Sjukling - javisst!

Idag på morgonen när jag vaknade var jag galet nervös! För iag mina vänner.. har jag kört halkbanan.. de gick bra trots att de som höll i utbildningen va tokläskiga. pratade alldeles för nära mitt ansikte oich skrek och härjade! skräckgubbar! jag klarade de iaf:) så nu är riskettan och halkbanan avklarade.. skönt att kunna lägga de bakom sig!! i över 4 timmar satt jag där.. vi va där vid 10 och åkte hemåt vid halv 3!

För övrigt blev jag sjuk idag.. mindre mkt kul:( mitt huvud är extremt tungt.. skallabank och feber har jag de med vilket givetvis resulterar i att jag kräks.. som alltid.. trist men bara att acceptera! har mailat över en skoluppgift till malin och nu ska jag krypa ner i sängen.. för jag SKA bli frisk.. helt hemskt.. satte mig på soffan hemma så bara knockade de mig..

vi hörs nog av i morgon, då ska de tränas häst.. vare sig jag är frisk eller inte! även vilja ska få sig ett arbetspass.. ska se om gossen orkar fotta oss när han vaknar ur sin dvala:)

äventyr!

Innan idag när jag stod ute hos hästarna, så ringde veronica.. hon undrade om inte jag och likör ville följa med henne till mantorp på söndag och tävla:) ett autolopp, 2,15 och sämre.. och ja jag vet vad ni säger.. men han går ju inte 2,15? nää-.. de gör han inte.. men han presterar bra under press! och de är kul att komma iväg.. så min och likörs sista tävling i år kommer ske på mantorp:)

helgen efter de (11/9) hittar ni oss på utställning i sofiero med majken och dino:)

den 19/9 (alltså kommande helg) hittar ni oss på Växjö BHK då vi gör Mh på en heeel hög med hundar:)

den 25/9 fyller min gubbe 30<3 så då smiter vi iväg till (för honom) hemlig plats.. å då han snokar här ibland så får de förbli hemligt för er med:) 

den 26/9 så kommer Muffin att starta på halmstad, Annelie, Nellie och sara tar en tripp dit:) superkul!!

 

En bild

inte för att jag minns att de regnade, men lycklig va jag!

Likör gick ju även ett lopp med marica, de vill vi dock inte tala om:) han gick hela loppet, han gick rent osv men de gick inte så fort:D 2,42,?.. men vi koncentrerar oss på att vi kom tvåa! duktig häst!!

Lyckan sitter fortfarande i!

Igår gjorde våra ponnys den bästa tävlingsdagen på säsongen! Har aldrig varit så stolt och lycklig över dem!

Muffin har satt ett nytt rekord, han har numera 3,29,1 i rekord. Han gick väldigt jämt, 3,29,1 i första loppet och 3,29,5 i andra loppet. Han sänkte sig alltså ytterligare! mer än vad han gjorde i autoloppet förra tävlingsdagen! Han fick med de tiderna en 3dje placering i första loppet (stv lopp) och 2dra placering i andra loppet!!
såhär såg resultaten ut:

lopp 4
1, allgunnns Cina 3,21,5
2, Q                    3,28,1
3, Nicke IV           3,29,1
4, Josefina III      3,36,8
5, Örine               3,37,7
D Hilma III           g

lopp 9
1, Amazing Race   3,31,6
2, Nicke IV           3,29,5
3, Örnie               3,39
4, Josefina III      3,36
D Q                    g

Likör gjorde sitt helt klart bästa löp på säsongen!!!! han startade med mig i ett lopp med grundlag 2,17.. alltså en sek snabbare än hans rekord som han inte ens går på! Han tog ledningen vid start (givetvis, aensam i sin volt) och fick tryck utanpå nästan direkt från Farmens Sprinter.. han höll ledningen.. HELA LOPPET! tills vi kom till målkuvan, vi fick en dum galopp.. dels va innespåret väldigt blött och tngt och dels blev han lite väl het, vilket är UNDERBART för att va Likör:) han fick en 2dra placering! och satte sin bästa tid i år, 2,24,0! Mamma påstår dock att vi hade kunnat tjäna 10 m i starten, de va en riktigt tung bana och han fick en stor galopp.. så nu vet jag att han faktiskt kan, om han vill:) såhär såg resultatet ut.

lopp 8

1, Farmens Sprinter   2,21,9
2, Likör                    2,24,0
3, Yepperdi              2,23,0
4, Vikas Ronsan       2,20,3
5, Prins G                2,15,3
6, Orra                    2,27,6


Jag va så glad! hade vi inte fått galoppen hade vi vunnit, de känns som en seger för mig:) han svarade så fort Farmens sprinter tryckte på och han gjorde de så galet fint! de första två varven satt jag och väntade på de andra hästarna.. de snabba hästarna.. när jag insåg att de inte kom så va lyckan enorm. jag är riktigt galet STLOT över min ponny!<3


måste skryta för någon

om att Vilja är grym:)

Fick en knäpp för ett par dagar sen, och idag gjorde jag sak av tanken! drog med mig vilja ut och la ca 1 timme på att träna riktigt. Tränade inkallning och fotpossition, kommer när man ropar gör hon ju alltid men har aldrig krävt av henne att hon ska sitta jämte mig. vi tränade platsliggning med, de va inga problem! bara för att testa körde jag även ett läggande under gång.. och vet ni? hon fattade på första försöket!

När gossen vaknade till liv så åkte vi och utförde lite ärenden, jag passade på att svänga förbi arken och införskaffa en klicker! en har jag gett till marica, en skickade vi med ponyo och den tredje hittade jag inte? Vi stannade även på ica och köpte korv:)

Nu ikväll tog jag och vilja ett pass till.. på ännu en timme fick vi in linföringen (alltså typ att gå fot!) både kopplad och lös.. (*STOLT!!!!!* stort framsteg för mig och lilla fröken dra i kopplet!)  och ställande under gång. innan satte hon sig bara hela tiden, men med lite klickhjälp så släppte de fint!

I morgon ska vi köra samma sak, så att hon får lite repetition. än så länge kör vi ju inte med så mkt störning heller. bara hästarna, hundarna och grannens katter. Gossen fick komma ut och titta när vi tränade en runda med:)

vet att vi har galet långt kvar, men ändå kul att de för en gångs skull funkar! kanske har hon blivigt mogen för att lära sig något, fröken virrpanna:D

De börjar bli sent

Har suttit uppe en bra stund och snackat skit med Mica.. har tagit mig i kragen och uppdaterat hästhemsidan en del för er som är nyfiken, ni hittar den på www.freewebs.com/myponnys

Igår uppdaterade jag hundhemsidan en massa, den nya bilden på zona åkte upp, la till på zona, dundra, dino,segra och herman att de gör Mh den 19/9 (alla har betalt och anmält nu, mht är fullt vilket vi är väldigt nöjda med!) och de som inte haft sina stamtavlor på sidorna har fått de. för er som inte har koll hittar ni den sidan på www.freewebs.com/amstafflover

Idag har de (tro de eller ej) inte regnat! helt underbart:) körde Muffin 8 km och likör 1,6 mil. så gytt i dehär vädret, slapp va dyngsur men vägarna är ändå mjuka och bra, lite för mjuka på sina ställen.. är precis som om de vore källossning nu? stora hål här och var.. antar att de är vattnet som gjort de.

Gubben har varit iväg under kvällen på möte med insatsstyrkan, tror de skulle ha övning nästa helg.

nehe, bjuder på en bild på triss som jaginte visat er tidigare, och sen kryper jag isäng!

Vild o Vågad's Arizona

måste bara visa er va snygg damen blivigt! Lilla Zona börjar verkligen bli stor!:) tusen tackl till lotta för bilden och framförallt arbetet hon gör med Zona!

veckan rullar på så fort!

Onsdag idag, vilket betyder sista skoldagen.. SKÖNT! sitter i skolan och de regnar ganska mycket, gossen ligger hemma och sover säkert fortfarande. han har börjat jobba natt denna veckan. UNDERBART! de betyder att någon alltid är hemma och att han slipper gå kväll till å från.. superskönt:) han ska bara hitta in i rutinerna med.

Vädret har varit tokskumt de senaste dagarna, igår skulle jag tränat häst men var 5te minut kom de en stortskur! helt galet. så istället så bestämde vi oss för att första packa in Vilja, Majken och Dundra i bilen och åka ner till sjön. de sprang runt i 45 min, ja, vi va lata som tog bilen till sjön men inte speciellt skoj att behöva gå den sträckan i regnet när hundarna ogillar de lika mycket som vi.

efter de, så blev de en promenix med maffia. Körde lite grundlydnad med henne. bara de vanligaste, mäst grundläggande. Inkallning, sitt, ligg, stå och stanna. stannandet fick vi traggla lite med, länge sen vi körde långa lägganden nu. hon ville helst ligga vid mina fötter. de blev iaf en runda på vägen och en i skogen och vi hittade lite vildäppelträd här och var.

Hästarna äter en massa äppel just nu, plockar upp de som trillat på tomten varje dag och slänger in i hagarna. bättre att de tuggar i sig dem än att de ska ligga på backen och ruttna!

dagens plan är att köra häst, vad för tokväder de än må vara.. ska bort till betet och hämta hem lite utrustning och deras kraftfoder med, alltid bra att peta i dem lite extra när de väl tränar:) Såg att Muffin tippades som vinnare i ett av sina lopp och som 3a i sitt andra. tittar man bara på tiderna så bör han komma 3a och 4a. bara hoppas på att han går ett rent lopp:)

nehe, dags att göra lite nytta. ska plugga lite och förbereda mig för att resa hemåt.  

tävling

På lördag är de dags för tävling igen, så tänka dela med mig av startlistorna för er som är intresserade. Jag står som kusk på likör i båda loppen, men något har blivigt fel.. jag ska bara köra lopp 8 och marica ska köra lopp 12 egentligenm. har mailat och kollat om de gick att ändra. annars stämmer de för våra hästar iaf!

klicka här för startlistorna: http://www.sptf.nu/startlistor/100828_OA.pdf


Första skoldagen = klar!

Idag har man suttit i skolan en bra stund, internationell handel har stått på schemat. ganska intressant men oj vad ovan jag är att sitta still så länge! så avslappnande så jag höll på att somna fleeera gånger. Inte van att gå upp så tidigt heller ju:)

Gick upp vid 5 idag på morgonen, och oj vilken vecker morgon de va! helt underbart fint. en massa dimma så när jag gick och sa hej till hästarna kunde man bara höra deras steg komma närmare och plötsligt kunde man skymta dem i dimman. kändes som en riktigt vacker höstmorgon, sopmmaren i all ära men jag är en riktig höst och vår människa:)

sitter just nu hos mor och väntar på att gubben ska sluta jobbet. Helgen har varit kanon! i freedags grillade vi hos emma och tony, även frida gjorde oss sällskap. i lördags gjorde vi moheda osäkert under de omtalade mohedadagarna, gick väldigt lugnt till dock och va ganska trevligt. Igår firade vi andreas mor som blivigt ett år äldre, tränade hund och häst.
bjuder på ett par gamla bilder på dundra, då jag sitter vid mammas dator:)

Fotograf

Tänkte göra lite reklam för en god vän som nu tagit ett steg längre i sitt fotograferande! Lotta Nygårds kommer ner till oss vecka 37, hon tar helt otroliga bilder och är grymt billig! Prisuppgifter, bilder samt kalender hittar ni här: www.lottasbilder.fotoexpressen.se hemsidan är nyligen uppstartad, och jag lägger därför upp lite fler bilder här.

Fotograf, Lotta Nygårds:


Lottas kamera, samt lotta på bilderna (vild o vågad's arizona på bilderna)

mippmipp

de har varit aktiva dagar nu vill jag lova!

Igår var de först hemligstämplat uppdrag, klarade de galant iaf för er som vet. Efter de blev de en tripp till skolan med Malin, lämnade papper och satt och pratade med henne en stund. sen traskade jag bort till gossen och vi åkte hem efter en stund.

Väl hemma så drog jag ut med doggsen och gossen började pyssla med traktorn, han pysslade en bra stund innan han började slå åkern, men nu är halva slagen! resten slås ikväll.

Jag han med att jogga/skritta likör en bra runda, han gick hårt igår så därför tog vi de lungt idag. Laban fick gå med vid sidan om, ibland valde han att stanna och äta gräs, tokpelle! Nyttigt för dem båda att träna skitt musklerna i backarna.

Även muffin fick sig en sväng, vi joggade i ganska högt tempo till fotbollsplanen och tillbaka, de är uppför hela vägen dit och nerför hela vägen hem så han fick kämpa på rätt bra, har inte shettis vagnn hemma.. den är kvar vid betet så han fick gå med russockarden, ganska tröttsamt var de tydligen men han gjorde en riktigt fin träningsrunda!

Ikväll ska gossen slå hö, och sen ska vill till emma och Tony och grilla. just nu är de fint väder, vilket betyder hundtajm!<3

en misslyckad men ändå ganska fin bild på gangster gossen


supersnabb blogg?

hrm jag va ju lagom vimsig igår.. mitt hemliga uppdrag är ju idag! starkt jobbat tycker jag (NOT!) så nu ska jag strax igen springa till bussen:)

igår så körde gossen hem mig, hans far hjälpte mig hämta hem hästarna från betet, så jag körde likör en träningsrunda på 8 km.. gick helt okej med tanke på att han bara är riden i två veckor. han har nästan fyllt ut hela rumpan nu, oj vad man fått kämpa för de! muffin fick stå, får ta honom ikväll.. ev likör ikväll med.. vi får se vad vädret säger:)

gossen for iväg och hämtade "tanerhömojjen" så ikväll ska vi slå på åkern hemma, eller han gör väl jobbet och jag tittar på. kan inte vara till mer hjälp än att leta upp sten typ:)

Emma och Tony va på besök, Vilja och Vilda fick busa av sig riktigt, de hade tokskoj! Vi bestämde att de blir grillning med dem i morgon kväll, trevlans! 

På lördag blir de nog en tripp ner till moheda med kära vänner, de är ju mohedadagarna och en tradition att gå ner. så man får väl offra sig även i år kanske! fick ju en ny fin klänning av älsk när jag fyllde år:)

nehe, full fart mot alvesta:) ska även träffa sötaste malin en runda idag!<3 

De killas!

de kliar och sticker något galet på min fot! När jag lekte med rufus (aka Vilja) i skogen i måndags fick jag in en geting i skon på något vänster och blev stucken på foten, de kliar som tusan nu! antar att de kanske läker? blev inte speciellt svullet men fick en röd prick som jag stöd mig något enormt på!

Igår blev en ganska mello dag. Gosade mäst med min lennie och klagade över att jag hade feber, ett par rundor i skogen med resten blev de så att de fick springa av sig och lukta runt lite men ingen direkt träning.

sitter just nu hos mor och glor på bustabellen till Alvesta, först är de hemligt uppdrag en stund (en stund.. hemska 3 och en halv timme!) och sen ska jag och Malin springa förbi skolan och lämna in massa papper, kanske hinner förbi banken en snabbis med om jag har tur.

Ikväll är de träning av häst som står på schemat! Har varit dålig på de ett par dagar och har dåligt samvete, man kanske skulle köra in laban någon dag med? mattes stjärna lär inte behöva speciellt mkt träning, han är en naturbegåvning, och väldigt söt:)

grått och trist

Jag blir så galet omotiverad när allt är grått och trist och så grymt tyst? inte en fågel som kvittrar. jag har inte haft nog med sommar ännu! behöver verkligen lite till för att orka med den långa mörka vintern.

Idag så ska de städas här inne, jag och alla doggsen ska ut i skogen (möjligtvis inte lennox... han kommer tycka att de är blött och äkligt och sätta sig på en stubbe och tjura), ska leta upp lite böcker och plugga och sen när gossen kommer hem så blir de nog en tripp till hans päron.

Tog hem Laban igår från betet och bytte hage på de andra två nötterna. Laban fick en egen hage här hemma och går runt och snackar lite med damerna.

De blev lite firande av mor och litensyster igår, jag åt n massa massa kakor, va mätt hela dagen sen:D inte fel alls:D

Lämnade lilla nova vid stationen i alvesta, kändes jobbigt men ändå bra!<3 min lilla tös.. vi har ändå varit med om mycket tillsammans.

lite fler bilder som togs igår på lilleman (Gangster).. även de i de grymt trista vädret.. (bilderna är tagna uppe vid vår boulbana om någon är nyfiken)

Gangster

var precis ute och knäppte lite bilder på gangster grabben, tog många fler så fler kommer:) Men för tillfället får ni nöja er med dessa.

trötter

Igår va både jag och gubben helt slut! Jag hade pajjat en lunga kändes de som (tror jag klämt någon nerv i ryggen när jag sov.. för ONT gjorde de! i hela ryggen och lungan..) och gossen hade ont i ryggen.

De gick jättebra att skicka iväg lille chance i fredags, han heter numera Torres:) Annars i helgen har de varit lite hundpyssel, lite hästpyssel, lite fiske ( gossen har metat och jag tittat på) och nte så mycket mer egentligen.

Idag är de full fart, ska ut och låta hundarna göra av med lite energi, ev ta med kameran och fotta lillkillen lite:) vår lilla gangster! sen ska vi fira mor och liten syster i eftermiddag, köra Nova till alvesta där vi möts upp med hennes fodervärd (snyft) och ta hem laban från betet och byta hage på valackerna. 

nehe, dags att ta tag i dagen! 

de är mkt nu

pjuh.. i onsdags var de besiktning och leverans av Nevada. Hon har fått en toppenfamilj i gbg och ska få vara med dem på jobbet. kändes riktigt bra faktiskt och Nevada verkade gilla dem!

igår var de först veterinären med chance på morgonen, efter de blev de hem och jobba hund för fulla muggar. på eftermiddagen trillade morfar förbi en runda, han skulle kolla på min lilla harry!

idag så har jag knappt börjat dagen och om en timme så kommer familjen och hämtar chance, han kommer få de så bra!<3

skiver mer ikväll, ha de fint alla landkrabbor!

hej lilla lammet

hittade en bild på facebook på mig och vårt lilla bagglamm. Söt som få är han!

Fullt upp!

Denna veckan är verkligen fullproppad!

I dag ska vi hämta Gangster mannen, har även fått ett lamm upptäckte jag nmär jag skulle gå och släppa ut fåren. Den svarta tackan har fått ett litet svart bagge lamm.

I morgon ska vi besikta Nevada och går allt fint flyttar hon sedan på kvällen, på torsdag ska lilleman (chance) besiktas och sen ska han flytta på fredag. På söndag åker Nova hem och då ska vi även fira mamma. Vi ska även passa Vilda över helgen. fullt upp? yes!

Under tiden vi pysslar med detta så ska gubben hinna jobba och jag aktivera mina hästar och hundar! PJUH! Nu är de iaf löst med foderhem till både muffin och likör under vintern, så de stannar båda en tävlingssäsong till.

Den gråa kattungen är tingad, folk ringer som tokingar på den röda med nu! la ut annons på blocket på dem:) Men klart, de är ju ganska söta!


Triss

kolla va vår donna har blivigt stor:)


Kattungar

Ingen som är sugen på en liten kattunge? båda är hanar, sociala och trevliga. kommer vara avmaskade innan flytt. 8 veckor i morgon!

Hö i mängder!

Gossen min lovade snällt att vi skulle ta höt som de slog för hand förra lördagen, SMHI har lovat oss regn idag så igår var de brottom brottom.. höt skulle in! de är inte så mycke tänkte vi.. vi åkte till hans föräldrar, lurade med oss dem och sen åkte vi och kände på de.. de va fortfarande lite fuktigt på förmiddagen så vi började med att vända de.

Sen tog vi en paus, flyttade bort laban till betet och bytte hage på stona, kastade i oss lite mat och pysslade.

efter de, skulle höt in, vi tuffade bort med traktorn och vagnen, jag stog i vagnen.. gossen körde och hjälpte till att lasta tillsammans med hans föräldrar. 3 fulla vagnar blev de! 3 in på slinnet och en fodrade vi djuren med direkt, de har att ta i en månad i hagen nu! men de va inte tort så de gick inte lägga in de.. så de får äta vad de kan och vill av de så får vi köra bort resten sen. vi va klarar runt halv 11 på kvällen.

Idag är jag vääldigt slö! gossen jobbar inne på karl-oskar för insatsstyrkan.. de skulle visa upp sig lite tro jag. Jag ska in och vimsa runt en runda ikväll, tills dess håller vi oss lugna!

Om de är uppehåll blir de lite bilder på triss idag iaf:)

Utkast: Aug. 5, 2010

Igår drog vi till tingsryd för kvällstrav, och de gick väl helt okej.

Första loppet gick Muffin, hans och nellies första autolopp. De fick en dålig start men drog ändå upp och låg som tvåa första varvet. men efter en dum galopp så slutade dem som 4a. Muffin joggade sista varvet men sänkte sig ändå 2 sek, så nu går han på 3,30,6 (tror ja de va?) de lilla monstret!

sen va de likörs tur, han gjorde ett grymt första varv! gick galet fint. men efter två riktiga blockgalopper så gav han upp sista varvet.. marica gjorde ett bra jobb med honom! han gick på 2,24,? vilket ändå är en bra tid för att vara likör!:)

Findus hade en riktig otur, han klarade inte kvalet.. med en sekund som felade!!!! trist för lillgubben!

Nellie och Muffin innan loppet:

Nellie och Muffin första varvet:

Segerdefilering:)


Jag hjälper marica med cheken

Marica värmer likör


Marica och Likör i full fart


Nellie och Findus

aj min rygg

I lördags kom Nellie och red likör, först red hon ut en runda sen blev de hoppträning. Första gången nellie någonsin hoppade och de gick faktiskt galet bra! Va riktigt stolt över henne, när vi nästan var klara kom michaela, hon fick med hoppa ett par skutt sen sadlade vi muffin istället och tog ut honom en runda, han va lite tjurig (hade troligen träningsverk sen i fredags) men de gick bra trots allt!

Igår hälsade vi på gossens päron, de hade släkt nere från dalsland och gossens bror m dam var även de där! Efter de blev de en tur till mormor och sist tittade vi in hos mamma. Farfar hade varit här och länat hästprylar, en skottkärra och lite andra redskap. inte fel alls! Vi flyttade en massa grus, så nu är de betydligt torrare.. men min rygg tyckte inte de va speciellt kul alls!

idag jobbar gossen kväll, så på förmiddagen skulle vi hämta mina stolpar, men när vi kom dit va jag inte alls nöjd! så de blev en annan typ av stolpar, lärkstolpar, spetsade och klara samt 180 cm långa. fyrkantiga och ca 10-12 cm grova, de känndes betydligt bättre, även om ek hade varit toppen.. så höll inte stolparna måttet helt enkelt! Efter vi kört hem dem blev de banken ( skulle ha nytt ID kort.. men nu blir de inte så för de blir pass istället, de tar för lång tid att fixa id kort, upp till 3 veckor! sånt har jag inte tid med.. ) och sen en fika hos gossens päron.

Nu ska jag snart laga middag, klockan närmar sig 23 och gossen lrä ramla in om någon timme.

nellie och likör:)


RSS 2.0