de iaf va svalt i tävlingsboxarna! helt underbart väder och många roliga lopp att titta på.

Nellie kvalade muffin, han klarade kvalet galant! En liten galopp annars skötte han sig kanon!! Harn startade som nr 4 av 4 hästar och slutade som tvåa, ponny som vann var galet snabb och säkert ett halvt varv framför de andra, men muffin knatade på bra och fick en bra tid!

Jag kvalade likör och de gick inte riktigt lika bra, träningsvarvet kändes bra, vi låg som andra häst i första volten så när starten gick tog vi upp kampen med första hästen, men den var för snabb och drog iväg ganska fort. Vi fick en galopp på ett par steg men fortsatte. de va 6 hästar i loppet, första hästen drog som sagt iväg, vi låg ensamma och sen var de 3 ponnysar en bra bit bak. tyvär så bestämde sig likör för att då va de inte lika skoj att springa när man inte tävlar mot någon så blev ingen vidare fart förrens klungan kom ifatt oss bakifrån. då kund han svara upp! Busiga ponny.. så tiden räkte inte till.

Idag ska vi köra kakan är de tänkt, sen bär de av mot oskarshamn för att hämta pålle roll. spännande värre! bilder från helgen får ni senare.

Resultat

Vild o Vågad's Dakota är nu röntgad, Hd = C/C och Ad 0/0.

Grattis

till världens finaste lillasyster som fyller 11 år idag! På lördag kör vi så de ryker:)

nyss va de fotograf här på hemligt projekt, fick även jobb under första helgen i juli på high chaparall (Ranch Horse Challenge) vilket nog blir super skoj! att arbeta med Hästfocus är aldrig fel.

Nu har jag dessutom sommarlov! Var i skolan och åt en god lunch ihop med klasskamraterna och lärarna och sen körde sötnosen hem mig. Så nu är alla rastade och alla har fått mer vatten, oj vad de går åt sånnahär underbart varma dagar!

här kommer en bild på lillasyster nellie, numera 11 år!

SOOOOOOOOOOOOL!

Har någon missat att vädret är underbart? Idag är en sån dag att som man vill kyssa vart enda vädergud! Skolan är så gott som över (går mellan klockan 10-12:30 i morgon, ska äta lunch med lärarna, kinamat tackar man ju inte nej till?) och allt känns UNDERBART!

Kvällen ska spenderas ute, de ska köras häst och ridas, tränas hund och pysslas med får. Har suttit ute och pluggat idag i grupperna som vi fick i teambildingen. Dagen har på många sätt varit givande även om jag suttit oh dagdrömt mästadels. Gubben rapoterade hemifrån att ännu var de inget föl fött trots att jag sa till henne i morse att idag är en bra dag att föla!

Nu väntar jag på att han ska sluta jobba så att vi kan bege oss hemmåt<3

Fröken M och Herr D

Vild o Vågad's Hades och Vild o Vågad's Vilja ute på en badtur! Skicka gärna in bilder på era vackra VoV hundar!


Kval

de blir kval för oss på tingsryds travbana den 5/6, listorna har kommit ut:) i muffins lopp är de 4 ponnys och i likör är de 6, SKÖNT att slippa att köra ensam, de gör ganska mkt trots allt!! Muffin är sist i sitt lopp ( passar honom ypperligt) och likör är tvåa i sitt, kommer gå kalas! skönt att slippa vara först med;P

Nu har jag pluggat färdigt för idag, de har gått bättre än förväntan! två skoldagar kvar innan sommarlovet! woho

Likör

Igår kom andreas hem med släp efter jobbet, så vi for iväg och hämtade denna vagnen uppe på klintaberget. Om jag minns rätt så hade de använt dem till att köra väskor och annat på på tågstationerna? Hur som så byggde morfar om den till en ponnyvagn och de sista 20 åren eller sådär har den varit utlånad. Men nu fick jag den, ska renovera den lite sen är den tipptopp:) körde likör ca 2 km med den igår. han blev inte speciellt svettig men den är tung så han fick ta i ganska bra i backarna:)


Muffin

Jag bestämde mig för att longera Muffin igår, han måste ju vara i form till kvalet på söndag:) passade på att ta ett par bilder på honom utan sina flätor. Han är väldigt söt såhär, men vågar inte springa speciellt fort utan sina flätor  så att han ser 100%


Kaka

Igår red jag kaka en vända på ca 2 km, detta lilla 3 åriga sto gör verkligen stora framsteg! snart är de dags för henne att åka hem till marica igen.

Hos oss

Igår satt jag uppe och pluggade och tittade ut genom fönstret. insåg att vår trägård är väldigt mysig trots att den för tillfället är lite igenvuxen! så passade på att gå ut och ta lite bilder för att även ni skulle få se, se och njut!

RSS 2.0