bilder

Här kommer lite bilder från klubbtävlingen, vissa snodda andra egenknäppta! fler bilder kommer nog upp på www.opt.dinstudio.se efter hand.

fredag!

har längtat massor till helgen men lite nervöst är de allt! På lördag gör Majken Mh och på söndag gör Vilda Mh, de ska bli superspännande! Här kommer bilder på vår lilla prinsessa.. hon har inte fått något namn ännu men hon är söt för de:)



Klubbtävling:)

Vi hade en supertrevlig klubbdag igår! tack till alla som kom och tittade, nu blickar vi frammåt mot en massa träning, och sommarens tävlingar! besök gärna klubbens hemsida, www.opt.dinstudio.se där kommer finnas en massa bilder från klubbdagen och kommande tävlingar.

jag och likör gjorde vår Monté debut igår, har aldrig ridit monté på honom och aldrig ridit de alls på en travbana:) jag red ett helt varv utan stigbygel, men är glad ändå:)


massor med fler bilder från tävlingen kommer, men nu ska vi släppa ut fåren, för vet du Morfar? vi har fått ett Lamm:D

lite trött.. men mäst arg!

Det har verkligen inte varit min dag idag!!! (fast de är visseligen löning, jag kan köpa min efterlängtade transport!!! och jag får jobba nästa vecka med)

Åkte till börjes idag för att inhandla de som behövdes inför morgondagen, kom hem med tävlingsbyxor ( japp, de skulle vi ha! super) som är stora som hus.. blev xs till min och s till nellie! skorna va slut, men fick med min hundmatskålar, linement och en sadelgjord iaf! förhoppningsvis kommer min nya monté utrustning i nästa vecka.

hur som haver.. lite tjurig för att hälften av de jag skulle ha va slut på Börjes så åkte vi till citygross för att handla hundmat och mat till oss, började med att gå bort till hundmaten, då hade de ingen hundmat!! jag blir gaaalen!
aja, hittade ett sadelunderlägg som jag gillade iaf, så får bli en tripp dit i morgon med!


hard work work

idag är jag helt slut! men ska strax bege mig ut i skogen med hundarna först och sen med hästarna.

Likören gick på 2,28 efter en och en halv timmes träning:) är så stolt över honom! sänkt 6 sekunder sen förra veckan, de går frammåt! 10 sekunder från sitt rekord nu trots att de inte är en speciellt snabb bana.

så ska rida honom ikväll då jag (dum som jag är) lovade att rida monté med honom med på klubbtävlingen på lördag! klockan 11:00 går första loppet för er som vill komma och titta. hoppas på hyfsat väder och trevlig stämning:)


utställning

Odag packade vi in Maffia och Dundra i bilen och drog till moheda bollhall, där Labrador småland anordnade en inofficiell utställning. båda två blev bir, maffia blev big reserv, vi orkade som vanligt inte vänta på valpfinalerna så vi åkte hem:)

Maffia:
mycket välkorppad, kra kvadratiskt huvud, välplacerade öron, kraftig hals, bra stop och pannfåra, passande benstomme, utmärkt bröstkorg, välvinklad bak, lite rak i överarmen, snygg överlinje, ör sig något tätt bak, bra i fronten, bra pälskvalitet, effektivt steg från sidan. 1a,1a,hp, BIR, BIG R
 dommare: Ing-Marie Hagelin

Dundra:
Feminin elegant tik, vackert huvud och uttryck. korrekt bett. stark hals, front och rygg. aningen lång i länden. står på starka välknutna tassar. i utmärkt kondition då de gäller så väl muskler som päls och utställningskondition. får inte bli mer elegant. 1a,1a,hp,BIR

Vild o Vågad's Seger

Dino gossen, visst är han söt?


Zona

Glöm inte att Zona leter nytt hem


Träning!

Träningen med hästarna rullar på, mormor och morfar var och hälsade på vid travbanan när vi va där förra veckan, morfar klockade likör till 2,34! alltså under kvaöltid! härligt!:)
han har fortfarande långt kvar, men då han bara varit igång två månader efter ha stått i 4 år ( iaf 4 år sen han gick ett lopp sist) och går 16 sekunder från sitt rekord efter att ha varit så få gånger på banan ochbara gjor ett par snabbjobb på banan iår, är jag stolt över honom!

igår var vi ute och körde, 8,2 km åkte vi på 38 minuter. Vi hade den tunga rockarden och både jag och andreas åkte med, vi hade en medelhastighet på 12km/h och en topphastighet på 23,4 km/h (andreas hade gpsen med sigoch mätte upp allt) vilket vi är nöjda med med tanke på att de inte är en enda raksträcka utan endast upp och ner överallt.

igår hade jag och andreas varit tillsammans i 4 år, grattis till oss!

jag och likör tidigare i vår

mycket pågång!

Nu är de full fart här hemma, som alltid visseligen!
svängde förbi emma efter jobbet, fick tillbaka mina kort och mitt legg som hon haft i en halv evighet:)

i fredags var vi på travbanan och tränade, övade voltning, defilering, starter osv i en och en halv timme. Sen körde vi ett provlopp, likör gick på 2,53.. ingen kanontid men är stolt över honom efter att han jobbat så pass hårt i en och en halv timme tidigare! ska försöka få marica till att klocka oss när vi bara värmt, ska bli spännande att se vad han går för lillkillen! Igår gjorde han en riktigt bra träningsrunda, rundan som i vanliga fall tar 1,5 h tog 40 min! duktig pojke! idag och i morgon får han stå, ska ner till banan på onsdag igen och ev på lördag.. den 24/4 var de visst klubbdag och "tävling", givetvis ställer vi upp!

ikväll är andreas på valpkurs, första gången så utan hund ikväll. i morgon ska vi iväg på hemligt uppdrag, tar så gott som hela kvällen iaf! och på onsdag blir de ponnytrav för hela slanten! torsdag måste jag plugga som en galning och fredag så blir de mystajm då de är 4 år med gubben:) fina grejer!

Igår hämtade vi hundarna plattor och stenar borta vid gamla huset, hämtade även en hundgård och ett tak vi hade liggandes där samt rev ner staketet vi hade till rasthagen. tog så gott som heela dagen, men ska bli skönt att få upp staketet här hemma, de tycker nog hundarna med.

nehe, nu ska vi ut i de fina vädret:)

VoV´s Minos

här kommer lite snygga bilder på snygga Minos, mytologikullen blev två år igår. GRATTIS till er! skicka gärna in bilder på era andra tvååringar! ( minos i mitten såklart!)

Daisy - första doppet

igår var daisy flisan vid sjön och badade i ca 1,5 timme! första doppet 2010:) finns verkligen ingen som älskar vatten så som denna hund!! ursäkta bildkvaliteén, men hon syns ju iaf:)

Påsksmällen!

Idag var vi på Påsksmällen i moheda, de är en utsätllning som i vanliga fall ålls i växjö av boxerklubben, men i år var den i moheda. V hade med oss Dundra och Maffia, båda två blev BIR:) maffia plockades ut i gruppfinalen ( han tackade 4 hundar) och vi orkade inte vänta på valpfinalerna så vi åkte hem. men är trots detta nöjda med dagen!

Provloppet igår gick sååååå bra:D jag är så stolt över nellie! och över våra hästar, de skötte sig bättre än förväntat, vilken fart de blev på lille muffin!!

Maffia
Inofficiell utställning - Moheda bollhall - Unghundsklass


kraftfull feminim tik som visas i underbar kondition.Bra proportioner i huvudet, mörka vackra ögon, välburna öron, vacker överlinje. vällagd skuldra, rak överarm. tillräkliga vinklar bak. rör sig väl från sidan med bra steg. 1a,1a,hp, BIR.
Dommare: John-John Johansson

Dundra
Inofficiell utställning - Moheda bollhall - Unghundsklass

stram ytterligt feminim tikvalp, byggd på eleganta linjer. feminimt huvud och uttryck, dock ännu tunn i nospartiet. goda vinklar fram och bak. något lång rygg. goda ben och tassar, passande benstomme. rör sig med stor drive och utstrålning. prima temprament, 1a,1a,hp, BIR
Dommare:

Är så taggad!

De händer så mycket hela tiden just nu, på ett ganska bra sätt:)

i Måndags va jag duktig och lagade sjömansgryta, vilket var väldigt uppskattat då gubben åt upp 10 portioner själv ( ibland förstår jag inte hur han lyckas?) efter de åkte v till gamla huset och rev ner de sista av häststaketet, vi hade med oss maffia och sprang runt och busade medans vi arbetade, de som hyr stugan nu (danskar som ska ha den som jaktstuga) kom efter en stund dit, de hade med sig en hund de med, uppfattade aldrig namnet på rasen men de var en typ av fransk fågelhund förstod jag iaf. Maffia blev tokkär i denna hund:) kul att se henne busa så!

i tisdags var de säljarnas dag i skolan, en hel dag med föreläsningar, ganska intressanta mn jag klarar inte av att sitta still så länge! efter de var jag, gubben och lillasyster ute å hemligt uppdra på kvällen;)

igår satte jag nytt staket till hästarna, så nu river de upp en ny bit av åkern, jobbade även igenom Muffin och busade lite med de andra. hundarna härjade som vanligt.

nu sitter lennox och tittar ut genom fönstret, han gillar fönstena här uppe, de är i hans höjd:) snart ska jag ut och börja bråka lite med hästarna, de ska borstas igenom riktigt, på med täcken så de inte smutsar ner sig igen, få fram tävlingsvagnarna och tävlingsselarna ska provas! ikväll är de nämnligen första loppet på banan, WOHO! ringde nellie igår och berätade, hon är så taggad:) kul!

nehe, dags att ta tag i dagen:)

nehe, ska

RSS 2.0