inget bättre för mig..

är fortfarande kvar i skolan.. och har inget för mig..så kastar upp lite nya bilder på Diesel ( vild o vågad's hades)

Bra Besked!

igår fick vi en hel del bra och besked:)

för de första så fick jag G i idrott, VG i svenska B och MVG i konferens och reseption! vilke jag är skitnöjd med!

för de andra så ramladede in lite ataxia resultat (ÄNTLIGEN!) och här kommer resultaten:
Daisy: Clear
Vilda: Clear
Majken: Carrier
Medea: som VÄRST Carrier (kan vara Clear eller carrier)

bara Vilja kvar som ska testas nu, håll tummarna!

Igår anmälde vi Vilja,Majken, Maffia och rocky tilllite utställningar:) daisy får nöja sig med små nu för tiden men de andra har ett par stora att skrutta runt på..så vi får nog öva lite mer;)

jag har precis kört min första körlektion som gick förvånansvärt bra:) körde en dubbel lektion inne i ett bostadsområde i alvesta.. och jag är faktiskt nöjd med mig själv:V

nu sitter jag i skolan och pluggar..på min lediga dag;) hoppa satt gubben kan hämta mig snart:)

sista plugget

yes nu sitter jag och pluggar in de allra sista.. har prov vid 12:40 idag och redovisning i morgon! jag SAKA fixa de trots att jag ligger efter massor! (känns de som iaf)

igår var de sista gången på valpkursen, vi var ute i skogen och spårade.. maffia fattade inte alls vad vi höll på med i början och satte sig och åt blåbärsris istället.. hehe.. men när vi använde klöven sen och andreas gick med henne fixade hon faktiskt de fint:) härligt! Majken fixade de med till slut:) de fick fina diplom och vi bjöd kursledaren på smörgårdstårta:) jag åt dock gifflar^^

i söndags körde jag bil för första gången: våran lilla atos^¨ atomatare dock så de gav väl inte jätte mycket men iaf: ska trovligen rejsa runt lite med pappa ikväll.. är ju körlektion på torsdag (waaaah! kanske dags att börja nu då?)

ska se om vi hinner krabba lite mer med husvagnen med:) en sånhär är de (dock inte den, snodde bilden från google, hehe!)

Studenten

7 dagar kvar i skolan:) fatta va underbart? jag är grymt lycklig! såhär ser tydligen mitt schema ut den sista veckan, nästa vecka:

v.22 Studentbal ( vi ska inte gå) 29/5 Lektioner till lunch. Lediga efter lunch


V. 23 Måndag 1/6 Lektioner(till10:20), men samtidigt sker tömning av skåp och inlämning av böcker och nycklar i de fall där detta inte redan har skett


Tisdag 2/6 Samma som måndagen.


Onsdag 3/6 Skattjakt f.m. sedan lediga. Återkommer med tidsplan och regler för denna efter möte med skattjaktskommittén senare denna vecka.


Torsdag 4/6 Inga lektioner men inlämning av nycklar, böcker m.m. skall avslutas denna dag.


Fredag 5/6 STUDENTDAGEN
12:00 Lunch på Rådmannen. Mentorer och stipendieutdelare bjuds också in.

14:00 Avslutning i kyrkan

15-16 Sista mentorsträffen

16:00 Utsläpp klassvis i


Besök

Igår hade vi besök av kennel konsulenterna, de kom på förmiddagen innan vi skulle åka till Elmia. De hälsade på hundarna, gick igenom papper och kontrollerade hundgården,rastgård osv.. de va här i ett par timmar och pratade hund och liknande.
allt de hade att påpeka var att hundgåden måste ha mer säker skugga om vi ska ha hundarna mer i den än vad vi har nu när de bara är där kortare stunder, idag är de ju ett stort träd som skuggar me vem vet de kan ju trilla eller liknande;) de är ju iaf lättfixat när de ändå ska på tak (hoppas plåten komme denna veckan) så är de ju löst på nolltid:)  annars hade de inget som hälst att påpeka.. lite skönt att de varit här.. började undra vart de tagit vägen egentligen! Hehe!

Efter besöket bar de av till Elmia på jaktmässa.. väl där mötte vi upp¨vårt sällskap och började traska runt.. gbbarna va lättroade om man säger så.. heheh! efter att ha traskat runt en stund åkte vi hem till vovvarna.. aktiverade dem en stund och senare på kvällen var de grillning i växjö som stod på schemat.. även de väldigt trevligt:) första gången i mitt liv som jag åt vildsvin.. hehe! de får vi göra om snart:)

idag ska vi pyssla med husvagnen och hästarna.. Rölla är nu betäckt med Kasper, ska bli riktigt spännande att se vad de blir! vi har ju lånat ut hennes mage så fölet kommer att tillhöra Marica som köpte saga av mig:)

nehe, ska fortsätta att skicka iäg mail.. de är trots allt n del att pyssla med här hemma idag! ha de fint:)

TÄVLING!

Äntligen har jag en stund över, har varit ute och kört häst hela dage. Wilma kom vid 1 snåret ochvi körde ner till pappa med rölla, tog en kaffe med honom och annelie medansrölla fick en paus:) sedan viare till gubbens päron och de blev kaffe där med och sen hemåt! släppte i rölla till Kasper så nu är bebisen tillvekad iaf:D

i morgon blir de jakt elmia och grillning:) kommer bli så trevlgt!

när jag kollade runt bland mina favorit bloggar hittae jag en tävling! en tävling som jag täker dela med mig av:) för att delta går ni in på www.lindablom.se, hon gör tävlingen ihop med Emma Damm lindas blogg är en jg läser så gott som dagligen , den är verkligen värd att följa! emmas hittade jag nyss och jag är redan såld.. grymt snygga bilder!!!! tävla du med?


Vild O Vågad's Montana

Montana heter numera Melodie, är 44 cm hög och väger 18 kg.
visst är hon en riktig skönhet?

Första badet:)

idag hade vi en mysdag vilket innebar att skolan fick klara sig utan mig.. igår va jag ute en vända och hae trevligt med mica, tack för en fin kväll!<3

idag har vi promenixat massor och varit på stranden och hos mormor och morfar.. vilja rejsade runt lite i deras trägård och lennox satt inne och tiggde godis av morfar! Morfar har även slutat röka!<3 massa cred till honomdå han rökt i sisådär 50 år!

här kommer lite bilder, MASSOR med fler bilder i Galleriet

Vild O Vågad's Mexico

lite nya bilder på mexico somnumera heter Patron:)

Vild O Vågad's Colorado

lite nya bilder på Aragon trillade in idag, självklart delar jag med mig av dem! han har fått en riktigt bred och snygg nacke och utvecklas superfint!

Helgen

jag är fortfarande inte frisk, vilket är skit trist rent ut sagt! fy faen för att vara sjuk!

helgen har jag spenderat men min vovvsingar:) gubben r ju iväg oc utbildar sig till krypskytt.. så jag och hundarna har varit ensama hemma.. de har blivigt tok mycket gos ch massa promenader.. vilja och rocky har varit ute i rastgården och busat sen 8! och valparna är i hundgården och leker.. de andra har fått sig varsin stillsam promenix i skogen så de riktigt hunnit lukta in allt som finns runtomkring:) vädret är kanon så vovvarna kommer vara ute en bra stund till.. de har grymt kul!

jag fixar med tvätten idag.. och lite annat små pyssel.. har inte ork till något riktigt.. febern försvinner i omgångar och kommer tillbaka lika fort.. jobbigt..:/

igår va mamma här en runda och körde mig till hästarna så att de fick vatten osv..vi planerade lite för studenten oxå.. känns som att allt flyter på ganska bra nu.. samanlagt blir vi 27 pers om alla kommer.. ganska lagom trots allt..

nehe, nu ska jag kasta upp lite nya bilder på Colorado:)

Vild O Vågad's Hades

De är nog på tiden att jag presenterar Diesel lite närmare för er, då jag så ofta lägger upp bilder på honom. han är efter Sanoya's Daisy och Pretty Poison Adolf och är strax över ett år gammal. Han är blå med vita tecken, 55 cm hög och väger ca 35 kg. Han är ur vår första kull,och vår första blåa valp.

Diesel bor i Järna med sin familj. Familjen består av Katarina, Lowe, sonen Benji (6 år) och katten Lex.

Diesel har en egen hemsida som ni hitter här: http://dieselthedog.dinstudio.se/ och Diesels husse som är iväg på storslaget seglar äventyr har även han en sida: svenskavinnare.se

Kolla gärna in deras sidor, så länge kan ni njuta av dessa bilderna på honom:



Vild o Vågad's Arizona

Arizon heter numera Bäjby och bor med sin ägare Roxana i Skövde.


förstår inte hur vissa tänker

I've seen enough, that's why, I know
God left me, long long time ago

sjuk:(

suck och så har man gått och blivigt sjuk.. sover mäst hela tiden känns de som..nu ska jag till tandläkaren om en timme och göra klart min blekning av min rotfyllda tand. sen är de nog bara sova som gäller. ev kommer emilia och motionerar hästarna lite i eftermiddag.

vi flyttade hästarna till betet i tisdags, jag körde kasper och så gick vi med de andra tre och de gick super:) kasper va rädd för hundar som skällde längs vägen annars gick de verkligen toppen bra..så nu har de lite att pyssla med.. en hel del gräs hade ju växt upp där:)

en bild på vild o vågad's hades

Vild O Vågad's Dakota

fick lite nya bilder på Vilda idag:) lillskiten börjar bli stor! vi ska passa henne en vecka snart när Emma m familj ska utomlands. ska bli riktigt skoj måste jag säga!!

nu är alla nya hundbilder upp i galleriet.. lite mer kosse bilder kommer man jag orkar int ikäll.. kolla gärna på dem! ni hittar länken här nere bland länkarna.

och så va skoldagen slut

yes, nu har jag haft mina lektioner och sitter och väntar på att få ha vårt betygs snack i UF. rätt skönt att vara klar:) har fått ut en stor engelska uppgift och har ett par prov men klart att de känns att de bara är 15 dagar kvar i skolan:) gubben och jag ska träna valpisar idag och ikväll är de valpkurs.. de blev en hel del träning igår så inte säkert de vill lika mkt idag... ha de gytt..

Träning och bus!

ja det r vad dagen har bestått av..först va vi och vilja iväg och kollade bete.. så nu är de löst:) SKÖNT! sen när vi kom hem gick vi en runda och aktiverade de vuxna vovvarna lite..packade in majken och maffia i bilen och sen åkte vi till moheda för att träna.. gick super! majke har fattat att hon ska stanna i bilen när man öppnar..men maffia vågar fortfarande inte hoppa ut^^

de va en massa andra vovvar där och tränade.. tror de hade kurs:S men de struntade vi i och körde på ändå! när vi kom hem så fick jag ett ryck och vi selade kasper och körde en runda.. han va super duktig och de gick bättre än väntat:) så jag är skit nöjd! vi lekte lite med vilja och rocky i hagen och gick en promenix med de andra!

vi har även hunnit vara en sväng på östragård.. försökte hitta en hundkoja men de fanns ingen.. lagat mat och pysslat med lite annat här i hemmet.. en msig dag:) MASSORav bilder i galleriet! och ett par här: (och ja, de kommer även bilder på rocky i galleriet nicole;)

BildBomb

tjoho! har lite brottom, men vill i alf kasa upp lite bilder på diesel:) bilder från gårdagens kosse släpp och även bilder på våra egna hundar utlovas under kvällen:) men här kommer han, vild o vågad's hades ( diesel)

Savanna - Tjabes Crystal Palace

Denna LILLA tik söker nytt hem. hon är en renrasig chihuahua från tjabes kennel. hon vill komma till någon som är intresserad utav en sällskapshund och/eller utställningshund. dock ej till avel pga hennes litenhet (väger endast 1400 gram). 13 månader gammal, patella UA och väldigt social och trevlig!

mer info om henne (utställningskritiker, stamtavla, bilder och kontakt info till kennlen) hittar ni på tjabes hemsida. www.tjabes.se


En lista som bör uppmärksammas!!

låter texten tala för sig själv..

Hundraser avlas sönder

Svenska kennelklubben varnar för att flera hundraser håller på att avlas sönder. För sju raser anses problemen så svåra att aveln måste förändras omedelbart.


- Det är viktigt att hunden bland annat kan andas utan problem, inte har ögonlock som är inåtrullade eller fel på benen, säger Hans Rosenberg, presstalesman för Svenska kennelklubben, till Nyhetskanalen.se.

Det som styr mycket av aveln är hundutställningarna.
- Vi uppmanar domare att beakta hundens hälsa och inte bara utseende när de bedömer hundar på tävlingar, säger han.

Djurskyddslagen

Hundavel lyder under djurskyddslagen. Där står att aveln inte får medföra lidande eller påverka det naturliga beteendet hos avkomma.
- Lagen är otydlig. Man får inte avla djur så att funktionen försämras, men jag vet inget fall där paragrafen faktiskt tillämpas. Lagen är väldigt generell och skulle behöva preciseras mer när det gäller avel, säger Johan Beck-Friis, ordförande för Svenska veterinärförbundet djurskyddskommitté, till Göteborgs - Posten.


47 hundraser

Svenska kennelklubbens lista innehåller 47 rashundar som mer eller mindre håller på att avlas sönder. För några av dem anses problemen så svåra att aveln måste ändras omedelbart.

Utställningar

Genom kennelklubbens lista uppmanas domarna att vara restriktiva med att belöna hundar med framavlade defekter. Enligt kennelklubbens lista är de sju mest utsatta hundraserna: Engelsk bulldogg, mastino napoletano, shar pei, chow-chow, basset hound, fransk bulldogg samt pekingese.

Hela listan av hotade raser

Svenska kennelklubbens lista innehåller 47 rashundar som mer eller mindre håller på att avlas sönder. För sju av dem är läget kritiskt.


Raser där åtgärder krävs (7):
Engelsk bulldogg, mastino napoletano, shar pei, chow chow, basset hound, fransk bulldogg, pekingese.

Raser som motiverar ökad uppmärksamhet (12):
Dogue de bordeaux, mastiff, sankt bernhardshund, bullterrier/miniatyrbullterrier, yorkshireterrier, blodhund, clumber spaniel, bostonterrier, chihuahua, japanese chin, king charles spaniel, mops.

Raser som är föremål för observandum (28):
Collie, schäfer, shetland sheepdog, welsh corgi cardigan, welsh corgi pembroke, boxer, bull-mastiff, grand danois, norwichterrier, skyeterrier, staffordshire bullterrier, west highland white terrier, tysk spets/pomeranian, basset artésien normand, bracco italiano, spinone, amerikansk cocker spaniel, cocker spaniel, engelsk springer
spaniel, labrador retriever, sussex spaniel, cavalier king charles spaniel, chinese crested dog, griffon bruxellois, griffon belge, petit brabançon, shih tzu, stor pudel, borzoi, irländsk varghund.

Källa: Särskilda Rasspecifika Domaranvisningar, Svenska Kennelklubben


RIP Nutte

Sov gott lillkillen, 1999-2009

gör som de flesta andra i familjen och kastar in ett inlägg till minne av Nutte.. en grabb som verkligen varit med från början och mycket kul har vi haft genom åren. Många minnen har man allt! som tre x vadstena 2003(?) då han blev bäst i rasen alla tre dagarna.. och alla fina valpar de finns efter honom.. din sömn är väl förtjänt..

Ledighet = Najs!

vi vaknade till liv här hemma vid sådär halv 10.. då hade jag varit upp en runda och matat kasper som inte alls var nöjd för att de regnade..

gubben gick ut med valparna och lekte me dem.. de har varit ute sen dess och de har faktiskt varit uppehåll! vilja och rocky har lekt i hagen som galningar i ca en timme och jag har varit på enskilda promenixer med hela högen.. så jäkla skönt att va ledig!

igår provade vi vår rockard och sele efter röllis.. allt passade och de gick så otoligt bra! hon är väldigt hård i munnen när man rider men när man kör är hon en gud! otroligt signal känslig och lyssnar på alla hjälper hon får!

nu är gubben iväg och fixar ved.. han skulle hålla på till 12 sen skulle han fixa en pump för ett däck på rockrden behövde pumpas.. sen skulle vi köra.. om de inte börjr regna.. blir en runda med rölla idag med.. och kanske en runda med kasper med.. beror på vilket humör han ä på;)

har lite smått börjat konditionsträna både hundar oc hästar, nu när de börjar bli väder till de.. tikarna går väl att hålla igång så gott som hela året.. lennox har varit lögn i h*lv*te! han fruser och tycker att allt är äkligt.. men nu börar de funka bättre:) och rölla ska ju betäckas så hon måst var i hyfsat flås:)

en bild som jag tog i påskas på min älskade gamla kelly bud.. hon ä 9 år nu tokan.. men hon kommer alltid att vara min valp!<3 Kelly bor kvar hos mamma..

trött

kom i säng vid sådär 1 inatt efter en ganska sent påtänkt tripp till kalmar för att hämta en rockard till pållarna.. både kasper och rölla behöver få röra på sig mer, och kasper lär inte va helt inriden på sådär ett halvår kanske..och rölla och jag kommer inte riktigt överens i ridningen;) ska dock prova att kasta på henne en halsförlängare..se om de funkar bättre:)

det regnar och regnar, vilket jag är skit glad över! just nu sitter jag i skolan och försöker skriva årsredovisning för vårt UF...inte de lättaste men snart kommer de andra brudarna och hjälper mig i alf:)  i morgon är jag ledig och på fredag är de tandläkar tajm.. ska bleka min mörka framtand.. skit skönt att äntligen få de gjort!!

valparna (eller unghundar är de ju faktiskt nu kan man ju säga.. ) har växt som tusan! måste knäppa lite nya bilder:) och ja, även nya bilder på rocky grabben! damerna kan väl oxå få vara med om de är snälla;)

har även hittat en låt som jag aldrig någonsin kommer kunna va utan igen!<3 har lånat andreas mp4 ( ja ni läste rätt, mp4..så sjukt) idag för att kunna lyssna sönder den! Milow - aya technology (http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk) LYSSNA!!!!!

lilla fågel akta dig..

idag är jag ledig:) har varit ute och promenixat lite.. nu är gubben iväg och byter något på bilen..och sen är planerna att vi ska till bnken en runda.. ska troligen sätta om lite av staketet till hästarna med så att en bit mer av hagen får vila..

igår när v var påväg hem krockade vi med en fågel.. stannade och såg att den andades så tog med den hem..la den i häthuset eftersom den piggnade till ganska bra så tänkte att den skulle få vila sig lite i lugn och ro.. gick ut och kollade till den en halvtimme senare och tänkte ta den till djursjukhusetom den inte flugitiväg men då hade den dött:( stackars lilla bruna fågel:(

har varit för lat för att ta egna bilder..så blir en bild på diesel idag(med) hehe.. förhoppningsvis kommer de in en hel drös md bilder på arizna inom kort:) berättar mer när allt är klart!

Nellie

idag har lillasyster Nellie varit här och hälsat på. Först red hon Andreas häst Rölla.. de tog väl ca en halvtimme sen gick de riktigt bra.. de märktes att de va länge sen hon red men hon tuffade verkligen till sig på slutet! är så kul att se henne rida för hon lyssnar verklie på vad jag säger och gör sjukt bra ifrån sig! Nellie har även börjat lära sig de flesta ridtermerna vilket underlätta massor!!idag gick de så bra att hon till och med fick rova rida min lilla ögonsten.. bacardi..

och även de gick som en dans:) bacardi är ju dock betydligt mer försiktig så nellie fick tänka om lite och ta komandot på ett helt annat sätt, och hon skötte sig kanon! de gjorde de båda två:) fick en bild som jag tycker blev riktigt fin.. den kommer här:

Jag och Kasper

igår tog jag mig tid att verkligen känna in kasper.. satt på en sten i hans hage och bara va med honom.. pratade lite med honom och plockade och grejade.. lärde mig en sak ganska fort.. och de varatt ha är galet "killig" så  man får inte pilla för löst på honom..  han följde efter mig när jag traskade runt i hagen och vi hade riktigt msigt.. tror han behöver lite tid att komma ner på jorden!

lite bilder:

RSS 2.0